6.1.2012

Tammikuinen kukkapenkki

Sesongin jälkeen hyasintit ovat melkein ilmaisia, tein niistä kukkapenkin kuistille. Nuo tummanpunaiset ovat hauska värivariaatio.

Orava on joskus löytynyt kirppikseltä, sillä on masu täynnä pähkinöitä.

Tervetuloa lukijaksi, alma/anette!
Kaikille oikein hyvää loppiaista!

10 kommenttia:

 1. Riitta Sinikka, minustakin orava on tosi viehko, taitaa olla jonkun puhdetyö. Nyt on joulut ohi, kevättä kohti riemumielin.

  VastaaPoista
 2. Näyttävät kivoilta noin. Minäkin katselin kaupassa kun hyasintit on melkein ilmaiseksi,mutta sinne ne jäi, vaikka olis saanut iloa niistä vielä pitkään.

  VastaaPoista
 3. Ihana tammikuun kukkapenkki. Minäkin näin euron hyasintteja mutta minulla oli olevinaan kiire enkä oikein tiennyt, mitä niille tekisin. Ne voi kuulemma myös istuttaa keväällä ulos kukkapenkkiin ja ne kukkivat uudestaan joskus syyskesällä.

  VastaaPoista
 4. Liisa, joissain maissa näitä pidetään kevätkukkina. Minäkin käänsin mietteeni joulukukista kevätkukiksi.

  Paula, olen kerännyt kaikki jo kukkineet sipulit kellariin ja aion keväällä istuttaa ne maahan. Joskus aiemmin ne ovat kukkineet pihalla, mutta melko vaatimattomasti.

  VastaaPoista
 5. Rakastan hyasintteja,ja olen katsellut kauppojen tarjontaa näin sesomginjälkeen ja tyhjää on ollut! Olen kait Matti Myöhäinen tässä asiassa?

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Pia, hyasintit ovat alkaneet tuntua kovin keväisiltä. Löysin hyväkuntoisia tarjoushyasinteja puutarhalta. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Viime vuonna nakkasin kukkineet hyasintit varaston hyllylle josta heinäkuussa ne löysin. Sipulit oli ihan kovia ja napakoita ja laitoinkin ne sitten kaikki samaan ruukkuun.
  Aikas kauan kesti mutta loppusyksyllä ne tosiaan kukkivat keittiön pöydällä. Tosin kaikkiin ei tullut kukkia ja niihin joihin tuli niin vain muutama.
  Nyt ne kasvavat edelleen tuolla viileässä huoneessa ja keräilevät voimia. Lehdet on tumman vihreät ja hyvävointisen näköiset. Pian laitan ne lepäämään ja katson saanko huijatuksi ne keväällä kukkimaan. :)

  VastaaPoista
 8. Huomentapäivää! Voi miten ihanaa toiveikkuutta hyasintit ja kirjan lehdistä tehdyt kukat henkivät. Pian on taas kevät :) Napapiirilläkin kaamos hellittää, puolenpäivän valoisuus on eri väristä kuin pari viikkoa sitten.
  terkkuja Nerolle ja sinulle yhdeltä ihmiseltä, yhdeltä kissalta ja kahdelta koiralta

  VastaaPoista
 9. TuijaR., kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla jos saisi näistä iloa vielä uudelleenkin. Vaikka huijaamalla :)

  Tarja, kiitos terkuista! Tänne etelämmäksi tuli viimeinkin talvi, maisema on kuin postikortista ja pakkastakin ihan napakasti. Valoa ja lumi tuntuvat keväiseltä, musta ja märkä epämääräisyys oli väsyttävää. Terkkuja sinne teidän koko poppoolle, pitäkää toisenne lämpiminä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista