26.1.2012

Luomistyössä

Luomista on riittänyt viime aikoina. Tässä menee polku kasvimaalle. Siellä ei nyt tapahdu mitään näkyvää, mutta pensaista on välillä puisteltava lunta ja jostain syystä siellä on käytävä päivittäin.

Polku aitalle ja pihakaivon ohi liiteriin. Puita pitää hakea päivittäin ja Neron on päästävä juoksuhautaa pitkin aitan parveen meditoimaan.

Oikopolku pikkumökin ohi postilaatikolle.

Pääväylä pihalle on luotava vähän leveämmin, jotta hätätilanteessa autolla pääsee oven eteen.
Väylä jatkuu vielä tallin sivuitse kompostille ja ulkohuussiin (jos sähköt reistailevat on sille käyttöä).

Työnjohtaja mittailee tulosta.

Lumiauran ohjauskeskus. Ulkomaalainen ystäväni (mies) kysyi: Millaisella koneella siirrät lunta? Tässä näkyy osa laitteesta.

Onneksi naapuri käy traktorilla auraamassa väylän pihalta tielle, sekin on monta sataa metriä. Voisi tulla aikapula lapion kanssa. Hän auraisi mielellään myös pihan, mutta en halua istuttaa nurmea ja kukkapenkkejä joka kevät uudestaan : )

Tykkään lumitöistä, se on niin luovaa : ), kättensä jäljen näkee heti ja samalla tulee kuntoiltua. Viime talvena tykkääminen alkoi kuitenkin olla kovan takana kun siirrettävä lumi ei enää meinannut mahtua minnekään.


15 kommenttia:

 1. Loistava asenne luontityöhön<3 On siinä ainakin pihapiiriä luotavaksi,toivotaan että laitteet ja niiden käyttäjä eivät liian koville tänä talvena joudu:)

  VastaaPoista
 2. Onpa siellä lunta, mutta lumenluontihan on hyvää hyötyliikuntaa. Täällä joutuu menemään lenkille, ei ole paljon lunta lapiotavaksi.

  VastaaPoista
 3. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan ! Kesän tullen on hyvässä kunnossa :) ja pääsee ruohoa leikkaan ;)

  VastaaPoista
 4. Onko lumipolkujen alla nurmisia kesäpolkuja? Varmaan ainakin postilaatikolle ja huussiin mennään kesät talvet suoraan, koukkaamatta. Navetan ikkuna näkyy olevan kohta kinoksen takana. Jos täällä lumi alkaisi nousta ikkunan tasalle, olisin huolestunut.
  Terveiset 6. kerroksesta!
  Papy

  VastaaPoista
 5. K i r s i , asenne on muokattava olosuhteiden mukaan : ) Mutta kyllä oikeasti tykkään puuhasta. Edelliset talvet ovat ottaneet koville, mutta nythän tätä ei voi kovin kauan kestää, sill kevät koittaa jo parin kuukauden kuluttua!

  c a i j s a , aivan otan tämän hyötynä ja huvina. Lenkille ei sitten paljon ehdikkään, paitsi vähän suksille kohta.

  K o i v u k u j a n R i i k k a , hyötyliikuntaa tarvitaan, sillä kohta alkaa vuoroton työ puutarhassa. On kääntöä, vääntöä, kastelua, istutusta, leikkaamista ja kitkemistä. Ja kaikkea ihanaa puuhaa : )

  P a p y , lumipolkujen alla on nurmi, oikopolku on tienpätkä josta kesäisinkin pääsee oikaisemaan suoraan ovelta postilaatikolle johtavalle tielle. Navetan edessä on iso kasa, katolta pudonnutta lunta. Kuudennessa kerroksessa olet turvassa lumiesteiltä.

  VastaaPoista
 6. Teillä risteilee hauskoja juoksuhautoja pitkin pihaa. Ja yksi ihan Neroakin ajatellen, vaikkei hän pane tikkua ristiin, paitsi työnjohtajana tietenkin. Konekin näyttää olevan lihaskäyttöinen, joten hyvää kuntoliikuntaa saat ihan ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 7. P a u l a , Nerosta on lumitöissä suuri apu, se pitää seuraa luojalle ; ) Juuri palasin pihalta työntelemästä kevyttä pakkaslunta ja Nero hääri apuna, tosin sen näköisenä, että voitaisiin mennä jo sisälle syömään.

  VastaaPoista
 8. Onpa todella kaunista! Siellä ne kasvit ovat hyvässä tallessa kunnon lumipeitteen alla!

  VastaaPoista
 9. R i i t t a S i n i k k a , juuri tuosta asiasta ilotsen kovasti; kasvit ovat hyvässä turvassa peiton alla ja lähtökohdat kevään kasvulle siten paremmat.

  VastaaPoista
 10. Huh, kyllä riittää luomista! Tuollaiset pienet kapeat pihapolut ovat ihania, niitä pitkin on kiva pujotella hangessa. Onneksi on kunnolla lunta, kyllä paksu hanki kuuluu talveen, vaikka vähän hikeä välillä nostaakin pintaan... ;)

  VastaaPoista
 11. l i i n u , samaa mieltä; kyllä hanget kuuluvat talveen. Ja kun ottaa lumityöt kuntoilun kannalta on sekin kivaa. Eipä ainakaan ole vilu kun hikoilee lapionvarressa.

  VastaaPoista
 12. Huh. Hyötyliikuntaa kyllä, mutta totesin viime viikolla mökkipihaa kolatessani, etten pidä lainkaan lumitöistä. Olen selvästi lapioiva ihminen, sillä en pidä kolalla lykkimisestä. Se on vanhalla kulahtaneella kolalla raskasta ja minne ihmeeseen lumen tunget, kun vallit alkavat olla korkeat? Lapiolla voi sentään heittää lunta kauas... Jos saisin päättää, lumentulo loppuisi tähän.

  Mukavaa viikonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 13. S a r i P u u m u l i s t a , en edes omista kolaa. Salainen aseeni on lumentyönnin, sellainen, jossa on pitkä varsi ja noin puolimetriä leveä lapa. Kätevä käsitellä ja sillä voi viskata lumet vallien päälle. Minustakin lunta on nyt ihan passelisti ja keksin kyllä muita liikuntamuotoja jos ei tule lumitöitä. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 14. Puuhaa näköjään riittää, ei käy kateeksi ;) Onneksi on tuo tehokkaanoloinen työnjohtaja.

  VastaaPoista
 15. e l ä m ä n i m a t k a t , työnjohtaja on tehtäviensä tasalla ja siirtyy luomistyön edetessä tarkkailemaan pihan toiselle laidalle :) Otan puuhastelun ulkoilun kannalta, silloin se on ihan mukavaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista