19.3.2015

Taivaan loimuja

Upeat revontulet valaisivat taivaan toissa yönä. Alkuillasta taivas oli vielä niin vaalea, että tulet näkyivät vain haaleina aaveina. Puolen yön tietämissä taivas oli tummunut ja tähtikirkas. Olin varustautunut untuvatakilla tarjetakseni ihmeellisessä maagisessa katedraalissa. Kuvat otin ilman jalustaa ja pitkällä valotusajalla ihan arvailun varassa. Kameran kohdistaminenkin oli vaikeaa kun pimeässä ei paljon nähnyt minne tähtäili. Onneksi taivas on laaja kohde.

Olen ennenkin nähnyt täällä revontulia, mutta tällä kertaa ne kestivät tuntitolkulla.

Musta möykky tuossa keskellä on revontulia ihaileva prinssi Nero. Kuva on otettu talon vieressä ja ikkunasta loistava valo valaisee pihaa.
Lopun yötä ihailin tulia vuoteesta kunnes nukahdin.
Pääsittekö te ihailemaan komeita taivaantulia?

Welcome to follow Autuas olo, Lyra!

50 kommenttia:

 1. Olet saanut hienot kuvat! Minun tuli muutaman kerran käytyä ulkona ihailemassa taivasta. Se oli upea, mutta kamera ei suostunut löytämään mitään kuvattavaa taivaalta ;) Pepsi ja Max ihmettelivät myös taivasta ulkohäkissä tai sitten sitä mitä minä pimeässä hypin töllistelemässä ylöspäin :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä pohjoisemmassa näkyi varmaankin vielä upeammin. Nerokin vähän imetteli miksi yöllä sesoskellaan paikallaan, pari kertaa se kiipesi puuhun. Ehkä nähdäkseen paremmin tai sitten vain riemusta, että ollaan yölläkin yhdessä ulkona.

   Poista
 2. Sinäkin olet saanut ikuistettua tuon hienon näytöksen. Minulla ei ollut moisesta mitään tietoa. Eri sivustoilla olen käynyt ihailemassa ihmisten upeita kuvia ja ihmetellyt, että mistä kaikki ovat tienneet, että revontulia oli tulossa eteläistä Suomea myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutisia seuraamalla osasin varautua revontulien katseluun :) Niiden kuvaaminen tosin on minun taidoillani ja laitteillani vaikeaa, mutta onnistuin tallentamaan muistikortille muutaman otoksen muutakin kuin pimeyttä.

   Poista
 3. Upeat kuvat sait, minä en nähnyt vaikka yritin katsella taivaalle ois varmaan pitänyt mennä vähän aukeammalle paikalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taajamissa revontulet eivät ehkä näkyneet hyvin ympäröivän valon vuosi. Puolenyön jälkeen taivas tummui täällä niin, että loimotus näkyi komeasti.

   Poista
 4. Upea valonäytelmä oli, hienosti sait kuviin. Eilen piti olla toisinto, mutta ei kumminkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yönäkin tähyilin taivaalle, mutta näkyvissä oli vain huikea tähtitaivas, ei enää mystistä loimutusta.

   Poista
 5. Aivan upea ilotulitus, meillä oli paljon haljumpi tosin vain iltayöstä sitä katselin. Sait hienot kuvat! Nerokaan ei pelkää tällaista ilotulitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänetön ilotulitus sopii meille hyvin ja oli tämä kyllä komeampaa katsottavaa kuin Uudenvuoden tulitukset ikinä.

   Poista
 6. Muutaman kerran olen saanut ihailla tosi komeita revontulia, parhaat varmaan toistakymmentä vuotta sitten kun eteläisessäkin Suomessa pohjoinen taivas loimotti laidasta laitaan - minä seisoin parvekkeella tunti tolkulla ja sain niskani jumiin :)
  Nyt ei näkynyt kaupunkialueella kuin aavistuksen häivähdys. Mutta on no komeita kun ne on komeita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin näitä näin etelässä näkee noin komeina. Katsellessa aivan jähmettyy paikalleen eikä malta lähteä pois kesken näytelmän.

   Poista
 7. Oli kyllä upeat reposet! Kerran aikaisemmin muistan katselleeni loimuja näillä main.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan näkyivät teillä kun kerran meilläkin :) Minäkin muistan yhden kerran aiemmin nähneeni upeita revontulia täällä asuessani.

   Poista
 8. Nyt kyllä vähän harmittaa, kun näkee näitä komeita kuvia... Itse nimittäin en jaksanut mennä ulos enää hektisen päivän jälkeen vaikka tilaisuus olisi ollut hyvä. En ole eläessäni nähnyt revontulia kuin varmaan kaksi kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit ehkä jo nukkumassa kun varsinainen loimotus alkoi :) Minä en meinannut malttaa mennä ollenkaan nukkumaan.

   Poista
 9. Kyllä me ihailimme, mutta kuvat jäivät ottamatta. Vielä aamuneljältä niitä näki. Olisipa ihanaa nähdä näitä useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattoman pitkään nuo loimottivat, varmaan valkenemiseen asti. Ajattelin, etten varmaan onnistu saamaan kuvaa noin vaikeasta kohteesta, mutta kuin ihmeenkaupalla sain muutamia otoksia, jotka tunnistaa revontuliksi.

   Poista
 10. Uni voitti, mutta kiva kun blogeista on postailtu ihania kuvia ja hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla uni karisi silmistä kun tuijottelin valonäytelmää. Varmaan on ollut paljon yleisöä tällä valospektaakkelilla.

   Poista
 11. Toissayö oli kyllä merkillinen, ja sinäkin sait revontulia talletettua. Minä menin nukkumaan enkä nähnyt mitään. Hyvä, että toiset olivat ahkeria ja tallensivat kuvia. Aikamoisia revontulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan erikoinen yö ja hieno valonäytelmä.

   Poista
 12. Kyllä niin ottaa pannuun, etten ollut noteerannut revontuliuutisia ja tuli oltua koko ilta sisätiloissa verhot tiukast säpissä. Voi pöljien pöljä. Niin hienoja kuvia oli tältäkin kylältä otettu. Onneksi sentään paikallislehdestä sain ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi kun sinulta meni hieno näytelmä sivu suun. Noin komeita näkee harvoin muualla kuin Lapissa.

   Poista
 13. Hienoja kuvia! Ajattelinkin jo etukäteen, että olet saattanut bongailla revontulet. Meillä on puut lähellä ja valoja paljon, joten en nähnyt mitään, vaikka pihalla yritin kuikuilla taivaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä on niin paljon taivasta näkyvissä, ja pellolla oli hyvä paikka tutkailla taivaita.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos, ihan sattumankauppaa käsivalotuksella ja ilman jalustaa. Vähän yritin tukea kameraa johonkin, muuten olisikin ihan puuroa.

   Poista
 15. Löytyyhän niitä täältäkin, siis näitä repokuvia.. ;) Hienot on kuvat käsivaralla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin hämmästyin kun sain jotain talteen tuosta hienosta näytelmästä.

   Poista
 16. Hienoja kuvia! Harmi, etten itse päässyt katselemaan revontulia. Onneksi sentään blogeissa ja muualla pääsee kuvissa niitä ihastelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa onni, että oli tähtikirkas yö ja revontulet näkyivät hienosti.

   Poista
 17. Vau mitkä loimut. Jopa Kotkassa olisi kuulema nähnyt revontulet, jos olisi tajunnut töröttää ulkona niitä katsomassa. Ei tajuttu. Ei nähty. Voi voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, olisinpa tajunnut täällä blogissa kuuluttaa etukäteen, että taivaantulia on odotettavissa :)

   Poista
 18. Oi sinäkin olet käynyt noita ihailemassa ja kuvailemassa! Facebook on täynnä revontulikuvia, vähäks olen kade! :) Lapsena viimeksi näin niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo sellainen valoilmiö, että vähän pitää hehkuttaa joka puolella. Harvoin Etelä-Suomessa saa ihailla moista.

   Poista
 19. Kiitos! Aivan ihana tämä sinun blogi. Täälläkin olisi revontulia näkynyt, mutta oli niin paljon sumua, että valoshow jäi valitettavasti näkemättä. Ehkä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kävi tuuri kun saatiin tähtikirkas taivas tulien areenaksi. Tuollainen näytelmä ei unohdu koskaan, mystinen tapahtuma.

   Poista
 20. Miten ollaan voitu missata tuo upea näytös...kyllä uutisia siitä kuulin edeltävänä päivänä. Pönttö.
  Olen nähnyt kerran 20 vuotta sitten etelä- Suomessa revontulet, mutta eivät tainneet olla niin upeat kuin nyt. Hienot kuvat ja Möykky edessä on hauska. Ei tarvinnyt pelätä ilotulitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että tilaisuus meni sivu suun. Nero taisi enemmän ihmetellä minun puuhiani kuin revontulia :)

   Poista
 21. Upeat revontulet <3 Harmi kun en muistanut tätä vaikka luinkin että nämä saattavat näkyä täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla ei ollut aikaista herätystä ja saatoin huoletta valvoa revontulia katsellen.

   Poista
 22. Missasin kokonaan, valitettavasti. Mutta FB:ssä maisemavalokuvaajien ryhmässä on kyllä ollut kiitettävästi loimotuksista kuvia suunnasta jos toisesta. Revontulista saa kyllä todella erilaisia ja monipuolisia kuvia, kun näyttäytyvät niin monimuotoisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kät FB:ssä, mutta uskon, että taitava kuvaaja saa kunnon välineillä upeita kuvia revontulista. Nyt oli ainakin paljon aikaa kuvaamiseen, monimuotoisia ja liikkuvia tulet tosiaan ovat.

   Poista
 23. Teillä oli upean värit taivaalla! Meillä oli melko värittömät loimut, mutta hienot. Ihan kun joku olisi heilutellut valtavia hallaharsoja pitkin taivasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuillasta meilläkin oli aavemaista lepatusta taivaalla, mutta sydänyönä alkoi väriloisto.

   Poista
 24. Vau. Upeita kuvia olet onnistunut taas saamaan!

  VastaaPoista
 25. Hienoja kuvia olet ottanut!
  Olisinpas päässyt katseleen revontulia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä sellaista huvia, että olsin vaikka maksanut :)

   Poista

Kiitos kommentista