16.1.2012

Säilöttyä kesää

Pakkanen piirittää, mutta kesän muisto elää kuivuneissa kukissa. Syyshortensian kukinnot ovat upeat vaikka niissä ei enää virtaa elämän nesteitä.

Endless Summer on nimensä veroinen.

Luin viikonloppuna Deborah Moggachin Tulppaanikuumeen. 1600-luvun Amsterdamissa kukoisti taide ja tulppaanin sipulit olivat keinottelun kohde. Yksi sipuli saattoi olla yhtä arvokas kuin kivitalo kaupungissa. Huikea ja mukaansa tempaava tarina taiteesta, tulppaaneista, rakkaudesta ja juonittelusta.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia kuoltuaankin! Viime itsenäisyyspäivän juhliimme saapui pieni poika syyshortensiakimpun kanssa. Hän oli välttämättä halunnut katkoa ne pensaasta minulle eikä ollut antanut periksi, ennen kuin äitinsä oli suostunut. Eilenkin tuijottelin kaunista kimppua lipaston päällä ja ilahduin jälleen kerran muistaessani lahjan tuojaa.
  Hyvää ja kaunista talviviikkoa!
  Papy

  VastaaPoista
 2. Papy, pienellä pojalla on hyvä maku, aivan mainio tuliainen, joka kukoistaa vielä kun muut kukat ovat jo kuihtuneet.
  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Syyshortensia on pitkään ollut yksi lempipensaitani. Sen kuivatut kukat ovat ihania, näin niitä aikaisemmin yhdellä sisarellani, jonka pihassa kasvoi syyshortensioita. Nyt hän asuu kaupunkiasunnossa eikä enää kuivaa syyshortensioita.

  VastaaPoista
 4. Paula, hortensian kukat ovat kuivattuinakin näyttäviä ja säilyvät hyvin useammankin vuoden. Toivottavasti pensas kukkii taas ensi syksynä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita. Odotan koska minun hortensiani alkaa kukkimaan. Se on riutunut jo kaksi kesää.Viimekesänä saimme sentään kaksi kukkaa. Katselin vain kateellisena naapurien valtavaa kukkaloistoa.

  VastaaPoista
 6. caijsa, minunkin syyshortensiani on vielä pienokainen, mutta kaksi suurta kukkaa se sai aikaiseksi. Saa nähdä miten käy ensi kesänä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista