6.5.2012

Ruususeni

Jouluruusu kasvaa ja voi hyvin. Lumen alta paljastuttuaan se näytti vähän surulliselta ja viluiselta (tuolla muutama postaus sitten) mutta nyt se kukoistaa upeana.

Se on nostanut päänsä pystyyn, kukat ovat suuria ja kerrottuja. Nuppuja avautuu kaiken aikaa lisää, laskin, että tällä hetkellä parikymmentä. Olen niin onnellinen ja ylpeäkin tästä kaunottaresta.
Hänen kanssaan nautin aamukahvit ja vietän päivän lepohetket. Ihanaa seuraa.

Puutarhassa on menty posket punaisena ja tukka putkella. Ensimmäiset kylvöt lepäävät harson alla, lisämaata on käännetty ja muokattu, kasvulavoja rakennettu...
Puuhakasta aikaa.

Skillat kukkivat myös ja niitä putkahtelee sieltä täältä,
sillä on kyky levitä laajoille alueille.

Lämpimästi tervetuloa joukkoon mummeli!


Ilokseni sain "kaunis blogi" -tunnustuksen. Lämmin kiitos Matonkude! Haluan jakaa tämän edelleen kaikille täällä vieraileville, ottakaa olkaa hyvä!

42 kommenttia:

  1. Wonderful photos, very lovely blog! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Liisi and warmly welcome to join Autuas olo!

      Poista
  2. Oi, se on kerrannaiskukkainen! Aivan hurmaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin elegantti! Ruusu on paljon komeampi kuin se oli ruukussa kun ostin sen. Viihtyy siis vapaudessa ja osui oikeaan paikkaan.

      Poista
  3. Mikä ihastuttava kaunotar, kyllä hänen kanssaan kelpaa viettää päivän parhaat hetket. Nyt pitää tarhureilla kiirettä, mutta ajoissa aloitettu aherrus palkitaan, ja mikäs nyt on tehdessä kun intoa ja inspiraatiota riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaunottaret antavat virtaa puutarhurille! Puutarhurointi on siitä jännä juttu, että mitä enemmän aherrat sen enemmän virtaa intoa, on se sellainen dynamo.

      Poista
  4. hitsit miten upea! :)
    sulla on kyky saada kaikki vähän loistamaan..
    hienoa :) mukavaa sunnuntaita täältä aamukahvin takaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläinen yksilö on helppo saada loistamaan, siitä tekisi mieli ottaa koko ajan kuvia, on se niin kaunis joka valaistuksessa. Mukavaa sunnuntaita ja aurinkoa!

      Poista
  5. On kyllä upea, todella kaunis! On sulla syytä olla hänestä ylpeä, minä kulkisin kuule rinta rottingilla jos tuollainen kaunokainen kasvaisi minun puutarhassani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän täällä vähän rinta rottingilla kaunotarta esitellään. Jokainen vierailija viedään ensimmäiseksi häntä tapaamaan. Tänäänkin katan kuohuvat hänen luokseen, kelpaa tuolle maljoja nostella.

      Poista
  6. Tosi kaunis on tuo kerrottu jouluruusu! Hyvää kevätpäivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan kevään kohokohta :) Mukavaa kevätsunnuntaita!

      Poista
  7. Todella upeeta. Ja sun kuvat ovat huippuhyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pirkko! On mukavaa kun voi jakaa näitä ihastuksiaan blogiystävien kanssa.

      Poista
  8. Ihanan värinen jouluruusu!

    VastaaPoista
  9. Kylläpä on kaunis tuo joulruusu! kerran olen kokeillut mutta ei viihtynyt seurassani vai onko tämä vyöhyke sille väärä.
    Kiitos kun kirjauduit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla aiemmassa jouluruusupostauksessa Tiina kertoi, että hän on saanut jouluruusut menestymään V-vyöhykkeellä. Yritin noudattaa Sarin ohjeita kun istutin tämän yksilön, oikean kuunvaiheenkin valitsin. Linkki Sarille on myös tuolla aiemmassa postauksessa.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kunpa hän vain tietäisi, millaista ihailua hän saa täällä osakseen. Täytyy mennä kertomaan :)

      Poista
  11. Kaunis ruusu!

    Jostain syystä päädyn aina kommentteja klikatessani jollekin ulkomaiselle pelisivustolle tms? Aukeaa uuteen ikkunaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui! Joudutko sivulle vain minun blogistani vai muualtakin? Kuulostaa ikävältä.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Ruusu on saanut paljon ihailijoita ja ihan syystä. Toivottavasti se vain vahvistuu näistä kaikista kehuista :)

      Poista
  13. Hurmaava.Lumoava.Vastustamaton.En ihmettele,että tahdot viettää tuollaisen kaunottaren kanssa aikasi.Mä ehkä nukkuisinkin sen vieressä:).Täällä jouluruusut tuli vasta viikolla esiin lumen alta,mutta mukavia yllätyksiä sieltä paljastui.Isoimmassa on paljon nuppuja,pienissäkin useita.Mutta ihan noin kaunista mulla ei oo yhtään...Upea.Loistelias.Kiehtova.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein leiriydyn yöksikin tuon aarteen viereen. Ensimmäiseksi aamulla käyn sitä katsomassa ja viimeiseksi illalla. Sinulla on kaikki ihanuus ruusujen kanssa vielä edessä. Ruusustani on tosiaan tullut paljon upeampi kuin se oli ruukkukasvina. Se oli kyllä kookas ja tuuhea, mutta kukat olivat pienemmät ja vaaleammat.

      Poista
  14. Ihana, ihana, ihana !!!
    Onnea omistajalle, ajatella jotta lumen alla on talvehtinut jotain noin kaunista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Eikö olekin uskomatonta, että se teki kukat jo lumen alla.

      Poista
  15. Sinulla on ihanaa aamukahviseuraa, Nero tai jouluruususi. Tai parhaassa tapauksessa molemmat. Nuo skillat ovat hienoja kukkia, ilmeisesti hoitoon nähden aika vaatimattomia mutta ilahduttavat keväällä ahkerasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skillat tosiaan hoitavat itse itsensä ja leviävät laajoille alueille, niitä nousee mitä kummallisemmista paikoista. Se kai siementää. Meillä on tilanne jo rauhoittunut ja minulla on taas kaksi komistusta aamukahviseurana :)

      Poista
  16. Aivan upea! Minä en ole saanut jouluruusua säilymään kevääseen saakka hengissä. Aina näivettyy. Scillat ovat myös ihania, herkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että vaikein osa jouluruusun hoitoa oli saada se säilymään hengissä kevääseen. Tämä kaunokainen oli hyvin rehevä, ehkä se siksi selvisi. Monta jouluruusua minullakin on menehtynyt ennen kevättä.

      Poista
  17. Viismummoista huomenta. Ihana jouluruusu. Kertoisitko tarkemman nimen? Ja kenties myös mistä ostit sen. Kiitos ihanista kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ostin ruusun siinä oli lappu Helleborus niger ja valkoisen jouluruusun kuva. Tämä on kuitenkin kerrannaiskukkainen tarhajouluruusu, Helleborus orientalis, näitä on montaa eri lajia. Ostin kasvini Prisman kukkaosastolta, siis jo joulukuussa 2010 tai tammikuussa 2011 en muista ihan tarkkaan.

      Poista
  18. Viismummoista taas. Mulle kävi samoin kuin Elinalle kun tulin sivullesi. Aukesi joku Online Bankin sivusto...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä outoa, yritän selvittää mistä moinen johtuu.

      Poista
  19. Hyvänen aika, miten terhakat sun jouluruusut ovat!!! Iastutin tänä kesänä yhden valkoisen ja kaksi viininpunaista. Ensi kevät kaiken näyttää...

    Scillat ovat kiitollisimpia sipulikukkia, mitä ikinä voi olla!

    VastaaPoista
  20. Jouluruusuni herääminen puutarhassa oli kevään suurin sensaatio. Uskon, että sinulla on odotettavissa samanlainen auvo ensi keväänä.
    Olen samaa mieltä scilloista, ne leviävät kiitettävästi ja muodostavat upeita sinisiä kenttiä keväisin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista