10.12.2012

Kuningatarelämää

Synttärien viettoon meni neljä päivää. Pidän rauhasta ja hiljaisuudesta, joten juhlatkin vietettiin hiljaisuudessa.
Sain lahjaksi neljän päivän retriitin, ihan naapurissa olevassa leirikeskuksessa.

Vegaani suklaakakku
Varsinaisena syntymäpäivänä sain kuninkaallisen kohtelun, hoviväki parveili ympärillä ja pani parastaan. Oli hauskaa ja rentoa, kaikki tapahtui hiljaisuudessa. (Tässä samaisessa paikassa minut on vuosia sitten valittu suomen kuningattareksi, tosin ihan epävirallisesti.) Neljän päivän aikana ystävien kanssa meditoitiin ja pohdittiin elämän pysymättömyytä, vanhenemista ja kuolemaakin. Miten valmistautua kohtaamaan sairaudet ja  menetykset. Mikä elämässä on tärkeää. Miten omat tekomme ja tomintamme vaikuttavat elämämme laatuun. Onko viisaus jotain mitä voi hankkia vai onko se jotakin miksi tullaan.
Oli sopivasti hauskaa ja vakavaa, kannatti vanheta.

Kiitos kaikille ystävilleni lahjoista ja muistamisesta. Lämmin kiitos myös blogiystävilleni onnitteluista ja kaikista kauniista sanoistanne.
Tervetuloa joukkoon Trina! Toivotan kaikille loistavaa viikkoa!

42 kommenttia:

 1. Ihana tapa juhlia. Mä en järin perusta yllätyksistä ja lähinnä ahdistun niistä. Lisäksi onnistun tuottamaan silloin pettymyksen, koska yllätyksistä kuuluu iloita. Musta ihanaa, että juhlissa on otettu huomioon juuri se millainen olet. Sinustahan tuossa päivässä on kyse. Vanheneminen on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava tapa juhlia. Yllätyksetkin ovat kivoja jos ne ovat mukavia ylläreitä. Yllätys oli se, että yhtenä päivänä onnistuttiin loihtimaan palatsimainen tunnelma ja aamupuurokin tuntui juhlavalta.

   Poista
 2. Kuulostaa hienolta. Minäkin olisin valmis lähtemään retriittiin. Hiljaisuus tekee hyvää sielulle ja mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä retriitillä oli ihmisiä, joille hiljaisuudessa toimiminen ja kommunikointi on helppoa, kaikki sujui rennosti. On niin erilaista olla hiljaa ryhmässä kuin yksin, se on haastavampaa, mutta myös antoisampaa.

   Poista
 3. No todellakin kuulostaa upealta (ja kuningatarmaiselta) tavalta juhlia! Tuossa on sekin hyvä puoli ettei kenenkään tartte jännittää juhlapuheiden pitämistä,mitä hiljaisempaa,sen parempaa:D Onnea minunkin puolestani<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsi! Tunnelma oli katossa ja kun ei ollut hälinää, ehdin nauttia joka hetkestä. Eikä juhlat loppuneet syntymäpäivänä vaan vielä ehti palautuakin mukavassa seurassa.

   Poista
 4. Kuulostaa aivan ihanalta! Minäkin olin päivän kuningattarena, kun viimeksi juhlin synttäreitäni, mutta ensi keväänä taidan tehdä pakomatkan...

  Kakku just juhlien henkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä syntymäpäivästä sain paljon. Parasta evästä elämän varrelle on mietiskelyn tuloksena syntyneet mikro-oivallukset. Hiljaisuudessa, ajan kanssa jokin ajatus saattaa tulla valmiiksi. Pakomatkakin kuulostaa mukavalta.

   Poista
 5. Myöhästyneet synttärionnittelut!!

  Mahtanut olla mukava retriitti, paikka ainakin näyttää todella upealta ja tarkoitukseen sopivalta. Voi oikein kuulla metsän huminan ja talvisen hiljaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Inka! Mieli peseytyi neljän päivän aikana. Leirikeskus on oivallinen paikka olla hetki pois kotiympyröistä.

   Poista
 6. Neljän päivän retriittisynttärit ja lisäksi yksi rento kuningatarpäivä - olipa mukavat synttärit. Tämä oli varmaan oikein upea jouluajan aloitus sinulle. Siitä vaan sitten voit jatkaa juhlaisaa retriittiä kotonasikin jos vain työt sallivat. Nerokin osaa osallistua ja arvostaa retriittiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä retriitti jatkuu mielessä pitkään. Kotona on vieläkin hiljaisempaa, ei me Neron kanssa niin kauheasti puhella :) Nyt alkaa joulumieli nousta uusin voimavaroin.

   Poista
 7. JA multa kans!!! Onnitteluita ja halauksia!!!!

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että olet saanut omanlaisesi synttärit. Tuo on todellista toisen huomioimista.

  Meikä on sellainen kotihiiri, ettei minua saisi pois kotoa ilman perhettä mihinkään. Vai oliko sulla perhe/mies mukana? Se hiljaa olokin voisi tuottaa mulle suuria vaikeuksia..., kun olen jo päivät yksin hiljaa kotona, on ihmisten seurassa jo pakko saada puhua ( yleensä ihan potaskaa..) ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen kotihiiri minäkin olen. Joskus on kiva järjestää juhlia myös kotona, mutta nyt siihen ei ollut mahdollisuutta. Joukossa hiljaa oleminen vaatii hieman harjoittelua :) ja tietysti kaikkien pitää osata nauttia siitä. Tälläinen ei sovi kaikille, uskon, että jollekin voisi olla kammottava tilanne. Kyllä potaskan puhuminenkin on joskus mukavaa ja rentouttavaa.

   Poista
 9. Kuulostaa aivan ihanalta sinun juhlat,mukavalla
  kauniilla paikalla vietit.Viellä kerran paljon onnea ja ihania päiviä sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Juhlista ja retriitistä jäi hyvä olo pitkäksi aikaa.

   Poista
 10. Ihana tapa juhlia, tässä suorittamisen ja kiireen luomassa yhteiskunnassa. Haluaisin samaa itsellenikin, kun omat juhlat koittaa. Monia armorikkaita vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelimme myös "ei mitään tekemistä", eli ei mitään puuhastelua, lukemista, kirjoittamista tms. Aika vaikeaa, mutta antoisaa.

   Poista
 11. Vielä varmaan mukaan mahtuu Onnittelija-Keiju! Rivienvälistä nyt epäilen, että pyöreitäkö tuli täytettyä kun juhlinta on ollut noin raju... Kaikkea hyvää elämääsi toivottelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keiju! Rajua juhlintaa tosiaan :) Pyöreitä vuosia.

   Poista
 12. Onnea vaan jälkikäteen..lienenkö jo onnitellutkin.. tuo retriitti on minulla kotosalla jatkuvaa joten tarvitsen enemmänkin puheen pulinaa.. Keskustelu aiheet kuulostavat antoisilta ja kannattaisi pohtia asioita silloin tällöin kaikkien..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taisit jo onnitellakin, mutta onnitteluja on ihana saadaa uudelleen ja uudelleen :) Minäkin vietän paljon aikaa hiljaisuudessa ja retriitillä oli paljon puhettakin hiljaisuusjakson ympärillä. Mutta neljä päivää jatkuvassa puheenpulputuksessa useiden ihmisten kanssa olisi minulle liikaa. Ajatusten vaihto on rikastuttavaa.

   Poista
 13. Retriitistä oloen haaveillut, mutta en vielä toteuttanut. Upea lahja, varmasti tuntevat sinut hyvin kun moiseen rohkenivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen retriittikokemusta, hiljaisuus tuo uusia ulottuvuuksia olemiseen. Kommunikaatio on niin toisenlaista kun välissä ei ole puhetta, siinä on jotenkin paljaampi. Lahjan antajat tiesivät varmasti, että tämä olisi minulle mieluinen ja hyväksi.

   Poista
 14. Mahtava lahja. Hiljaisuus nostaa pintaan uusia ajatuksia. Moni nykyajan ihminen suorastaan pelkää hiljaisuutta ja itsensä kohtaamista.

  Lämmin Onnittelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Monista varmaan tuntuu oudolta olla hiljaa joukossa, se vaatii vähän totuttelua, se on niin erilaista kuin olla hiljaa itsekseen. Olen ollut kymmenillä retriiteillä ja eniten nautin juuri hiljaisuudesta.

   Poista
 15. Onnittelut vielä minultakin näin jälkikäteen! Retriitti olisi minullekin mieluista, täytyy joskus tehdä haaveesta totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Suosittelen retriittikokemusta.

   Poista
 16. Olipa hienot juhlat ja oivallinen lahja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on juhlittu kunnolla, ei kun joulua odottelemaan :)

   Poista
 17. Paljon Onnea vielä- aivan upeat kuvat, tunnelma ihan välittyy.. kiireetöntä ja mukavaa. juuri tuollaiset keskustelut on upeinta ystävien kanssa. ja tuntemattomienkin.
  retriittilomat on muakin kiinnostaneet jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Tuollaiset keskustelut ja pohdinnat avaavat näkökulmia ja tuovat työkaluja elämään. Uskon, että sinulle retriitti sopisi oikein hyvin.

   Poista
 18. Onpa ollut hurjat juhlat kun vene on mennyt kahtia;))

  VastaaPoista
 19. Ihanan rauhalliselta kuulostaa. Ja vegaanisuklaakakku, nam! Ehkä viisaaksi tullaan hankitun elämänkokemuksen myötä? Tosin kaikki eivät taida koskaan viisastua.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa ja rauhallistakin. Elämänkokemus lisää viisautta parhaassa tapauksessa. Aina ei kuitenkaan käy niin vaan, esimerkiksi katkeruus saattaa syrjäyttää sen.

   Poista
 20. Voi,oikein lämpimät onnittelut minultakin näin jälkikäteen <3 Hienoja aiheita olette pohtineet siellä.Minusta parasta ikääntymisessä on just se,että ote elämään muuttuu rennommaksi,ainakin omalla kohdallani.Suvaitsevaisuus ja ymmärrys lisääntyvät,sekä itseä että muita kohtaan.Varjelkoon vaan taivas katkeroitumiselta,se on kitkerin kohtalo,mikä ihmistä voi kohdata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Olen samaa mieltä, vanhemmiten muuttuu rennommaksi ja suvaitsevaisemmaksti ja se helpottaa elämää. Katkeruus on katala kaveri, kartellaan sitä.

   Poista
 21. Persoonallinen tapa viettää synttäreitä... ja rohkea. Vaatii rohkeutta toimia omalla tavallaan...eri lailla kuin muut.
  Sinulla siis on paljnkin retriittikokemuksia. Itse en ole sellaista viettänyt, mutta meditoinut sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä rohkeudesta, koska tuo tapa on niin minulle tuttu. Suosittelen retriittikokemusta kaikille, mutta se ei aina ole auvoista ja harmonista. Meditaatio ja hiljaisuus voivat nostaa pintaan kaikenlaista, mutta aina olen kuitenkin ollut tyytyväinen ja tuntenut oivaltaneeni jotakin.

   Poista

Kiitos kommentista