21.12.2012

Hyvittelylahja

Eilen vietettiin loppupäivä arestissa. Muutaman kerran käytiin valjaissa ulkona, se ei ole Nerosta kovin kiinnostavaa puuhaa, mutta saahan siinä tarpeet toimitettua.
Nero tarvitsi illalla paljon syliä silitystä rauhoittuakseen, kissa kävi jotenkin ylikierroksilla. Lelutkin saivat kuulla sähinää.
Tänään kunnon yöunien jälkeen kissa pääsi vapaasti ulos, ei kulunut kauaakaan kun oveen koputettiin ja kun avasin niin Nero ryntäsi tohkeissaan suoraan saliin. "Toin tälläisen, enkö olekin hyvä kissa", se sanoi. Myöntelin auliisti ja kehuin pyydystystaitoja. Asettelin metsämyyrän paperille ja kun olimme kyllin ihailleet saalista Nero pisti paistin poskeensa.
Nyt me ollaan taas kavereita.

34 kommenttia:

 1. No mutta, mikäs se tuon parempi hyvittelylahja olisikaan kissalta sinulle? On varmasti rakkaudella hankittu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero toi tietysti parasta mitä tietää. Rakkaudenosoitus selvästi.

   Poista
 2. Hyvä juttu! Kertakaikkiaan!

  Rauhaisaa Joulua, teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulurauhaa myös sinulle! Kaikki hyvin, rauha maassa.

   Poista
 3. Haha, teille on laskeutunut joulurauha :) Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kirjoitin tuohon ylle, että rauha maassa :) Nyt me vietetäänkin oikein rauhallista joulua.

   Poista
 4. Voih, vähän käy sääli myyrää, mutta meilläkin asuu yksi myyrientuho.:) Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä noita pieniä tulee sääli, mutta ne ovat saaliseläimiä ja ravitsevat monia metsän olentoja tuolla ulkona. Kissalle riittäisi valmisruokakin, mutta eihän se ole samaa kuin tuore paisti. Ihanaa joulua sinullekin!

   Poista
 5. Aikamoinen seikkailu Nerolla ja sinulla myös. Jaksan aina ihailla tuota, miten vapaata kissan elämää Nero saa elää, yön yli retkeilyt pakkassäässä ovat kyllä vähän liikaa... Sait sentään komean hyvittelylahjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla on paljon vapautta, mutta pakkaseen jäänyt kissa huolestuttaa. Tosin eihän sillä mitään hätää ollut, ilmeisesti se halusi piiloutua.

   Poista
 6. Onneksi toi myyrän eikä sitä oravaa :)
  Joulurauha maassa!

  Meilläkin tilanne toivottavasti parempi, tänään pois tiputuksesta, jos suun kautta annettava antibiootti tehoaa ja tulehdusarvot laskee edelleen, pääsee prinsessa jouluksi kotiin - ehkä jo huomenna!
  *kädet kyynärpäitä myöten ristissä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista kuulla, että teillä ollaan toipumaan päin ja jos jouluksi pääsisi kotiin olisi se upea lahja kaikille. Yritän täältä käsin auttaa asiaa niin paljon kuin voin.

   Poista
 7. Ihanaa. Rauha maassa, ihmisillä ja kissoilla hyvä mieli♥
  Ja ihan loistava saalis. Meillä on ollut saalisrintamalla hiljaista lumen tulon jälkeen. (Siis kissalla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole meilläkään tuotu saaliita sisään pitkään aikaan. Tein pihalla muutamia uusia polkuja ja huomasin, että paikoin lumi on ihan juustoa. Myyrien tunneleita risteilee tiheässä. Varmaan ottaa kissaa päähän kun kuulee jyrsijöitten puuhat, mutta ei pääse lumen läpi kimppuun.

   Poista
 8. Hieno juttu! Mikähän ylikierros Nerolla oli. Onneksi se on taas oma tuttu itsensä. Se on jotenkin hermostuttavaa, kun kissa käyttäytyy hermostuneesti. Meillä Musti oli toissailtana myös todella levoton, olisi halunnut ulos mutta en päästänyt, kun en halunnut kömpiä lämpimän peiton alta ja avata ovea jääkylmään eteiseen. Varhain aamulla Musti alkoi kävellä ylitseni jatkuvasti niin rasittavasti, että päästin sen ulos - sitten se kolisteli ulko-oven kissanluukkua monen tunnin ajan, kun halusi taas sisään! Mutta minä päätin nukkua edes kunnon aamu-unet. Ehkä muutama tunti tai vuorokausikin pakkasessa saa kisun taas arvostamaan kodin lämpöä. Ainakin Musti parkkeerasi itsensä eilen illalla visusti kylkeeni nukkumaan ja oli siinä tiiviisti vielä aamullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne on rauhoittunut, ehkä ulkona liikkuu jotain mistä minä en tiedä mitään, mutta saa kissan hermostumaan. En ole kuitenkaan nähnyt isojen petojen jälkiä pihapiirissä. Välillä Nero tähyilee hermostuneesti ulos ikkunasta ja eilen kun oltiin valjaskävelyllä se murisi uhkaavasti pimeään metsään. Pakkanen on nyt kiristynyt sellaisiin lukemiin, ettei kissa kauaa viihdy ulkona. Mikäs täällä uunien lämmössä on köllötellessä.

   Poista
 9. No niin :) Hyvä kisu, hieno kisu! Ja aikamoisen joustava emäntä, kun annat tuoda saaliit sisälle, meillä ne jää visusti oven ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei nyt kysytty lupaa vaan ovenraosta rynnättiin saaliin kanssa suoraan saliin. En raatsinut myyrää enää uloskaan viskata kun on tälläinen tilanne.

   Poista
 10. Hyvä, että sotakirveet on haudattu. Tontut tykkää;))

  VastaaPoista
 11. Hyvä, että teille on laskeutunut joulurauha! Tuosta Neron käytöksestä tuli mieleeni, että kirjoititko joskus teillä päin olevan susia?

  Varsinais-Suomessa ja Etelä-Satakunnassa susia on riesaksi asti, siis ihan pihapiirissäkin ja valitettavasti hukka tai ilves vie helpostikin kissan. En halua pilata joulurauhaasi, mutta tälläinen vaara voi olla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suden jäljet näkyivät pari viikkoa sitten pihalla. Pihapiirissä susi ei ole paha uhka kissalle, joka pääsee nopeasti pakoon rakennusten turvaan tai puuhun. Ilveksiä pelkään, niillä kun on samat taidot kuin kissallakin. Nyt ei ole näkynyt kettua suuremman eläimen jälkiä ainakaan niillä alueilla millä liikun. Nero kyllä murisee jäniksillekin.

   Poista
 12. mie kyllä myönnän etten ymmärrä näistä kissajutuista nyt mitään ;)
  hyi hiiri sisällä !
  Mutta pääasia että ootte kavereita ja kumpikin on tallessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuollut myyrä sisällä pienen hetken ennen kuin sujahti kissaan ei haittaa mitään. Kavereita ollaan taas ja luottamus on palannut.

   Poista
 13. Rauha maassa ja kissoillakin hyvä tahto =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen hyväntahdon ele tällä kertaa. Kaikilla hyvä tahto :)

   Poista
 14. Huh..., nyt vähän tekee pahaa. No, ei kai tuo myyrän syönti ole sen kamalampaa kuin Mikin omien pökäleitten maistelu...;O) Semmosta se on noitten murujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyrä on kissan luonnollista ravintoa :) Eläinlääkärin mukaan siinä piilee Neron superkiiltävän ja tuuhean turkin salaisuus. Mikki on vielä vauva, ihmisvauvatkin tekevät outoja temppuja.

   Poista
 15. luomuruokaa siis :D
  mukavaa että kuuluu jälleen hyvää :)
  mä taidan toivottaa tässä samalla sekä sulle että Nerolle mukavaa joulunaikaa ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdasta luomua :)
   Kiitos joulutoivotuksista, sinulle myös tunnelmallista joulua satujen maailmassa.

   Poista
 16. Hiiri paperin päältä... kaupunkilaiskissa. Kyllä ruoka kuuluu nostaa persialaismatolle, ja herkutella täysillä.
  Terv.Lahna-kissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä maalla ollaan totuttu vaatimattomampiin ruokailutapoihin. Joskus toki on onnistuttu matollakin aterioimaan. Tervetuloa meidän joukkoon Lahna Kissa!

   Poista
 17. Hyvä että Neron kanssa olette taas löytäneet toisenne ja päässeet lähiväleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sopu jatkuu, ladon yliset kutsuvat Neroa :) Kunhan pakkaset hieman lauhtuvat niin ehkä kissakin piristyy kun voi liikkua vähän kauemmin ulkona.

   Poista

Kiitos kommentista