1.5.2014

Pyhästä arki

Vappuaamu. Nukuttiin pitkään, Nerokin. Herätessä mietin onko kissa tervekään kun ei ole pyytänyt ulos. Varovasti kurkattiin ovenraosta ja syy selvisi.

Totta se on, tälläisenäkin keväänä voi Vappuna sataa lunta. Minusta tämä on karkeaa pilaa. Onneksi ei ollut piknik- tai puutarhajuhlasuunnitelmia.
Sain Souliinalta arkikuvahaasteen, kiitos paljon! Vaikka on pyhäpäivä olkoon tässä ensimmäinen arkikuvani. Yllätys oli melkoinen, puissa on jo lehti ja lunta satelee. Olkoon viimeinen kerta tänä keväänä.
Kaikesta huolimatta: Hauskaa Vappua kaikille!

46 kommenttia:

 1. Kyllä kissa tietää! Paitsi että täällä Musti kävi aamupartiolla kuten aina, ja tuli juuri läpimärkänä sisään. Vaikka täällä olisi voinut tehdä pienen lumiukon, sen verran lunta oli tullut!
  Toivotaan, että keli lämpenee pian. Toisaalta, on meitä tänä keväänä hellittykin säiden puolesta, joten tämä on pientä, ja oikeastaan ihan virkistävää vaihtelua.
  Iloista ja kuivatassuista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Kissat ovat erinomaisia säätieteilijöitä, niihin voi luottaa. Märkä kissa meillekin kotiutui hetki sitten, aamukierros oli tehtävä rännästä huolimatta. Nämä muutamat hiutaleet tuntuvat mitättömiltä sinun maisemiisi verrattuna :) HUH!

   Poista
 2. Rätäsateeseen herättiin täälläkin...nyt vaihtunet vedeksi...onneksi, sillä ei houkuta valkoinen pihä enää tähän aikaan vuodesta..:)
  Mukavaa vappupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on ihan liian myöhäistä lumisateelle, se trendi meni jo. Onneksi näyttää hieman kirkastuvan. Mutta vielä pitää laittaa tulet uuniin, jotta taimipoloisilla on sopiva lämpötila.

   Poista
 3. No hups, tänne asti ei ole onneksi sateet yltäneet.
  Mutta sen verran on kylmän näköinenkin ilma, etten ole nenääni pihalle pistänyt - jos ihan suosioilla olis kotosalla, täälläkin tekemistä keksii :)
  Lokoisaa vappupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän tuolla tarkene edes tehdä puutarhatöitä, näpit jäätyvät. Nyt on viileää luvassa, taitaa olla normaali sää, mutta kun jo totuttiin niin kesäisiin ilmoihin. Hrrr.

   Poista
 4. Tiiviisti pysyi meidänkin katit sisällä yön, kun ulkona oli -8 astetta pakkasta. Onneksi lunta ei vielä ainakaan ole satanut.
  Hyvää Vappua kuitenkin säästä huolimatta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Illalla kun kävin kutsumassa Neroa pihalta, se ryntäsi sisään. Tiesi kyllä mitä tuleman pitää ja kömpi lämpimään vuoteeseen.

   Poista
 5. Kyllä kissat nuo sääasiat tietävät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on tarkat, langattomat ulkoanturit :)

   Poista
 6. Täällä ei pitänyt paikaansa ei räntäsadetta puolipilvinen päivä.Mukavaa Vappupäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti tämä oli viimeinen valkoinen mitä taivaalta tipahtaa tänä keväänä.

   Poista
 7. Kyllä vaan on koleaa, mutta toivottavasti kohta lämpenee, kun haarapääskyjäkin on kuulemma bongattu . Lunta tuli täällä eilen muutama hippunen, mutta ei maahan jäädäkseen . Hyvää vappua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi lumi katosi samantien, ei jäänyt maata koristamaan. Riittää, että maa on valkoinen vuokoista :) Koleaa on, viihdytään sisällä.

   Poista
 8. Lumisade on (aina) epätoivottu vieras -varsinkin tässä vaiheessa kevättä.
  Mukavaa vapunpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vesisadetta vähän odottelin, luonto kaipaa jo juotavaa. Lumisade ei ollut kiva yllätys, onneksi se oli lyhytaikainen ja toivottavasti viimeinen.

   Poista
 9. Olihan se aikamoinen yllätys ennusteista huolimatta kun aamulla katsoin ikkunasta räntäsateessa värjöttäviä valkovuokko parkoja. Eiköhän se kuitenkin tästä lämpene.
  Mukavaa vappua kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Räntäsade Vappuna ei ole harvinaista, mutta että tälläisenäkin lämpimänä keväänä :( Viileitä lukemia on näkyvissä ja aamupakkasia, mutta kasvu on hyvässä vauhdissa, sitä ei pidättele enää mikään.

   Poista
 10. Kieltämättä aikamoista. Täälläkin (Varsinais-Suomessa) on välillä satanut taivaalta jalkarättejä. Ovat onneksi sulaneet samantien.
  Hyvää vapunjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi maahan ei jäänyt lumikerrosta, se olisi ollut liian surullista. Ajattelen myötätunnolla noita siivekkäitä paluumuuttajia, joiden ravinto on paljolti kiinni lämpötilasta.

   Poista
 11. Me niin odotamme vesisadetta, illalla on kasteltava itse.
  Mukavaa vapunpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vesisadetta minäkin kaipailin, vielä ei ole maa kastunut ja olen joutunut turvautumaan kastelukannuun monena iltana. No, nyt ei ainakaan aurinko kuivata maata ja kasveja :)

   Poista
 12. Minä odotin kovasti luontoa raikastavaa sadetta, mutta lunta saatiin vain hippuja! Kylmää ja tuulista on. Varsinainen vappusää ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapussa taitaa olla jokin taika, kylmää ja räntää pitää olla muuten ei tunnu oikealta :)
   Raikastavaa sadetta kaipaillaa, aivan mahdottomat siitepölykerrokset kuorruttavat joka paikkaa.

   Poista
 13. Meillä oli aamuyöllä lunta maassa..nyt aurinko paistaa ja 7 astetta lämmintä..siis Porin nurkilla. Saa ottaa rauhallisesti sisällä.
  Seija - myrskyssä irronneen ja kadonneen kattokennon tilalle saapui uusi kenno..odottaa paikalleen laittoa. Se on päivän agendana kesärenkaiden vaihdon kanssa.
  Mukavaa vappupäivää teille . Nerolle halit ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Nero lähti uudestaan yrittämään ulos, sen hermo ei kestänyt taimipuuhastelujani :)
   Te ette ole hötkyilleet kesärenkaiden kanssa, minulla on olleet kesäpyörät alla jo kuukauden päivät. Teillä on mukavan lämmin, meillä ei ylletä viiteenkään asteeseen.

   Poista
 14. Valkoisena oli maa aamulla täälläkin, mutta onneksi on jo sulanut. Vettä satelee hiljakseen ja kylmää.
  Kyllä Nero tietää, milloin on viisainta pysytellä sisätiloissa;)
  Rentoa vapunpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt satelee meilläkin vettä, se tekee hyvää kasvulle. Kävin hakemassa salaattiaineita kasvimaalta ja kylläpä oli kalsea sää. Siispä taimien pariin sisätiloissa :)

   Poista
 15. Kylmää on ja meillä tuo lumi on tullut vetenä. Kissat ymmärtävät, ettei hyisessä vappusäässä ole mitään järkeä ulkoilla. Juusokin tahtoi heti aamukävelyn jälkeen takaisin sisälle. Vietetään vappupäivää lemmikkiemme tavoin; lämmittelemällä sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, otetaan taas mallia viisaammiltamme ja köllötellään sisällä. Tuohan on ihan koiranilma :)

   Poista
 16. Täälläkin tuli aamupäivällä lumen lisäksi myös rakeita!
  Harmittava takaisku tämä lumi Neron vappu-ulkoilulle, mitä kaikkea sitten lienee suunnitteilla ollutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulos prinssi kuitenkin lähti, luulen, että se on jossakin ulkorakennuksessa kun sataa. Nero on siirtynyt luonnonmukaiseen ravintoon. Se on yrittänyt houkutella minuakin samalle dieetille. Kerron tästä lisää myöhemmin.

   Poista
 17. Ohoh! Me säästyimme lumisateelta vaikka sillä kovasti eilen uhkailtiin. Onneksi tämä oli vain hetkellinen häiriö kevään etenemisessä. Mukavaa vapunpäivää teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi oli hetkellinen järkytys ja maakin kastui hieman lopulta. Kesää kohti mennään, sitä ei estä mikään.

   Poista
 18. Oli melko surrealistinen näkymä, kun hain postia yövuoron päätteeksi... kaikki puut oli ihmeellisen pastellinvihreitä ja maa valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hurja näky, meillä ei sentään maassa näkynyt lunta, se katosi saman tien. Onneksi.

   Poista
 19. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, itse odottelin vesisadetta, koska puutarhassa on niin kuivaa.

  Cheri kuule, onnistuin poistamaan yhteystietosi vahingossa s-postistani, joten laittaisitko ne uudestaan tulemaan, niin saat voittokorusi! :-)

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimme vähän vettäkin, mikä ilolla otettiin vastaan. Kesä tulee varmasti :)

   Käyn laittamassa tiedot uudelleen :)

   Poista
 20. Joo, lunta tuli että maa valkoisena ja pakkasen puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin? Säätila muistuttaa vuodenajasta, kevät keikkuen tulevi.

   Poista
 21. Hyvä että nukuitte pitkään. Mitäs sitä liika aikaisin lumisadetta kurkistamaan toukokuussa.
  Vehreää loppukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lämpöaaltoa odotellaan, uunissa räiskyy tuli. Harvinaista, että Nerokin viihtyy sängyssä pitkään aamulla, mutta mikäs kiire lumisateeseen.

   Poista
 22. Cheri, meidän novascotialainen noutajamme, uiva koira, käyttäytyi juuri noin sateella;) Kuulin vasta vuosia koiruuden hankittuamme, että tuota rotua ei suotta sanota kissamaisimmaksi koiraksi mitä on ja usein sen nimi voi olla vaikka Elsa eli viitataan Elsa leijonaan.

  Huivttaa kun toinen ei meinaa lähteä tarpeilleen aamulla, jos vaikka nurmikko on märkä ja nostelee närkästyneenä tassujaan. Lumi, kuiva puuterilumi, olikin sitten meillä ihan eri juttu.

  On kuule luxusta ottaa välillä 12 tunnin unet. Perjantaina mun kampaaja sanoi tekevänsä niin joka viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät unet ovat tosiaankin elämän luksusta. Olen aika hyvä nukkumaan, mutta aina ei malta. Aina Neroa ei pidättele sadekaan, ovenpielessä on sille oma pyyhe kuten koiratalouksissa :)

   Poista

Kiitos kommentista