13.4.2018

Liisana Kevätmessuilla

Lähdin Helsingin Kevätmessuille jo torstaina, ajattelin, että arkipäivä on rauhallisempi kuin viikonloppu. Toki messuilla oli paljon väkeä, mutta ruuhkaa ei ollut. Maalaiselle riitti paljon ihmeteltävää, olin kuin Liisa Ihmemaassa katsellessani kaikkea kaunista ja kummallista. Kuvan seurue on löytänyt oivan taukopaikan metsän siimeksessä, nuotion äärellä.

Massiivipuiset ulkokalusteet ovat oikeasti betonia. Liisa kummasteli pinnan lämpimänoloista rouheutta, mutta pintakäsittely on valmistajan salaisuus.

Asun-lehden ja Kekkilän osastolta.

Sisustuslehti Asun on minulle uusi tuttavuus, ihastuin sen tyylikkääseen ulkoasuun, jonka ilmavuus ja eleettemyys antaa hienosti tilaa itse asialle, eli upeille kuville ja sisustuksille.

Ostin mukaani lehden 184-sivuisen englanninkielisen erikoisjulkaisun, jossa esitellään parikymmentä erilaista ja inspiroivaa kotia.

Hyvä idea oli minusta myös nuorten miesten uusi yritys, designvarasto.fi, joka myi erilaisia käytettyjä puisia vihannes ja sipulilaatikoita. Voit valita haluamasi laatikot ja noutaa ne myöhemmin lähipostista. He mainostivat tuotteita voitavan tilata myös netistä, mutta en löytänyt tuolla osoitteella mitään.

Pionien Koti ja valikoima vastustattoman upeita erilaisia pioneja.

Kotipuutarhalehden osaston mummolatunnelmaa.

Supragardenin kasviseinää.

Perunapitäjän asukkia ihmetytti Israelista asti tuotu varhaisperuna. Tarvitaanko?
Myös mansikoita Espanjasta oli paljon tarjolla.

Alituisen haaveilun kohde; komea kasvihuone, tässä Willab Gardenin osatolla. Siellä tapasin myös ihanan Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riinan. Myös Kanelia ja kardemummaa -blogin aurinkoiseen Mariaan törmäsin messukierroksella, oli kiva tavata.


Ideaparvekkeiden osastolta moni saa varmasti uusia vinkkejä kesähuoneen sisustamiseen.

Näihin edullisiin juurakoihin, mukuloihin yms. en tällä kertaa sortunut. Kokemukseni mukaan koskaan ei voi olla täysin varma, mitä näistä kasvaa. Viimeksi komeat ritarinkannukset osoittautuivat ukonhatuiksi.

Trendikkäät lmakasvit herättivät paljon kiinnostusta. Itse en ole näistä innostunut, minusta kasvit näyttävät aina enemmän tai vähemmän kärsineiltä ja sitä en voi nähdä kauniina.


Hurjan paljon kaikkea muutakin oli tarjolla. Harkitsin kerrotun tarhajouluruusun ostamista, mutta jäin harkitsemaan.
Ostin pussillisen käsin leivottuja karjalanpiirakoita, vatruskoita ja sultsinoita, ne olivat herkullisia.
Lisäksi hankin Hyötykasviyhdistyksen osastolta muutaman puuttuvan siemenpussin ja toisaalta luomulannokkeita mukaani. Eli varsin kohtuullisesti kulutin. Sen sijaan monta ideaa jäi kytemään, saa nähdä mikä niistä roihahtaa liekkeihin.
Kaiken kaikkiaan messut ovat erinomainen paikka vertailla erilaisia tuotteita jos on esimerkiksi hankkimassa saunaa, terassia, kesäkeittiötä, laituria, kasvihuonetta ja erilaisia kasveja tai puutarhaelementtejä tai miettimässä sisustusta.
Messut jatkuvat sunnuntaihin.
Aurinkoista viikonloppua kaikille!

28 kommenttia:

  1. Varmasti messuilla oli jälleen paljon ihasteltavaa ja vallankin ihmeteltävää, sellaistakin, jota ei heiti puutarhamessuille mieltäisikään, mutta sellaista elämä nykyään on. Messuilla oli tosi mukavaa nähdä bloggarituttuja ja vaihtaa jokunen sananen :D. Nuo hollantilaiset sipulikauppiaat kierrän nykyään kaukaa.

    Kiitos messupostauksesta ja aurinkoista viikonloppua myös Sinulle ja Nerolle! Nyt varmaan lumi saa kyytiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lumi katoaa silmissä ja tiet ovat niin routavaurioisia, että pienimmillä autoilla ei ole niille asiaa. Helsingin messuilla on paljon muutakin kuin puutarhaa, kokonaisuuteen on sisällytetty Oma koti, Oma mökki, Sisusta, Lähiruoka ja Luomu -osastot Kevätpuutarhan lisäksi. Tarvitsisi pari päivää jos aikoo ottaa kaiken irti noista.

      Poista
  2. Kiitos messuraportista :)
    Kaikkea mahdollista näyttäää Helsingissäkin olleen.
    Intianmintun blogissa katselin kuvia siitä ideapuutarhasta, en oikein osannut vielä muodostaa mielipidettä. Ehkä ajatusmaailmani on liian suppea, mutta vähän ihmettelin, mitä tekemistä sillä on puutarhan kanssa....
    Mutta nämähän olivatkin kevätmessut, eivät puutarhamessut, ehkä se selittää asian.
    Tuollaisilta isoilta messuilta harvemmin tulee ostettua mitään, siellä on vähän liikaa kaikkea. tulee ahdistus, jäävät ostoksetkin tekemättä!
    Mukavaa viikonloppua sinulle ja Pehtoorille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ideapuutarha oli enemmänkin fantasiamaailma Liisan tyyliin. Itse tykkäisin eniten jos olisi kunnolliset, suuret puutarhamessut. Messukestävyyteni on niin surkea, että en jaksa valtavaa määrää eri aihepiirejä, pitäisi keskittyä vain johonkin ja Messukeskuksessa kaikki tuntui olevan vähän sikin sokin.

      Poista
  3. Kiitos messupostauksesta, itse pääsen tuonne vasta sunnuntaina, mahtaa olla ruuhkaa silloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aika monesti ollut messuilla sunnuntaina, väkeä on paljon, mutta kyllähän tuonne porukkaa mahtuukin.

      Poista
  4. Kiitos arvonnan voittona tulleesta messulipusta! Kävi niin hyvä tuuri, että satuin voittamaan toisen lipun toisesta blogiarvonnasta, joten laitoin hyvän kiertämään ja annoin toisen lipun poislähtiessäni sisälle menevälle nuorelle pariskunnalle, jotka olivat liikkeellä pienen vauvelin kanssa. Itse ehdin purkaa muistikortilta vasta ensimmäiset kuvat, olivat kaikki ideapuutarhasta, seuraavaksi niitä malliparvekkeita, jos suinkin tältä ihanalta keväältä ehdin. Minä puolestani kotiutin messuilta yhden harvinaisen kasvin, yhden hassunnimisen kasvin ja neljä pelakuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ollut onnettaren suosikki. Pelakuita oli paljon tarjolla, erikoisuuksiakin. Nyt tekee mieli olla vain pihalla, kevät on viettelevimmillään.

      Poista
  5. Kevätmessujen maailmassa on ihanaa ihmetellä! ❤️

    VastaaPoista
  6. Minä pörräsin tänään kevätmessuilla, mutta milloinkahan ehdin siitä postauksen tekemään? Parasta taisi olla kivojen blogituttujen tapaaminen. En ollut kovin ihastunut Liisa Ihmemaassa -teemaan. Se näytti enemmän messuyleisöä varten tehdyltä lapsiparkilta, jossa puutarhalla ja kasveilla oli pieni sivurooli. Edelleen kaipaan pääkaupunkiin ihan kunnon puutarhamessuja. Kasviosuus kevätmessuilla tuntuu supistuvan vuosi vuodelta.
    Sain ihan hyvin aikaa kulumaan ja sen kerrotun jouluruusunkin kotiin sieltä kannoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En viitsinyt kirjoittaa mitään ideapuutarhasta, ajattelin, että kaikki muut kertovat kuitenkin siitä :) Ideana Liisa Ihmemaassa on hieno, mutta toteutus oli hieman naivi. Puutarhaosuuden anti saisi minustakin olla sykähdyttävämpi, nyt se vähän hukkui muuhun tarjontaan. Mutta ei minullakaan tullut aika pikäksi, melkein sulkemisaikaan asti viihdyin messuilla.

      Poista
  7. Olipa kiva messukierros!
    Itse en ole ehtinyt vieläkään kiertelemään messuja kuin sieltä täältä, mutta kaikkea kivaa olen silläkin konstilla nähnyt.
    Ja on niin ihana nähdä teitä blogiystäviä. Kiitos todella kivasta ja inspiroivasta juttelutuokiosta! Nautitaan "leikkimökeistämme" ja tästä alkaneesta keväästä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva jutella, pidetään ideaa lämpimänä.
      Äsken vasta palasin leikkimökiltäni tähtien valossa kotiin, kohta varmaan vietän yötkin siellä :)

      Poista
  8. Kasvihuonetta minäkin olen aina haaveillut, mutta meidän pihaan ei sellaista kyllä mahtuisi. Ulkomaisia uusia perunoita olen kyllä ostellut Prismasta jo useamman kerran. Kotimaisia odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuone on kestohaaveeni. Aika kaukaa tulee pottu, jos Lähi-Idästä matkustaa kaupan laariin. Minä tykkään kotimaisista perunoista.

      Poista
  9. Kiva, kun näitä messupostauksia on tarjolla, kun itse en tätnä vuonna helsinkiin pääse. odottelen Lahden Pihaiirimessuja.. Ostoksia tuli tehtyä viime vuonna, noita pioneja ja liljoja oli valtava valikoima! Nuo kuvaamasi massiiviset betonikalusteet näyttivät mielenkiintoiselt, ja vinkkejä tuolta varmasti saa, kun ajan kanssa ja tarkoin silmin katselee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuilla syntyy kaikenlaisia tarpeita, joita ei tiennyt olevan olemassakaan :) Lahteen minäkin suuntaan seuraavaksi, jospa sitten sortuisi kasvihankintoihinkin.

      Poista
  10. Kävin eilen messuilla, ja se ideapuutarha veti meikän sanattomaksi. Sadun ja puutarhan kohtaaminen, hmmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu ja puutarha voisivat sopia hyvinkin yhteen, mutta puutarhan pitäisi olla pääroolissa.

      Poista
  11. Me olimme messuilla lauantaina ja otimme muutamia hyviä esitteitä kotiin .Kiva päivä kaikkiaan .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselu ja ideoiden kerääminen onkin messuilla antoisinta.

      Poista
  12. Paljon enemmän oli katseltavaa ja koettavaa kuin Turun messuilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä messuilla oli monta teemaa ja monelaista antia. Ensi viikonloppuna on vuorossa Lahden Pihapiiri-messut.

      Poista
    2. Ja jos olet tulossa Lahteen, niin olisipa mukava törmätä!

      Poista
  13. Kiva nähdä messuilta kuvia, kun en itse sinne päässyt. Itsekin olen ihmetellyt Ilmakasvien suoita, samoin sen ruosteisen heinän, mikä näyttää ihan kuolleelta jo valmiiksi. Mutta ihana tuo Kotipuutarhan osasto. Ja Pionien kodista olisi varmaan tarttunut joku yksilö mukaan... Ja noista sipulilaareista en minäkään enää osta mitään... Sieltä tulee kuitenkin joku keltainen yksilö, osti kasvin mistä tahansa laarista :) :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva päästä käymään Pionien kodissa kukinta-aikaan, tosin se saattaisi herättää vaarallisia haluja :)
      Olisi kiva nähdä Lahdessa, olen siellä ensi lauantaina iltapäivällä.

      Poista
  14. Moikka, laatikkokauppa löytyy osoitteesta www.designvarasto.fi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista