13.3.2015

Punkki!

Olemme nauttineet ulkoilusta, aikaisesta keväästä ja ihanasta auringonpaisteesta. Illalla lueskelin sängyssä Neron köllötellessä päälläni ja iiik, huomasin liikettä kämmenselässäni. Punkkihan se siinä kipitti. Se oli kulkeutunut sisään ilmeisesti Neron turkissa. Punkille sanoin, että sen pituinen se. Tarkastin huolellisesti sekä kissan että itseni, enempää verenimijöitä ei löytynyt.

Taitaa olla turha toivo, että yöpakkaset tainnuttaisivat punkkikannan, niistä on tullut talvenkestäviä.

Iloisempiin asioihin. Lumi on sulanut melkein kokonaan ja ensimmäiset jouluruusun nuput ilmaantuneet.

Maa pukkaa tulppaania.

Särkyneet sydämet aloittavat varhain.

Olen siirtynyt ulkoruokintaan.

Welcome to follow Autuas olo, Honey!
Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Tuikku!
Hyvää perjantaita ja 13. päivää kaikille!

42 kommenttia:

 1. No todella voihan punkki! Toivottavasti oli vain kävelyllä. Juuri eilen muistin että "ainiin ne". Viime kesänä ensimmäistä kertaa lasten kanssa niihin tutustuttiin tyttären niskan kautta. Yök.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkit ovat vaarallisia, enkä tosiaan halua niiden kanssa lähikosketukseen, saati samaan vuoteeseen. Kesällä punkkisyyni kannattaa ottaa rutiineihin jos liikkuu luonnossa.

   Poista
 2. Sielläkin! Törkeitä nuo punkit kun ovat ilmeisesti kasvattaneet talviturkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin yöllä, että teilläkin oli jo punkkihavainto, mutta siellä onkin melkein jo kesä. Meillä on vieläkin lumi maassa ja silti nuo riiviöt ovat liikkeellä. Joka vuosi entistä aiemmin, törkeää.

   Poista
 3. Ei punkkeja!! Apua! Jo maaliskuussa! Meillä on onneksi "vielä" liian talvista siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En menisi vannomaan etteivätkö nuo heräilisi jo teilläkin. Tässä jo arvotaan, että pitääkö kissalle laittaa jo punkkisuoja.

   Poista
 4. Viimeisenä keväänä Suomen mökillä sain kuusi(!) punkkia just näin aikaisin keväällä, kun olin pöyhimässä kasvimaata. Ne suorastaan hyppivät päälleni sieltä heinien seasta... Sain jokaisen kiinni ennen kuin ne ehti kiinnittyä, mutta inhottavia silti. Kesällä niistä ei ollut samalla tavalla ongelmia - oli kai muutakin syötävää kuin ihminen. Täällä niitä ei ole (toistaiseksi) näkynyt, niin kuin ei muuten hirvikärpäsiäkään. Saa kulkea metsissä aika huoletta.

  Ulkoruokinta-annos näyttää ihan samalta kuin omani just pari päivää sitten - pakasteviinimarjoista tulee nyt kiisseliä niin tulevat paremmin syötyä. Ja kerman kanssa tietenkin :).

  Täällä yöpakkaset pitävät huolta lumesta - ei pääse vielä sulamaan :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! En ole koskaan ennen tavannut täällä punkkia näin aikaisin. Touko- kesäkuussa kissa on yleensä saanut punkkisuojan.
   Nyt tätyy olla varovainen puutarhassa pöyhiessä. Punkki on Suomen vaarallisin eläin.
   Meilläkin on vielä kirpsakoita yöpakkasia, mutta lämpimän päivän aikana lumi sulaa kovaa vauhtia.

   Poista
 5. Punkit on inhottavia ja kolmen kissan kanssa niitä saa olla jatkuvasti listimässä. Muistan kuulleeni jostain, että punkit kestää pakkasta aina -10 saakka, joten ei ihme että kevään lämpimät auringonsäteet saa ne liikkeelle. Meillä niitä ei onneksi ole vielä näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olen vahvasti monimuotoisen ekoympäristön kannalla niin punkit ja hirvikärpäset saisivat kuolla sukupuuttoon. Niistä ei taida olla muuta kuin harmia.

   Poista
 6. Niin komea teidän kisu ja punkkeja meillä etsii aina lapset ja vielä irrottaa punkkihirttoköysikynällä ne. Meidän musta pantteri Onni on vaan taasen massusta kalju, nuollut talven stresseihin. Surullista kun toinen masentuu, kun ei pääse liikenteeseen.

  Aurinkoa viikonloppuun. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi Onni parkaa, pitäisi päästä terapiaan. Onneksi kohta on kelvolliset ulkoilukelit. Punkkiliuos on toistaiseksi pitänyt punkit pois kissasta, mutta lienee vain ajan kysymys milloin ne kehittyvät sille vastustuskykyisiksi.

   Poista
 7. Jaahas, se olis sitten taas aika köpötellä apteekkiin punkkimyrkkyä ostamaan. Viime kesänä totesin sen aika tehokkaaksi ja samallahan siinä lähtee kirput ja väiveetkin pois. Meillä on vielä aika paljon lunta , mutta sen verran pälviäkin, että kyllähän meidän kissat punkkeja löytää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen vielä jonkin aikaa punkkiliuoksen kanssa, jospa punkki oli ysittäinen varhaisherännäinen. Yleensä on kesän aikana riittänyt yksi käsittelykerta, mutta todennäköisesti ei enää.

   Poista
 8. Yh punkit. Ihanaa kun uudella kotiseudulla ei ole niin paljon punkkeja kuin aikaisemmin Helsingissä. Olisipa meilläkin jo noin keväistä. Ihan uskomatonta miten paljon meillä on lunta, vaikka täysin sulaan Helsinkiin on vain alle tunnin ajomatka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on minusta ollut vähän punkkeja. Vaikka liikun paljon metsissä ja muutenkin luonnossa vasta viime vuonna löysin itsestäni punkin. Ensimmäisen yli kymmeneenvuoteen. Tunti täältäkin on pääkaupunkiin, mutta lunta on vielä paksu kerros pihassa, metsärinteet ovat kyllä jo sulia ja kaikki alueet, joissa on tehty lumitöitä.

   Poista
 9. Yök punkkeja! Enpä olisi arvannut niiden olevan näin aikaisessa. Mutta maasta puskee ihania piippoja! Kuvaaminen varmaan vaatii notkeutta kameran käsittelijältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika rähmällään tuolla kukkapenkeissä ollaan kameran kanssa ja muutenkin. Joka päivä on tehtävä kierros toivoen josko jotain uutta ilmaantuisi. Yöpakkaset vain pitävät kasvua kurissa.

   Poista
 10. Hyi, yök!
  Minä en ole punkkien kansssa tehnyt tuttavuutta vuosikausiin - sen enempää kuin hirvikärpästenkään, mutta hävitä ne sais molemmat!!

  Kasvu on ihan huikeaa nyt, tulppaanin alkuja näkyi muutama, pionipenkki on lumessa vielä, mutta eikös seilläkin jo pari punaista silmua. Särkynyt sydän ei vielä näytä mitään, mutta etupihan perennapenkissä taitaa olla jo kaikissa pientä alkua. Jopa vaaleanpunaisessa mintussa :D -systerille jaettavaksi siitä ei taida vielä tänä vuonna kyllä olla, hänellä ei se alku lähtenyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kaikki elämä on säilyttämisen arvoista paitsi punkkien ja hirvikärpästen. Jos mintussa näkyy pienintäkään jakomahdollisuutta, niin se kannattaa tehdä. Loppukesästä sinulla on yhtä monta puskaa kuin oli jakoja. Jos ei onnistu niin täytyy lähettää Systerille oma alku.

   Poista
  2. Katsotaan minkä kokoisena se lähtee nousemaan, viime kesäksi teki kaksi vartta, jotka sitten haarautui.
   Nyt se on merkitty yhdellä kukkakepillä siinä perennapenkissä, että tiedän mitä seuraan :D

   Poista
  3. Minttujen lailla se on kova leviämään. Sitä voi jakaa huoletta ja kasvi myös siementää itse. Toivottavasti rehottaa sielläkin kunnolla.

   Poista
 11. Jaahas, täytyy sitten siirtyä punkkisulkeisiin. Juusokin viihtyy nyt erinomaisesti ulkona, joten kaipa noita verenimijöitä meillekin taas kulkeutuu.
  Ulkoruokintaan alkaa olla kaipuu ja kohta sinne jo pääseekin, kun tänään siivosin terassit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään nyt punkkisyynejä ahkerasti, vielä ei muita verenimijöitä näkynyt. Punkkiliuos on jo valmiina odottamassa. Aurigossa on ihanan lämmin ostuskella vaikka teelasin kanssa.

   Poista
 12. Punkki, kääk! Meillä ei ole niistä havaintoja -vielä. Aivan taatusti ryömivät esiin meilläkin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin meni vähän aikaa ennen kuin tajusin, että kyseessä on punkki, en ollut uskoa silmiäni.

   Poista
 13. Voi hyvänen aika, mitä kevätkuvia. Ja ihana piehtaroija keväisessä maassa.
  Terveisiä Kappadokiasta Turkista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kotimaahan, varmasti virkistävää käydä välillä haistelemassa muita kulttuureita ja palata sitten ihanaan kevääseen.

   Poista
 14. Enpä olisi uskonut kuulevani punkeista vielä tähän aikaan. Pitääpä olla varuillaan. Lupasin Lisse-kissalle lenkitystä viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä oudon aikaita punkkisyyniä. Hauskoja, punkittomia retkiä Lisselle!

   Poista
 15. Moi, joo punkkibuumi on alkanut. Asiasta toiseen, kokeilit kerran sellerinkantoja laittaa kasvamaan. Tuleeko niistä ihan oikeita kunnon taimia, joista tulee ihan uusi selleri? Semmosia peltoon istutettavia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin tosiaan sellerinkantoja veteen kasvamaan ja napsin niistä kasvavia lehtiä salaattiin. Muutaman istutin myös kavimaalle ja kyllä ne juurtuivat ja kasvoivat, mutta jäivät aika pieniksi. Lehtisellerin itämisaika on pitkä ja kasvukausikin muistaakseni jotakin 200 päivää, joten pitää olla aika velho että meidän oloissamme saa kunnon satoa. Kerran ostin puutarhurilta valmiita taimia ja silloinkin ne jäivät aika pieniksi. Mutta maukkaita ne pienetkin olivat.

   Poista
 16. Punkit ei oo kivoja. Ihanat kuvat "piipoista", kevät on täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tullut kun pääsee piippoja tiirailemaan :)

   Poista
 17. Uh noita punkkeja, mikä vitsaus se onkaan, onneksi huomasit ajoissa..
  Kevät on punkeista huolimatta ihanaa, kuten noista suloisista nuppusista ja kasvun voimasta kuvissasi näkyy.

  Aurinkoista kevätviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat vielä alttiimpia punkeille kuin kissat. Harmillisia kiusankappaleita. Mutta kevät on kaikesta huolimatta ihanan aikaisessa.

   Poista
 18. No joko nyt punkitkin heränneet, voi harmitus suuri ja torjunta aloitettava.
  Nerolle tsemppiä ja aurinkopäiviä sekä ulkoilua kaikesta punkkivaarasta huolimatta.
  Hyvää ja leppoisaa viikonloppua sinne teille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero menee punkeista välittämättä. Luultavasti punkit ovat kohmeessa ainakin aamuisin pakkasyön jälkeen.

   Poista
 19. No johan, punkki! Melkoisia kerrassaan...
  Mutta ihania nuppukuvia, kiitos;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jännät ajat kun joka päivä on jotain uutta katsottavaa. Toivottavasti kukat eivät joudu pettymään, vaan kevät jatkaa voittokulkuaan.

   Poista
 20. Ulkoruokinnassa on kiva olla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ulkona ruokaan tule ihan oma aromi :)

   Poista

Kiitos kommentista