28.10.2014

Nyt maistetaan

Pullotin raparperiliköörin, jonka valmistuksesta kerroin täällä. Reseptin antaja vinkkasi, että vaniljatanko kannattaa ottaa pois jo aiemmin ja niin tein. Liköörin maku on raikas, lempeää raparperia ja häivähdys vaniljaa. Minusta parempaa kylämänä. Kehtaa tarjota arvokkaammillekin vieraille. Voisin kuvitella nauttivani tätä yhtä hyvin takkatulen loimussa kuin kuumana kesäpäivänä puutarhassa vaikka kuohuviiniin sekoitettuna.

Lisäsin laseihin muutamia jäisiä mustaherukoita kun sattuivat olemaan käsillä. Mansikka sopisi tähän juomaan myös hyvin.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin Katja ja Ride!
Mukavaa viikkoa kaikille!

29 kommenttia:

  1. O, kyllä on varmasti hyvää juhlajuomaa, tai erityisiin hetkiin, kauniin väristäkin vielä.

    Muutamana vuotena tein samalaisella ohjeella metsävadelmista likööriä jouluksi, olihan hyvää sekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsävadelmat ovat niin ihania, etten varmaan raaskisi tehdä niistä likööriä vaikka hyvää se taatusti olisi. Aiemmin olen tehnyt juomaa mustaherukoista ja se on myös herkullista ja kaunista tarjottavaa.

      Poista
  2. Kylläpä on juhlavan näköistä juomaa, varmasti tosi herkullista. Jos on liian herkullista saakin olla varovainen. Voi kun minäkin viittisin jotain....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparpereista on ylituotantoja, joten hyvä kun niillekin tuli uudenlaista käyttöä. Tälläistä likööriähän voi tehdä melkein mistä tahansa, vaikka pakastimeen unohtuneista marjoista.

      Poista
  3. Mansikan ja raparperin liitto on autuas!

    Olisin tehnyt joululikööriä entieseen tapaan omista kirsikoista, mutta kirsikoita tuli vain muutama ja ihan puiden kärkiin lintujen herkuksi. Nyt olemme ilman yhtä makeaa ja kaunista perinnejuttua.

    Edesmenneellä anopillani oli länsirannikolla ruotsalaisvaikutteinen keittiö ja hän osasi tehdä raparperista mitä vain.

    >3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mansikat ja raparperi tykkäävät toisistaan. Raparperi taipuu moneksi ja sitä on helppo kasvattaa, tämä on yksi tapa säilöä sitä :)

      Poista
  4. Nam nam, vaikuttaa erittäin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein suloista juomaa, pieni pikarillinen riittää :)

      Poista
  5. Oi, minä haluaisin tuota kuohuviinin kera ! Sulta ei sitten herkut lopu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut kuohuviinin kanssa, mutta uskoisin, että on hyvää. Herkkuja täytyy olla varastossa tärkeitä hetkiä varten :)

      Poista
  6. Tuli mieleen sananparsi, eli kuka säästää saadessaan, sil on ottaa tarpeessaan, tai paremmin sanottuna; kuka tekee ajallaan...voi, kunpa olis tuota kaapissa.
    Sain kerran luumulikööriä ja...no, se oli tosi hyvää myös.
    Kauniin väristäkin tuo on ja maistuis mullekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä useasti talven mittaan siunailen sitä, että olen jaksanut korjata satoa talteen. Kaupat ovat aika kaukana ja jos tulee vaikka yllätysvieraita saa vaikkapa sienistä aina herkullisen aterian. Itsetehdyt juomat maistuvat parhailta :)

      Poista
  7. Varmasti hyvää juhlajuomaa ja niin kaunis karahvikin, ja pikari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpaa juhlistaa loppuvuoden juhlia herkkujuomalla. Taidan tehdä tätä toistekin.

      Poista
  8. Hauska muistutus, että raparperistakin voi tehdä likööriä. Mehua ja piiraita meillä on noista tehty. Sjundbyn jäätelöistä on kuulemma raparperijäätelö kaikkein halutuin.
    Meillä on nyt tekeytymässä mustaherukkalikööriä, joka on jo perinne. Vadelmistakin tehtiin viime vuonna, kun oli hyvä sato. Tänä vuonna ei saatu niitä juurikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Likööri on erinomainen tapa säilöä ylijäämää(kin). Minulla taitaa olla vielä pieni tilkka kolme vuotta sitten tehtyä mustaherukkalikööriä, riittoisaa :)

      Poista
  9. Ompa raikkaan väristä ! Raparperi käy moneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki herkut kannattaa säilöä talteen :)

      Poista
  10. Oi! Nyt alko kyllä vähän suuta napsaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oispas kätevää kun voisi jaella täällä maistiaisia :) Tosin silloin olisi varmaan täytynyt tehdä vähän suurempi satsi likööriä.

      Poista
  11. Kiitos, maistaiset saa tännekin postittaa ;) Mielellään pikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lirautan vaikka tähän modeemiin. Tuliko perille vai joiko joku matkalla?

      Poista
  12. Niin raikkaan näköistä juhlajuomaa:)

    VastaaPoista
  13. Varmaan hyvää, on niin kauniin väristäkin...nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin makoisaa, toivottavasti säästyy jouluntienooseen :)

      Poista
  14. Varmasti hyvää. Kauniit kuvat ja onpa juoma ihanan väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperista saa kauniin väristä mehua ja näköjään likööriäkin. Täytyy varmaan ensi kesänä tehdä tätä uudestaan.

      Poista
  15. Toivottavasti säästyy vähän kesäänkin :) Raparperihan tuottaa satoa jo alkukesästä, jolloin voi tehdä uuden satsin kesäjuomaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista