29.3.2015

Vuokralle tarjotaan

Ryhdyin asuntosijoittajaksi. Hankin pari uutta lukaalia ja remppasin pari vanhaa. Onneksi niissä oli ollut melko siistit vuokralaiset, paikat tarvitsivat vain peruspuhdistusta.

Tämä on ihan tuliterä lukaali, ei tarvinnut kuin etsiä mukava paikka.

Tämä kolmio oli tosi huonossa kunnossa. Etuseinä oli pudonnut kokonaan, mutta koska se on ollut suosittu kohde ja siinä on pitävä peltikatto päällä, ajattelin, että kyllä se vielä kesäasunnoksi kelpaa. Siivosin ja laitoin vähän kuiviketta pohjalle.

Tästä tuli hyvä siivoamalla. Lisäsin vielä turvalukituksen, sillä seudulla on yritetty murtautua kesäkoteihin. Hioin vielä aukkopellin reunat, etteivät asukkaat saa naarmuja kulkiessaan.

Tämä vanha torppa sijaitsee aika syrjässä peltosaarekkeessa. Se on vähän ränsistynyt, mutta katto pitää vielä sadetta. Siivosin ja laitoin siistit kuivikkeet pohjalle.
Vielä on yksi uusi hankinta ja yksi vanha kunnostettu ripustamatta.
Sitten vain vuokralaisia odottelemaan. Mielestäni nämä ovat hyviä sijoituksia. Linnunlaulua tiedossa ja kesän ötökkätilanne pysyy kurissa kun vuokralaiset ahkeroivat puutarhassa.

Pomo kulki tietysti mukana tarkkailemassa, että homma tuli hoidettua kunnolla. Tässä hän suorittaa keskittyneenä omia tärkeitä asioitaan.

Taas piti siirrellä kellonviisareita vaikka onkin todettu, että se on tyhmää ja epäterveellistä.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon Kaaru!
Mukavaa palmusunnuntaita kaikille!

60 kommenttia:

 1. Komeita kämppiä. Meillä on neljä uutta ja monta vanhaa. Kaikissa yleensä asukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäasunnoilla on kysyntää, täytyy lisätä vielä muutama tuonne rantametsikköön. Pieni vaiva ihmiselle, suuri apu siivekkäille.

   Poista
 2. Miten hauska postaus! Nyt vain ilmoitus tien varteen; "vuokrataan kesämökkejä". Tuo kolmiokämppä on erikoisen muotoinen ja siksi varmaan suosittu erilaista etsiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesämökkejä järvimaisemassa, jokalinnunoikeudet hyönteistenpoimintaan :)

   Poista
 3. Hyvä, että on paljon kesäasuntoja tarjolla.
  Täällä kotimetsässä sinitiainen kumppaninsa kanssa
  kävi katsastamassa kotia tänä aamuna :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tarjolla on ihan perinteisiä mökkejä, yksityisyys taataan.

   Poista
 5. Kunnostetuilla kesäkodeilla onkin kohta kova kysyntä. Pönttöjen ripustelu kannattaa, kun vuokralaiset pitävät sitten ötökät kurissa. Viime kesästä jäi mieleen kylmä alkukesä, jolloin ei ollut tarpeeksi hyönteisruokaa kasvaville poikasille. Toivottavasti tämä kesä on sen suhteen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen talviruokinta jatkuu vielä. Kun ne ovat kotiutuneet tänne pitää tarjota myös asuntoja. Kannattaa tarkistaa, että pöntöt ovat kunnossa eivätkä poikaset palellu kylmän alkukesän sattuessa. Toivottavasti myös ravintotilanne on parempi kuin viime keväänä.

   Poista
 6. Hienoja mökkejä olettekin pomon kanssa kunnostaneet! :D

  VastaaPoista
 7. Sinä oletkin hyvä vuokraemäntä kun pidät paikat kunnossa ja vartiointikin näyttää toimivan moitteettomasti Neron toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikat täytyy pitää kunnossa, ettei mene maine vuokranantajana. Onneksi myös vuokralaiset ovat siistiä väkeä, vaikka joskus nujakoivatkin vuokraoikeudesta. Alueella on tarkka vartiointi, eikä tunkeilijoita suvaita.

   Poista
 8. Samaa sijoitustoimintaa pitäisi täälläkin harrastaa. Vielä ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii, tämä on kannattavaa toimintaa.

   Poista
 9. Voi Cheri miten ihana kirjoitus ja miten tyylikäs kuva Nero-kissastasi. Hyvää palmusunnuntaipäivää sinne teille.......täältä meiltä ja justiinsa kävi ekat virpojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei käy virpojia, joten otetaan ihan rauhallisesti tämä palmusunnuntai. Nero taisi viettää suurimman osan yöstä ulkona ja on nyt niin väsynyttä kissaa.

   Poista
 10. Tämä nostaa käpälänsä ylös ja tunnustaa joskus puolivahingossa murtautuneensa muutamaan kesäasuntoon! Auts! Kerran jopa asukas oli kotona ja tuijotti minua mustilla nappisilmillä. Luulin että kyseessä on toinen murtovaras ja olin jo vähällä käydä käsikähmään ja heittää tuon kelmin ulos, kunnes tajusin että se onkin eri rotua. Että sen kuuluukin asua siellä, vaikka se ei harrasta lentelyä vaan mieluummin liitelee. Poistuin nolona kiireesti paikalta. En tiedä oletko joskus törmännyt sellaisiin kesäasuntoihin, joissa on oven tilalla mustaksi maalattu oven näköinen seinä? Siis asunto jonne ei pääse sisään? Sellaisen asunnon yleensä rakentaa geokätköilijä, josta syystä minäkin niihin mökkeihin murtauduin. Kun niissä kuitenkaan ihan aina ei ole valeovea... Toivon että kukaan ei häiriinny tästä hölmöstä harrastuksesta!! Mukavaa kesäaikaa sinulle ja Nerolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa jännä kohtaaminen pöntön asukkaan kanssa. Täällä vaikuttaa liito-orava kanta runsastuneen, pitääkin tutkia millainen asunto niille kelpaisi. Tuonne suojelualueelle voisi sijoittaa pari sellaista.

   Poista
 11. hah.. epäilen, että Nerolla on omia salaisia suunnitelmia pöksien asukkaita ajatellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mökkien asukkaat osaavat varoa kiertelevää vartijaa. Koko talven on pihan ruokintapaikoilla käynyt kova kuhina, mutta yhtään yhteenottoa vartijan kanssa ei ole tullut, niistä kun jäisi aina jälki :)

   Poista
 12. Kiinteistösijoittaminen onkin aika hyvä bisnes tässä epävarmassa maailmassa. Sijainti tietysti on tärkeä, kun kohdetta valitsee. Hyvä että on asiantunteva pomo firmassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole riskibisnestä :)
   Kesäasunto järven rannalla, edullisesti on helppo saada vuokrattua. Teen myös pitkäaikaisia sopimuksia.

   Poista
 13. Nuo vuokralaiset kun oppis vielä kakkaamaan muualle kuin puutarhahuonekaluihin, niin mulla olis koko siirtokunta tontilla, nyt ei o torpan torppaa.
  *laiska siivooja huushollissa*

  Pannahisen kellonsiirto :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokrakin lienee kohtuullinen , laulu riittää ja hyönteisten karkoitus :) luulisi kämppien kelpaavan !

   Poista
  2. Onneksi täällä on lääniä sijoittaa kesäasunnot niin, että isäntäväellekin jää oma rauha. Vartija istuu usein puutarhatuolissa, joten vuokralaiset oppivat kiertämään pihan tuolit ja pöydät. No, vahinkoja aina sattuu, mutta kunhan eivät ihan niskaan tiputtele :)

   Poista
  3. Kyllä nämä kämpät ovat yleensä aina menneet heti alkukesästä :)

   Poista
 14. Kiitos muistutuksesta, mun täytyy ostaa muutama asunto lisää:)

  VastaaPoista
 15. Meillä on 12 pönttöö pihassa ja likimain kaikki on kesän mittaan käytössä, kahdestikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläpäin on erinomainen asuntotilanne. Ja tulot tietysti sen mukaiset :)

   Poista
  2. Joo, ei pal siivekkäitä jou'u kärpäsansaan kesän mittaa. Muutenhan niitä ois miljoonittain.

   Poista
  3. Eli kannattaa ottaa kesäasukkaita, ne pitävät paikat siisteinä.

   Poista
 16. Ihania vuokrakoteja tarjolla :) Toivonkin että saatte pian hyvät vuokralaiset kaikkiin koteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa saa asukkaat vasta kun paluumuuttajat saapuvat.

   Poista
 17. Voi hyvänen aika, näin otsakkeen ja ajattelin että lottovoitto on sinne napsahtanut! Mutta vielä parempaa, taattu konserttisarka ja hyönteistorjunta koko kesäksi, ihania asuntoja upeilla maisemilla ja ilmanvaihdolla sekä pantteri vielä vartioimassa, ei voi kuin huokaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole toivoa lottovoitosta, sehän edellyttäisi lottoamista :) Kivoja naapureita tiedossa kesäksi.

   Poista
 18. Hei, Cheri, pitkästä aikaa! Ihanaa palata talviunen jälkeen tänne blogimaailmaan.

  Komeat sijoitusasunnot sinulla. Siinä kaikenmaailman kaisat ja mirat kalpenee - näissä, jos missä, on miljoonien alku!

  Tulikin kuvistasi mieleen, että meilläkin taitaa olla vielä pari pönttöä kokonaan ripustamatta. Mies ei vaan ole juuri nyt paikalla, ja minäkin flunssapöpön nujertamana sisätiloissa. Meillä vaan alkaa olla kiire! Tirpposet ovat aktiivisesti kierrelleet puissa jo paikallaan olevia pönttöjä. Ehtisiköhän ensi viikolla joku ilta (ma tai ti; ke ollaan jo matkalla pohjoiseen pääsiäisen viettoon)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Täällä on kodinkunnostusta sisällä ja ulkona. Vielä ehtii hyvin ripustella pönttöjä, pääsiäisen jälkeenkin kodit löytävät hyvin asukkaansa. Mukavaa pääsiäismatkaa!

   Poista
 19. :D Hauska postaus. Mukavaa lopupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä päivä hujahtikin nopeasti kun tunti katosi yöllä jonnekin.

   Poista
 20. Upea kolmio, tuonkaltaisia helmiä on harvoin tarjolla. Vaari rakensi meille kolme uutta pönttöä, vauvan nimikkopönttö ripustettiin niin että sitä voi tiirailla keittiön ikkunasta. Nerolla on varsin keskittynyt ilme:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöelämää on mukava seurata. Näissä asunnoissa ei ole kameravalvontaa sisällä, mutta sellaisiakin on saatavilla. Meilläkin ihan vain keittiön ikkunasta jännitetään saako tintti pitää varauksensa vai iskeekö talonvaltaaja-kirjosieppo.

   Poista
 21. Meilläkin olisi monta kotia olemassa. Pitäisi vain kiinnitellä ne sopiviin puihin. Ehkä sitten, kun tästä räntäsateesta taas päästään:(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöjen ripustelu ei ole sadepäivän puuhaa, parempi odotella poutaa kodin pystytykseen. Vielä ehtii hyvin.

   Poista
 22. Tärkeä homma! Pikkulintujen asuntotilanteesta kannattaa pitää huolta, ovat oivia pikku apulaisia puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviruokinnalla ja hyvällä asuntotilanteella pidetään apulaiset tyytyväisinä, kaikki voittavat.

   Poista
 23. Oivoi, ihan herkistyin kun luin tekstisi ja näin kuvat ♥♥ Arvokasta työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä työstä on molemminpuoleinen hyöty ja lintujen pesäpuuhastelun tarkkailu on myös kivaa.

   Poista
 24. Oot hieno vuokraemäntä, kun näin ajoissa oot liikenteessä! :-D Neron ilmeestä en ihan takaa, ajatteleeko pelkästään vuokralaisten etuja...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä talonvaltaajat iskevät nopeasti tyhjiin koteihin ja silloin siivoaminen on myöhäistä. Nerolla on keskittynyt ilme sillä hän on kuvassa kakalla ja sehän on tärkeä toimitus.

   Poista
 25. Kiitos Cheri aivan ihanasta blogistasi! Kirjoitat niin hauskasti puuhasteluistasi Neron kanssa, kauniiden kuvien kera. Täältä saa aina hyvän ja rauhallisen mielen.
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Onpa kiva kuulla, että meidän touhujen seuraaminen tuo hyvää mieltä. Myös minulle vuorovaikutus lukijoiden kanssa tuo paljon iloa.

   Poista
 26. Kiinteistöbisnes on todella kannattavaa. Musta oli jotenkin liikuttavaa miten tyytyväisen näköinen naapurin vanha herra oli kun sijoitin kahteen uuteen. Oli turvalukot ja kaikki. Herra on kyllä todellinen asuntomoguli. Siellä niitä yksiötiä on iso piha täysi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kiinteitöbisnestä kaikille. Tällä seudulla on tarjolla myös eräkämppiä erakkoluonteisille, olen metsissä vaeltaessani nähnyt useita pönttöjä, joita joku ystävällinen ihminen on sinne ripustanut.

   Poista
 27. Hienoja koteja linnuille :) Meillä näemmä linnunpönttö (ihka uusi) näemmä nököttää olohuoneessa… Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varokaa! Joku lintu muuttaa teidän olohuoneeseen :)

   Poista

Kiitos kommentista