9.3.2015

Kevätretki päättyy oksennukseen

Pitkästä aikaa lähdettiin Neron kanssa yhdessä retkelle kotirannoille. Pari päivää sitten kuulin jo järveltä joutsenten tervehdyshuutoja.

Nero sai kantoapua lumisen osuuden yli,  metsässä olikin jo maa paljaana.

Tästä on mennyt joku.
Olimme molemmat innoissamme paitsi paljastuneesta maasta myös siitä, että viimein voimme liikkua kotipihaa kauemmas. Varsinkin Nero.

Toivottavasti kauas.
Tarkkana kuin kissa.

Päivä oli harmaa ja valkoista usvaa nousemassa.

Nero istui savusaunan terassilla vartiossa kun minä uskaltauduin jäälle, saattoi olla viimeinen kerta tänä keväänä. Joku oli oksentanut melkoisen karvapallon jäälle, tuohan on tukkinut jo koko suolen.

Sademittari on viety talviteloille, mutta teline mittaa pisaroita.

Mukavaa viikkoa kaikille, toivottavasti saamme nähdä auringon!

39 kommenttia:

 1. Aivan mieletön kuva, jossa Nero tuoksuttelee. <3 Oi meidän musta Onni lähettää terkkuja. Ja huhhuh mikä karvapallo.

  Aurinkoa viikkoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aurinkoa odotellaan. Nerosta oli hyvin jännittävää päästä haistelemaan metsän viestejä. Terveisiä kollega Onnille!

   Poista
 2. Mukavaa viikkoa! Täällä aurinko jo paistaa ja on keväistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito, voisitko vinkata auringolle, että pistäytyy täälläkin.

   Poista
 3. Olipas mielenkiintoista seurata teidän reittiä! Ihanan raikas ilma! Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt aurinko jo ilahduttaa meitäkin.

   Poista
 4. Kaunista. Vaikka nyt on kyllä vielä kauniimpaa, kun aurinko tuli! Tänään kirjoitinkin, että maaliskuu on uusi huhtikuu. Meillä on kuultu jo peipposen laulua, tai niin eräät väittävät :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään nautin jo lounasta pihalla, ihana päivä. Kauan kaivattu aurinko jaksaa nousta jo korkealle ja lämmittää suloisesti. Tuntuu tosiaan aivan huhtikuulta.

   Poista
 5. Joutsenten ja muiden muuttolintujen äänet herättävät...mukavia sulosointuja talven jälkeen. Hyvä että jää vielä kesti, varmaan ei kauan, meillä ainakin on rannat jo paikoin sulana. Aurinko on paistanut koko päivän. Nerolle oli retki varmaan mielenkiintoinen, paljon uusia tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenten tööttäykset julistivat kevään tulleeksi. Meilläkin paistaa nyt aurinko ja häikäisee pitkän harmaan kauden jälkeen. Nero innostui niin, että vietti melkein koko yönkin ulkona, nyt on väsynyt kissa sohvalla.

   Poista
 6. Kyllä se kevät taitaa näillekin kulmille tulla, melko vetiseksi on lumi käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko antoi uskoa kevään etenmiseen. Lumi on kohta muisto vain, huomenna pääsen varmaankin tarkastelemaan kukkapenkkejä.

   Poista
 7. Mukavia nää kevätkävelyt, nyt siellä todella tuntuu jo kevät. MInä en vielä ole kuullut joutsenia, mutta tulevana viikonloppuna niitä saattaa kuulua. Uh, jonkun jäännökset tiiviissä paketissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli se suuri kevätpäivä, nautittiin auringosta ja tuotiin kellarista ruukut kuistille.

   Poista
 8. Tänään oli hyvä aurinkoinen päivä siivota edellinen huusholli ja kantaa imurit ja muut vehkeet kotiin ja sitten kunnon lenkki luovuttamaan avaimet. Sen jälkeen ehti vielä nauttia auringosta, joka huomisen pilvisen päivän jälkeen pitäisi ollakin näköisällä taas koko loppuviikon :)

  Eikä sitten kuule enää jäille!!! Kumpikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eihän me arkajalat enää jäälle lähdetä, ihan vain rannasta kokeilin. Nero ei tullut mukaan koska jäällä oli vettä. Sinulla sujui taa muutto mallikkaasti, onnea uuteen kotiin.

   Poista
  2. Kiitos!
   Tuutkos lauantaina käymään :D

   Poista
  3. Kiitos, ehkä poikkeankin lauantaina, katsotaan miten kaikki sujuu silloin.

   Poista
 9. Täällä jäälle ei enää pääse, joten jäi sitten talvi väliin kokonaan. No pyöräileen jo pääsee, on sekin mahtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään kertaa en tänä talvena päässyt jäälle hiihtämään. Muutenkin hiihdot jäivät, vein monot vintille jo helmikuun alussa.

   Poista
 10. Tänään se ihmepallo näkyi taivaalla ja lisää on luvassa, ihanaa ♥ Näkyi noita kalanhimoisia ukkeleita vielä istuksivan pilkillä, mutta älä sinä hyvä ihminen mene sinne enää itseäs upottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole enää näkynyt pilkkijöitä. Luulenpa, että jäät lähtevät aika varhain tänä vuonna. Minä olen varsinainen arkajalka jäällä liikkumisessa, mutta pitihän sitä vähän rannasta kokeilla.

   Poista
 11. Onneksi se ei ollut Neron tai sinun oksu mikä löytyi. Aika hurjan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenen lienee, ainakin on pistellyt kovin karvapitoisia aterioita. Koko oksu oli kuin huopaa.

   Poista
 12. Teillä on ollut mukava yhteinen luontoretki ja tänään olemme saaneet nauttia auringosta ja se kyllä vie loputkin lumet ja järvien jäät. Ei siis enää asiaa järven jäälle........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäillä kävelyä pitää odotella seuraaviin talviin. Aurinko ensin piristi ja sitten alkoi väsyttää kuin juuri talviunilta herännyttä :) pitää vähän totutella tuohon loistavaan valoilmiöön.

   Poista
 13. Voi miten ihania kuvia sulla taas on. Kuvissa on niin raikas henkäys, että ihan katsellessakin vetää keuhkoja täyteen täällä hän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva että raitis ilma välittyi sinne asti :) Nyt taitavatkin alkaa hyvät ulkoilukelit pitkän sadejakson jälkeen.

   Poista
 14. Kurkien töräyttelyä täälläkin on kuulunut, kurkia odotellaan (ehkä jo saapuivatkin) ja Kaarinassa oli jo ollut kyykin päivää paistattelemassa. Meinaa, että täälläkin saa olla hieman varuillaan kun risukasoja puretaan.

  Noissa kuvissasi on maaginen tunnelma. Hetki, jolloin talvi on antanut periksi ja kevät saapuu kuin kaatuneen maalipurkin maali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli eilen varma kesän merkki, hyttynen kiusasi illalla Neroa ja minua. Toivon, että talvi antaa periksi eikä sillä enää ole mitään yllätyksiä takataskussaan.

   Poista
 15. Ei liitty varsinaisesti aiheeseen, mutta otsikko olis hyvin voinut olla meikäläisen kansakouluaikaisen, Linnanmäelle suuntautuneen kevätretken kuvaus :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D kuulostaa tutulta, paha olo ainakin seurasi makeisten ja kieputuksen yhdistelmästä.

   Poista
 16. Otsikosta päättelin, että sinun tai kissan retki päätynyt oksennukseen. Mutta ei onneksi. Mukavaa, kun on vähän keväisempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissasta ei ollut lainkaan oksettavaa :) Eilinen aurinko sai veret virtaamaan kiivaammin, tänään tuuli häivyttää lunta tehokkaasti. On kevät!

   Poista
 17. Myrskyiset kevät tervehdykset täältä, tiedän nyt että joutsenet jotka pysähtyvät tässä n 5 km päässä tulevat sinne . Viimeiset ovat jo paikalla valmiina lähtöön pesimispaikoilleen ..Mukavaa kevään jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitäkää myrsky vain siellä :) Meilläkin on ollut tuulista, mutta onneksi ei voi puhua kevätmyrskystä. Joutsenten tulo on suuri ilo, yksi pari on pesinyt tuossa järvellä.

   Poista
 18. Aurinko on vielä olemassa. Sain siitä silmännäkijähavainnon eilen! Ja voimaannuin heti. Tänään onkin sitten harmastellut eilisenkin edestä. Ei haitannut, kun sattui extrapitkätyöpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, akut alkoivat heti latautua aurinkoenergiasta ja mielikin kikastui. Onneksi sitä on luvassa lisää.

   Poista

Kiitos kommentista