21.3.2015

Reissussa rähjääntyy

Kunnon sissi osaa maastoutua.
Olen ollut niin paljon poissa kotoa viime aikoina, että oli paikallaan tehdä Neron kanssa metsäretki niin kauan kun sää on vielä suotuisa. Vaikka kissaa ei näy missään niin kohta tanner tömisee kun huikkaan kasvimaan reunalta: "Tule, mennään rantaan!" Kissa manifestoituu kuin tyhjästä. Joskus vauhti on niin kova, että se on pysäytettävä kiipeämällä pellon reunan raitaan.

Lumen alta on paljastunut mielenkiintoisia tuoksuja ja järvelläkin on jo elämää.

Pienellä sula-alueella uiskenteli joutsen. Missähän sen puoliso mahtaa olla, yleensä näitä on aina kaksi.

Meillä on vielä luntakin.

Nero on ollut vähän masentunut. Yksi yö kului reviiripartiossa eikä siitä selvitty ihan naarmuitta. Onnesi prinssistä löytyi vain pieniä pintahaavoja. En tiedä mitä oli tapahtunut, mutta mahtoiko kissa viettää yönsä männyn oksalla, sillä toisessa takakäpälässä oli melkoinen pihkamöykky, haittasi varmaan jo astumistakin. Leikkasin möykystä suurimman osan ja tasoitin harjalla loput. Yleensä Nero ei anna kosketella käpäliään, mutta nyt apu oli mieleistä. On surullista nähdä kun yleensä iloinen ja letkeä kissa on kireä kuin viulunkieli säikkyen jokaista rasahdusta. Toivottavasti tunkeilija sai nähdä taivaan merkit ja ymmärsi vaihtaa maisemaa. Tilanne on ainakin toistaiseksi rauhoittunut ja Nero kehrää taas entiseen malliin.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

48 kommenttia:

 1. Pepsillä on samankaltainen ongelma kuin Nerolla. Asuinalueemme ilkeä katti, jolle Pepsi on sanonut ennen monesti suorat sanat, saa nykyisin Pepsin peloissaan juoksemaan ulkohäkistä sisälle sohvan alle. Herää kysymys mitä on tapahtunut.. Nerolle kevätriemuja!! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kissat selvästi haluavat hakeutua vaikeuksiin. Miksi pitää tulla toisen pihapiiriin haastamaan riitaa, en ymmärrä. Nerokin on selvästi peloissaan kun kulkijoita ilmestyy, mutta sisällä se ei suostu olemaan. Tulta päin!

   Poista
 2. Mukavaa viikonloppua. Eka sissikuva =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sissielämä muuttuu pian autuaaksi oloksi :)

   Poista
 3. Eipä luulis Nerolle löytyvän montakaan samanveroista vastustajaa. Toivottavasti lähistölle ei ole eksynyt joku isompi peto, esim. ilves. Jospa se kuitenkin on nyt vaan tätä juoksuajan tappelua muitten kanssa. Meilläkin käy joku kolli huudattamassa meidän tyttöjä pihalla melkein joka yö. Meidän tytöt alkaa näet huutamaan kun pelottaa ja äiti rientää kiltisti apuun ajamaan roiston pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulen, että Nero alkaa olla jo reviiritaistelujen konkari, eikä vastustaja selviä vähällä. En ole nähnyt ilveksen jälkiä koko talvena, toivottavasti niitä ei liiku täällä. Muut pedot ovat kissalle vaarattomampia. Kyllä minäkin olen yrittänyt ajaa tunkeilijoita pois jos olen nähnyt, mutta laihoin tuloksin.

   Poista
 4. Voi suloista Neroa♥!
  Toivottavasti häiritsijä uskoi kerrasta:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanne! Toivottavasti tunkeilija oppi läksynsä ja saamme viettää rauhallista kevättä.

   Poista
 5. Ei ole aina helppoa kissankaan elämä!

  VastaaPoista
 6. ...ihmettelee, että kun prinssiheijarin saanut Nero tulee niin että tanner tömisee, niin kumpi teistä sinne raitaan kipuaa...
  ...Kaihola kiittää vierailustasi ja ihaaaaanista kuvista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keiju saa arvata kerran; kuka löytyy raidasta
   A) piika
   B) Nero
   Kuvat olivat vain laiha aavistus Kaiholan lumosta, mutta herättivät silti runsaasti ihastusta.

   Poista
 7. Prinssikissan kevätelämä taitaa olla hiukan vaarallista ja väsyttävää. Onneksi mamma sentään putsaa pihkat pois tassuista, että reviiritaistelut pääsevät jatkumaan ilman tantereeseen liimautumista. Pahalta se pihka varmaan maistuu kissan pesupuuhissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan samaa, että pihkan poistaminen päivittäisen puhdistuksen myötä on kissalle yök. Olisipa se surkuhupaisaa jos liimautuisi tassuistaan kiinni.

   Poista
 8. Voi tuota ekaa kuvaa Nerosta: Ihan kuin koira, joka on piehtaroinut maassa;) Ajattelen aina, että kissat eivät moiseen alennu, tuohon koirien paapnitteluun, mutta näemmä kevät viirottaa;)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat tykkäävät piehtaroinnista, hiekassa, mullassa, lehdissä, nurmikolla, lattialla, joka paikka käy :)

   Poista
 9. Toivotaan että rauha palaisi takaisin ja kissalle hyvä mieli. Kyllä nuo reviiritaistelut vaikuttavat myös kissanomistajaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivomme rauhaa! Onneksi on vuosien myötä tullut vähän tottumusta reviiririitoihin, enää ne eivät saa minua hermoraunioksi, vaikka kurjia ovatkin.

   Poista
 10. Toivottavasti Nero on vastustajaansa vahvempi. Kissoista on kiva kiereskellä hiekassa ja sorassa eikä roskat selässä haittaa. Paikaista paranemista pipeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla on kotikenttäetu, toivottavasti vieras ymmärsi lähteä omille nurkilleen. Pintanaarmut yleensä paranevat nopeasti, mutta täytyy niitä tarkkailla, etteivät tulehdu. Kissan purema voi olla hurjan syvä vaikka pinnassa näkyy vain pieni reikä.

   Poista
 11. Voi, voi toivottavasti tuo Neron reviirille tullut vastustaja on häipynyt ja saanut oikein kipakat lähtöpassit.
  Vapaan kollikissan elämä voi olla joskus aika vaarallista, toivotaan kuitenkin kaikea hyvää ja kehruukone kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei tunkeilija enää uskalla näyttää naamaansa näillä nurkilla ja me saamme kehrätä rauhassa.

   Poista
 12. Naapurin Viivi oli koristeltu aamulla samoin kun teidän Nero. Oli lehtiä, havunneulasia ja kaikenlaista roskaa. Piti vähän ravistella kissaa ennen ruokintaa. Reviiritappelut kai kuuluvat kollien elämään. Meidän Lisse kyllä tyttökissaksi on aika häijy, tulee lähtö muille paitsi tuolle naapurin Viiville ja sillekkin vähän tulee käpälästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivikin yritti maastoutua. Olen melko varma, että Nero ei käy uhittelemassa muiden reviireillä, se on kotona pysyttelevää sorttia. Leikkaamattomat kollit tuntevat tarvetta uhitella ja tapella. Tuskin Nero toivottaisi tyttökisujakaan tervetulleeksi :)

   Poista
 13. Pikaista parantumista Neron naarmuille toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää. Onneksi pintanaarmut eivät tunnu menoa haittaavan.

   Poista
 14. Aina yhtä ihana lukea osuvia kuvauksiasi Neron touhuista ja tunnelmista ;). Hän on jännä sekoitus autenttisia luonnonvoimia ja charmanttia tyylikkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on luonnonlapsi, joka kulkee omia polkujaan kunhan ne eivät johda kauaksi ruokakupilta :)

   Poista
 15. Voihan Nero ja teidän jännittävä elämänne!

  VastaaPoista
 16. Hauskasti nuo kaksi lehteä ja männyn neulanen asettuivat Neron niskaan. Mun blogissa postausintrokuvassa näytti siltä, kuin kuvassa olisi musta retrolintu hieman vinossa tai jokinjokinjokin aurinkolasit päässä ;D

  Onko talja Neron lempipaikkoja? Mulla oli kissa (2) yli 10 vuotta sitten ja toinen niistä inhosi porontaljoja! Sain meinaan porontaljan lahjaksi joskus 20 vuotta sitten ja jos vaan yritin ottaa sen esille, kollikissa hyökkäsi sen kimppuun aivan raivoja. Karvat vaan pöllysivät, kun rontti antoi taljalle kyytiä ja se siis oli ihan oikeasti raivona sille taljalle :D Lopulta oli pakko antaa talja pois. Hassu kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero viihtyy taljoilla. Useimmiten se nukkuu lampaantaljalla, mutta jos sisällä on kovin viileää, hakeutuu se porontaljalle. Mutta kun olemme retkellä törmänneet peurantaljaan, niin se sai kovaa kyytiä. http://autuasolo.blogspot.fi/2012/04/pelon-ilmapiiri.html

   Poista
 17. Törkeä kilpakumppani jos saa Neron masentumaan :(. Toivotaan ettö Nero nukkuessaan keksii oikeanlaisen hyökkäysstrategian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt on ollut rennompaa, mutta kissa prosessoi tapahtumia unessakin. Välillä jalat vatkaavat kovasti, viikset väpättävät ja suu käy. Murinaakin kuuluu joskus.

   Poista
 18. Söpö Nero <3 Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 19. Valtataistelu on rankkaa puuhaa ja siitä ei useinkaan ilman naarmuja selviä, onneksi haavat eivät olleet syviä, meillä on joskus ollut melkein lääkärireissua vaativia taistelujälkiä. Ihanat pienet askeleet hangella, kevyet ja kiitävä turkki elon merkkejä täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joinain keväinä meilläkin on ollut lääkärireissuja tappelujälkien vuoksi. Kerran minäkin jouduin terveyskeskukseen jäykkäkouristuspiikkiä hakemaan kun menin väliin ja vieras kissa puri syvän haavan käteen. Olemme molemmat viisastuneet ja yritämme välttää haavoittumisia. Muuten Nero on hyvässä kunnossa ja ulkoilu virkistää sitä tylsän talven jälkeen.

   Poista
 20. Ihana kuva Nerosta, kaikkine lehtineen ja risuineen :) Toivottavasti tunkeilija on löytänyt uudet apajat, niin Neron mieli pääsisi tasoittumaan. Nautiskele kevään tulosta - Ihastuttava kuva sulavista jäistä ja joutsenesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä tunkeilija sai tappeluhalunsa tyydytettyä. Tänne pojolaan tuli kylmä ilmavirtaus, mutta toivottavasti pian on taas keväistä. Katselen juuri ikkunasta miten peurat laiduntavat pellon sulassa osassa.

   Poista
 21. Aika hurjaa tuo Neron elo verrattuna meidän katteihin, joiden hurjin asia taitaa olla se, että joskus harvoin saattaa osua parvekkeelle samaan aikaan kun joku lintu istuskelee kaiteella :)
  Leppoisia päiviä teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon vahvasti, että teidän katit ovat tyytyväisiä vallitseviin oloihin ja meidän katti omiinsa. Oli muuten kiva nähdä, vaikkakin pikaisesti.

   Poista
  2. Oli todellakin mukava tavata - josko sitten kesän aikana uudestaan hieman paremmalla aikataululla :)

   Poista
  3. Toivottavasti kesällä tulee uusi tilaisuus.

   Poista
 22. Jooh, meilläkin kissat osaa sanan "tunkeilija" oikein hyvin. Niitä ei suvaita. Kyllä Nero siitä palautuu niin kuin aina ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa ei vähän stressaisi jos joutuu häätämään tunkeilijoita. Kyllä Nero pian on oman lupsakka itsensä, tavallista tiheämmin vain täytyy vielä käydä tarkastamassa tilanne ulkona.

   Poista
 23. No pirhana. On Nerolla kyllä tekemistä tiluksiensa puolustamisessa. Toivottavasti rajaloukkaukset loppuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei nyt ole muuta apua kuin toimia huolintajoukkona. Odotamme rauhan laskeutuvan reviirillemme.

   Poista

Kiitos kommentista