22.5.2014

Etenevää kukintaa ja punkkeja

Eilen vielä tiukalla nupulla.

Tänään japaninruusukvitteni on jo kukassa.

Kirsikkapuut kukkivat valkeina pilvinä. Sekin vanhus, jonka runko on vääntynyt 45 asteen kulmaan ja josta olen jo monena vuonna ollut varma, että se on kuollut. Vielä vain sinnittelee ja on todella persoonallisen näköinen.

Olemme saaneet sadetta ja sehän tietää sitä, että kasvu kiihtyy entisestään.
Ränneistä on huuhtoutunut sadevesiastioihin keltaista siitepölypuuroa.

Suloinen varjohiippakin kukkii.

Nerossa oli eilen kaksi punkkia, ihan ensimmäinen löytyi jo huhtikuussa. Pakkasyöt estivät silloin punkkikauden varhaisen alun, mutta nyt ne ovat taas liikkeellä. Laitoin kissalle punkkisuojan.
Nero tykkää kun siitä otetaan punkit pois, se tulee oikein esittelemään kaulaansa, että hoida ötökät pois. Toivottavasti liuos tehoaa hyvin eikä punkkeja enää ilmesty.
Nyt on työkiireet selätetty ja voin keskittyä viljelypenkkien tekemiseen kasvimaalle. Aidan jo siirsin turvaamaan laajennusosaakin.

56 kommenttia:

 1. Me piilotellaan niitä punkkeja. Voisi tietenkin hyvä olla ottaa mallia sinusta Nero, niin pääsisi niistä nopeammin eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei ole kiva kannella ötököitä mukana, olen tottunut jokapäiväisiin huoltotoimenpiteisiin kun minua suitaan, korvat ja silmät putsataan ja tarkistetaan punkkitilanne, toivoo Nero.

   Poista
 2. Nyt kukkii ihanasti kaikkialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiihtyvässä tahdissa ei meinaa pysyä mukana.

   Poista
 3. Täydellisen kaunista. En lakkaa ihastelemasta kaikkia kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kuin kaivatut ystävät saapuisivat yksi toisensa jälkeen :)

   Poista
 4. Meidän Lisse sai ekan punkkikokemuksen viime kesänä ja siis poskeen iski. Antoi kyllä rauhallisesti minun sen ottaa pois. Ei meillä mitään punkkipihtejä ole, joten vedin sen ihan kynsillä. Tiukassa oli. Pitääkin ostaa ne pihdit kun menen tänään apoteekkiin. Meillä ei vielä omppu tai kirsikka kuki, mutta jos viikonloppuna tapahtuisi jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytän punkinpoistoon tukevia vähän käyrävartisia pinsettejä. Aiemmin punkkipihdeillä homma kesti liian kauan, kissa ehti kyllästyä. Nyt punkit olivat vielä niin pieniä, etten olisi niitä mitenkään kynsin saanut pois. Nyt tapahtuu paljon ja nopeasti kukintarintamalla.

   Poista
 5. Minä tutkiskelin eilen omppupuutani (toinenhan on niin raksittu, että kasvaa vain vesiheinää) kukkien toivossa, kovin näyttää vaatimattomalta. Viime vuonnahan kukkia tuli ihan hurja määrä, edellisenä vuonna vain muutama - meneekö ne jotenkin joka toinen vuosi kukkien?? Antaas katsoo kuin käy, kohta kukkii jos kukkii!
  Mutta muuten on kyllä kasvu mallillaan :)

  Punkkeja, äyk! Toivottavasti ne kokis jonkun joukkokuoleman! Ikäviä otuksia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös omppupuutkin pidä välivuosia? En jäisi kaipaamaan jos punkit kuolisivat sukupuuttoon. Ne ovat vaarallisia olentoja, ystävälläni on borrelioosi muistona niiltä.

   Poista
 6. Onpa taas kauniita kuvia! Nero on kyllä nerokas tuossakin asiassa. Hyvä hoitaa ötökät pois kiusaamasta. Toivottavasti punkinkarkoitin tepsii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Nero on näinä aikoina kovin menevä mies, niin punkinpoistoon se hakeutuu ajoissa. Toivottavasti niitä ei enää löydy kissasta, yleensä liuos on tepsinyt hyvin koko kesän.

   Poista
 7. Niin taas on vuosi vierähtänyt :) mulla ei vielä partsilla mitään , kohta kohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pääsimme talvesta. Vielä ei täälläkään ole kesäkukkia, paitsi orvokit, teillähän kesä taitaa olla vasta ihan alussa.

   Poista
 8. Nyt onkin hyvä, jos ehtii enemmän keskittyä puutarhajuttuihin, kun kaikki tahtoo olla niin nopeasti ohi. Ihania, kiireettömiä pihapäiviä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt pitääkin olla tarkkana, että ehtii ihailla kaikkea, mutta myös saada viljelyt vauhtiin. Nautin!

   Poista
 9. Cheri, oi tuota ruusukvitteniä! Meillä luumupuut aukaisivat kukkansa pari päivää sitten ja eilen oli varjoa, jossa olisin voinut kuvata, mutta unohdin. Nyt edessä helteinen päivä Suomen Tahitilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kasvattanut ruusukvittenin muutaman sentin pikkuruisesta taimesta, jonka ostin Ruissalon kasvitieteellisestä puutarhasta. Nyt pensas on alkanut viihtyä ja kukkii runsaana. Ehkäpä jo intoudun tekemään kvittenihilloa. Hellettä on täälläkin, vähän liian kuuma puuhata paahteisella kasvimaalla, joten on keksittävä varjoisaa puuhaa kuumimmaksi ajaksi.

   Poista
  2. Minä kaipaan nyt paria erikoispelargoniaa, joten taidan lähteä erääsen puutarhaliikkeeseen, joka juuri nyt ei ole Viherlnadia, sinne menen ensi viikolla.

   Kiitos siitä koirajutusta♥ Teen itse saman joka kerta kun vain kohtaan sellaisen asian.

   Poista
  3. Pysäköityihin autoihin ei saisi kuumalla jättää mitään elollista, ne ovat surmanloukkuja.

   Poista
 10. Kyllä nyt kesä puhkesi vauhdilla, mikä eilen nupuilla, tänään täydessä kukassa. Mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa todella! Eilen nupulliset tulppaanit kukkivat tänään, kuin kesästä riemuiten.

   Poista
 11. Ihania kuvia, ihana blogi. Ja on tämä niin ihanaa aikaa, joka vuosi :) Mutta minua vähän surettaa tämä (liian) lämmin ilma, alkukesän kukinnat menevät niin nopeasti ohi näin lämpimällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tulit vierailulle. Juuri tänään puuhaillessani pihalla, ajattelin, että kukinta saattaa olla lyhyt näin kuumalla. Mutta onneksi aiempi kukinta on kestänyt pitkään viileiden säiden vuoksi. Pioni parka oli tänään aivan laossa kuumuuden takia, vaikka eilen saimmekin sadetta ja maa oli vielä kostea. Kohta sekin purskauttaa nuppunsa auki.

   Poista
 12. Täälläkin on huomattu punkkien taas vallanneen maailma.
  Ne inhottavat otukset..
  Niin monia luonnon pieniäkin osia rakastan, aina karvamadoista koppakuoriaisiin, mutta hyttyset ja punkit eivät kyllä kuulu niihin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukupuuto saisi viedä punkin. Tykkään kaikista muista eläimistä, hyttysetkin ymmärrän lintujen tärkeänä ravinnonlähteenä, mutta punkit, onko niillä mitään tärkeää roolia maailmassa?

   Poista
 13. Ai että kukkapuut on kauniita. Meillä niiden vuoro on pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuutkin taitavat aloittaa kohta, kukkivat puut kaunistavat nyt ympäristön.

   Poista
 14. Suloisia kukkia ja Nero kuin mörri möykky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätin Neron kesken pesupuuhien, prinssi näyttää vähän möröltä :)

   Poista
 15. Hienot kukkakuvat! Kauniin värinen tuo japaninruusukvitteni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninruusukvitteni on oikea kaunotar, oranssin värisine kukkineen.

   Poista
 16. Niin upeita kuvia taas :) Täytyypä muistaa muuten lääkitä nuo nelijalkaiset punkkeja vastaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkkitaudit tarttuvat nelijalkaisiinkin, vaikka haluaisin välttää liikoja kemikaaleja, ajattelin, että punkkisuoja on pienempi paha, kissa saa nauttia kesästä ilman harmeja.

   Poista
 17. Täytynee koputtaa kovasti puuta, mutta niskaan laitettava liuos nähtävästi auttaa. Ainakaan Juusolla ei ole ollut viime eikä tänä kesänä - vielä - punkkeja. Luulisi niitä tarttuvan, kun kissa makaa päivät pitkät joko ruusupuskassa tai heinikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä liuos on auttanut hyvin, vain kerran olen yleensä joutunut lääkitsemään kesässä. Viime syksynä punkkeja oli niin paljon, että uusinta oli paikallaan. Eläinlääkäri sanoi epäilevänsä, että punkit kehittyvät vastustuskykyisiksi liuoksille.

   Poista
 18. Juuri tänään sanoin ääneen sanan punkki. Meillä ei niitä ole tavattu -vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teille, toivottavasti ne kiertävät teidän tienoon.

   Poista
 19. Intoltakin on jo ensimmäinen punkki poistettu :(. Ajattelin kokeilla tuota punkkisuojaa minäkin, Into kun tuntuu olevan oikein punkki-imuri, Nemolla niitä on ollut jostain syystä paljon vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, että toisella on ja toisella ei. Pelkään punkkitauteja, enkä missään nimessä haluaisi kissalle ylimääräisiä vaivoja. Minusta meillä on ollut aika vähän punkkeja, harvoin olen itsestäni sellaista löytänyt, ehkä yhden kymmenessä vuodessa. Naapurin koirassa niitä on ollut kyllä kymmenittäin.

   Poista
 20. Pepsi & Max: Emäntä laittoi sinun ansiostasi meille tänään punkkilääkkeen. Nyt ne ei enää pysy meillä piilossa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Vietetään mukavaa punkitonta kesää :)

   Poista
 21. Nyt onkin kasvu päässyt huimaan vauhtiin. Joka päivä jotakin uutta ;)

  Meillä ei ole vielä onneksi punkkeja tavattu, ei kissoilla eikä koirilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätähuimaavaa vauhtia mennään! Rikkaruohotkin venätivät äkkiä pöpeliköksi. Iloitkaa punkittomuudesta, ne ovat viheliäinen riesa.

   Poista
 22. Varjohiippa on yksi minun kevätsuosikeistani. Se on niin hentoinen ja jotenkin herkän kaunis!
  Toivottavasti liuos tepsii ja Nero säilyy jatkossa punkittomana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjohiippa on suloinen, sen rakenne on niin kaunis ja lehdet muuttavat jännittävästi väriään. Se kukkii minulla nyt toista kevättä. Juuri näen Neron hiiviskelevän tuolla pellonreunoja myyräjahdissa. Toivotaan että punkit eivät tartu. Joka päivä täytyy kuitenkin syynätä.

   Poista
 23. Varjohiippa olisi ihana lisä omaan puutarhaan. Mulla on jo nyt liikaa perennoja, mutta joka vuosi niitä ilmestyy lisää... En tajua miten jaksan hoitaa kaikki. Mutta miten niitä voi vastustaa. t. perennaholisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko perennoita olla liikaa? Ei voi, aina ajattelee uusia lajeja, ei niitä voi vastustaa. Onneksi perennat eivät tarvitse paljon hoitoa kun ne kerran ovat kotiutuneet, vain jakamista, lannoitusta ja ehkä leikkausta joskus.

   Poista
 24. Oi, oi miten herkkää. Upeat kuvat omenapuun kukasta. Ja tietysti Nerosta. Punkit eivät ole suosikkielikoitani ollenkaan yök, yök. viime kesänäkin oli ainakin kolme itsessäkin ja koirassakin yhtä paljon. Tartten punkkipannan itsekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt tuota ihmisten punkkipantaa, eikö ihmisille voisi kehittää jotain punkkeja torjuvaa juttua, liuosta tai vaikka rokotusta, joka estäisi ilkiöiden lähentelyt :) Nyt ei ole Nerossa punkkeja näkynyt, toivottavasti liuoksen teho kestää pitkään.

   Poista
 25. Joo, minäkin tarvitsen punkkipannan ehdottomasti.
  Nyt kun ei koiraa niin ehkä onnistun kiertämään ne, tai miten se onnistuu kun olen kuin magneetti niille pelottaville kiipeilijöille. Kauniit kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, en haluaisi olla punkkimagneetti. Olen melko hyvin säästynyt niiltä, mutta silti teen aina tarkan punkkisyynin jos liikun metsässä tai pöpelikössä. Toivottavasti sinäkin säästyt punkeilta, eivätkä ne rajoita liikkumistasi.

   Poista
 26. Hassu kuva Nerosta. Tarvii varmaan meilläkin alkaa tarkastuksia tekemään, kun kissahäkissä on paljon kaikenmoista kasvillisuutta, huoh, kun aina vaan peruskorjaus siirtyy. Komeita kukkia sulla, mun ihana japaninruusukvitteni kuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti punkit pysyvät pois pihapiiristänne. Japaninruusukvittenini sinnitteli pari vuotta ilmeisesti epäsopivassa paikassa, siirron jälkeen se alkoi viihtyä, kukkia ja tehdä hedelmiä.

   Poista
 27. Ihanan herkät kuvat!! Että tuo japaninruusukvitteni osaa ollakin kauniin värinen!!
  Iloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoin kerran autolla ohi pihasta, jossa kukki "palava pensas", oli pakko käydä kysymässä mikä kukkii noin upean värisenä. Se oli japaninruusukvitteni. Kun sitten taimi osui kohdalle oli se pakko saada, väri on upean hehkuva.

   Poista

Kiitos kommentista