20.12.2012

Löytyi!!!! Peijakas

Kiitos kaikille myötätunnosta, neuvoista ja rukouksista.
Näin siinä kävi:
Keitin Neron lempiruokaa seitiä ja lähdin höyryävän kattilan kanssa ladolle. Istuin eineen kanssa ladossa ja huutelin kalaa, sana, jonka Nero hyvin tuntee. Ei vaikutusta. Palasin takaisin olin jo ihan sairas huolesta. 
Aiemmalla käynnilläni olin nostanut ladossa olevat tikapuut pystyyn, kurkkinut huterille ylisille ja huudellut kurkkuni käheäksi, tuloksetta.
Ajattelin, että kohta taas pimenee ja huoli kasvaa. Jonkin ajan kuluttua palasin taas ladolle, sinnehän jäljet johtivat. Uusia jälkiä ei ollut ilmaantunut ladon ulkopuolelle eikä sisälle. Pohdin pääni puhki minne kissa on voinut mennä kun sisällä oleva jälkijono päättyy seinään, Nero ei ole voinut haihtua ilmaan. Ladossa näkyi myös yksi perivihollisen, oravan jäki. Kapusin taas kurkkimaan ylisille (ladossa on kymmeniä eläinten pyydyksiä pinossa, mutta ne eivät ole toiminnassa). Tarkistin taskulampun valossa jokaisen. Ylisillä on pohjana vain ohuita lautoja ja tukihirsiä harvassa, joten sinne ei kannattanut mennä. Äkkiä näin kissan korvien nousevan ylisillä olevasta eristysvillapinosta. Siinä oli Nero nukkumassa vain metrin päässä minusta, mukavasti (ja erittäin epäterveellisesti) villoihin kaivautuneena. Henkeni kaupalla nousin ylisille ja lähestyin kissaa tukihirttä pitkin. Nero haukotteli. Nostin kissan pois kasasta ja se pakeni saavuttamattomiin. Haukotteli ja venytteli. Kapusin alas ja aloin houkutella kissaa. Yliset ovat hyvin korkealla 5-6 metriä. Hetken emmittyään Nero kapusi tukihirttä pitkin alas kuin orava (ei selvästikään ollut ensimmäistä kertaa asialla) ja häipyi ladon lattian alle. Helpottuneena palasin kotiin, ainakin tiesin, että kissa on hengissä ja vahingoittumaton. Puolen tunnin kulutta Nero koputti ovelle ja tarjoilin sille kala-aterian. Ruoka ei oikein maistunut, ei siis ollut nälkä. Kissa pyysi ulos, mutta katson oikeudekseni pitää sitä arestissa jonkun aikaa.
Voiko kissa suuttua noin verisesti siivoamisesta?
Meillä taidetaan siivota seuraavan kerran vasta keväällä :)

54 kommenttia:

 1. Ihanaa, tätä uutista olen odottanut koko päivän. Prinssi järjesti sinulle jännitävän päivän. Siivoaminen on vaarallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta tähän koettelemukseen. Prinssi varasti minulta yhden päivän :( Siivoaminen voi olla hermoille käypää puuhaa.

   Poista
 2. Heh, kyllähän jotkut kissat ovat kovinkin nokkiinsa ottavaista sorttia ;)Meilläkin noita on ollut. Tarinaa riittäisi kyllä. Onneksi Nerolle nyt kuuluu hyvää ja on kotona lämpimässä nauttimassa herkoista. Kissa on kissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tässä on jollain muullakin osaa kuin siivousurakallani. Epäilen, että kissan silmissä on oravapaistin kuva. Nero ei kerro mitään. Kiitos osallistumisesta.

   Poista
 3. Munkin piti tulla katsomaan joko Nero lötytyi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumiesta tähän hermopeliin :) Ihanaa kun kulkuri on kotilieden ääressä.

   Poista
 4. Voi hieno homma!
  Mä olen täällä ollut sydän kylmänä niin Neron kuin yhden pikkirinsessankin puolesta, istuskelen sairaalavuoteen vieressä, rinsessa juuri nukahti ja minä heti tsekkaamaan kuulumiset.
  Täälläkin taitaa saada jo huokaista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi. Luin viime postauksestasi uutisen pikkuisen rinsessan kohtalosta ja huolestuin minäkin. Toivottavasti sielläkin on selvitty säikähdyksellä ja nautitaan helpottuneina joululahjasta. Toivotan kaikkea hyvää!

   Poista
 5. No johan oli seikkailu :)
  Mitä tästä opimme vai opimmeko mitää, Nero taitaa olla vapaa luonne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on ollut kiitettävän kunnollinen viime vuosina, eikä ole järjestänyt minulle unettomia öitä. Tuntuu kuin kissa olisi ihan villiintynyt, jotain on tekeillä. Muutakin kuin siivouprotesti.

   Poista
 6. Voi pientä mustaa pantteria! On sekin aikamoinen sissi. Onneksi löytyi! Vaikka juuri niin kissamaisen vastahakoisesti se suhtautuikin hakureissuusi.
  Juu, sinun sijassasi minäkin siivoaisin seuraavan kerran vasta joskus kesällä... eihän riskiä voi eikä halua ottaa. Nero, siivouksen pieni mutta sitkeä vastarintaliike!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokaus, pantteri aiheutti sydämentykytyksiä, unettomuutta ja kauhua. Ja on sitten itse kuin ei mitään. Minä olen istunut kalakattilan kanssa ihan kissan alapuolella ja tämä vain... voi pentele! Kyllä meillä muulloinkin on siivottu, epäilen, että tässä on oravallakin tassunsa pelissä. Nero taisi päättää jäädä väijymään saalista ja siinähän kissat ovat sitkeitä sissejä.

   Poista
 7. Onneksi hän löytyi ehjin nahoin. Meillä ainakin Verneri inhoaa imurin ääntä ja lähtee saman tien ulos. Ehkä kissat tosiaan voivat loukkaantua moisesta puuhasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meillä ennenkin imuroitu, tosin yleensä yritän ajoittaa sen kissan ulkoiluhetkiin. Mutta nyt kun kissa on enimmäkseen sisällä se on ollut vähän hankalaa. Nyt on vingutaan oven raossa koko ajan jos ei pidetä sylissä. Tänä yönä aion kuitenkin nukkua.

   Poista
 8. Huoh, miten huojentavaa. Onneksi Nero löytyi :)
  Kissa voi suuttua, ainakin meidän musta pantteri, kovinkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo Prinssi tunnetusti herkkähipiäistä sorttia, mutta tämä on jo ylireagointia :) Kiitos sympatiasta.

   Poista
 9. Olipa ihana kuulla, että löytyi kunnossa. Hmm.. voi tulla muutama villakoirakaveri Nerolle mikäli kevääseen odottelette siivouksen kanssa:) Persooniahan nämä herrat ja Hidalgot ovat jokainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, ettei tämä johdu pelkästä siivousoperaatiosta. Ei täällä sentään mikään massiivinen puhdistusoperaatio ollut käynnissä, ihan normaalia siivousta. Evakolle taitaa olla muitakin syitä.

   Poista
 10. Hienoa, että Nero löytyi kunnossa!

  Kyllä kissa voi suuttua oikein verisesti. Setäni kissa rakasti eirtyisesti yhtenä jouluna joulukuusta. Tuli aika purkaa koristeet ja setäni sahasi kuusen olohuoneessa pienempiin osiin pakettiin viedäkseen sen roskiin. Kissa katsoi operaatiota vieressä. Kisuli kääntyi kannoillaan ja meni setäni puolelle parisänkyyn ja teki tarpeensa siihen. Oli puhtaat hiekat, eikä koskaan tehnyt muualle. Saman kosto-operaation teki toistekin, kun suuttui oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D vai kiintyi kisu joulukuuseen. Kissat ovat tunnetusti konservatiivisia eivätkä tykkää muutoksista. Onneksi tuollaisia protesteja ei meillä ole ollut.

   Poista
 11. Ihanaa, että Nero löytyi! Paljon rapsutuksia sille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rapsutuksista ja neuvoista, kaikki mikä on kättä pidempää helpottaa oloa tälläisissä tilanteissa. Tuon antamasi linkin säilytän visusti vastaisen varalle. Soitinkin sinne, mutta tänään ei ilmeisesti kukaan ollut paikalla. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

   Poista
 12. Hienoa, että Nero löytyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä helpotus! Kiitos osanotosta tähän operaatioon ja kannustuksesta.

   Poista
 13. Ihanaa! Prinssi löytyi. Nyt olo on helpottunut ja huojentunut. Kiitos kun päivitit tilanteen, täälläkin iloitaan löytyneestä.
  Sinun täytyy unohtaa se siivoaminen. Seuraavan kerran siivoat vasta keväällä, antaa villakoirien lisääntyä rauhassa. Kissa on tärkeämpi. (Kylläpä herra osasikin ottaa nokkiinsa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Olen niin helpottunut, tuli oikein iso joululahja. Otimme molemmat kunnon torkut äsken, Nero on oudolla tuulella, jotenkin hermostunut. Vahvasti epäilen, että tässä on muutakin takana kuin pelkkä siivoaminen. Onhan meillä kuuden vuoden aikana siivottu aika monta kertaa. Mutta riskejä ei oteta ennen kuin kissalla on vapaa ulos/sisäänpääsy.

   Poista
 14. Hauska ja iloinen tarina, olen onnellinen kun kisuli löytyi! On ne kyllä ovelia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tarina osoittautui näin jälkikäteen iloiseksi. On se vaan niin ovela, näki minun hätäni eikä virkanut mitään. Kiitos osallistumisesta tähän rankkaan tapahtumaan.

   Poista
 15. Hienoa että löytyi! Aika omapäinen herra ja ilmeisen herkkähipiäinen:) Hyvä syy myös olla turhia siivoilematta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ilmeisen herkkähipiäinen, mitähän tästä kotiarestimanooveristä seuraa. Mutta nyt on hyvä syy välttää siivoilua jos kissa on sisällä.

   Poista
 16. Kiva uutinen! Ilman muuta, nyt vaan kotiarestia, ettei ihan villiinnyt. Ja onneksi sinäkin säilyit ehjin nahoin keikuttuasi ylisillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin kannustuksesta etsinnöissä. Hieman loukkaannuin kun kissa vain haukottelee ja venyttelee korkeuksissa kun minä keikun vaarallisesti tikkailla. Nero on ennenkin saattanut loukkaantua ja villiintyä hetkeksi jos meillä esimerkiksi vierailee joku, josta hän ei selvästi pidä. Ja joskus se joku tulee koiran kanssa, mikä on jo verinen loukkaus.

   Poista
 17. Huhheijakkaa, miten jännittävä ja onnellinen lopputulos!! Mahtavaa, että Nero on kunnossa!

  Joku sanoi joskus, että kissaa ei läydä, ellei se halua itseään löydettävään. Hyvin oli piilossa tuo katti kyllä! Ja ilmeisesti vaan päätti olla näyttäytymättä.

  Kotiaresti on ihan paikallaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että voin helpottuneena kirjoittaa näitä kuulumisia. Tuntuu kuin olisi kovankin mankelin läpi käynyt. Tämä yksilö ei ainakaan halunnut tulla löydetyksi :) Kieroa, sanon minä. Kuuntelee siinä ihan vieressä huuteluitani, kävin ladossa tosi monta kertaa tutkimassa tilannetta. Toivottavasti kotiarestista ei tule pahaa traumaa. :)

   Poista
 18. Nero, sä oot nimes mukanen! Mut eihän se kyllä oo kivaa, että ihmisväki joutuu hätäileen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuljen omia polkujani on kokemusta tuosta henkilökunnan hätäännyttämisestä. Minun kanssani on helppoa tulla toimeen, tehkää vain niin kuin minä sanon :)
   terveisin Nero (mökötän arestissa)

   Poista
 19. Loppu hyvin kaikki hyvin ;D Loistavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tosiaan, kyllä nyt on mieli kevyt. Katsotaan mitä tapahtuu kun Prinssi pääsee seuraavan kerran ulos. Onneksi on luvassa kiristyvää pakkasta, se voi pitää ulkoiluhalut aisoissa.

   Poista
 20. Kylläpä helpotti, sillä koko päivän olen miettinyt asiaa. Huolestutti varsinkin kun kirjoitit että jäljet loppuivat kuin seinään. En uskaltanut kertoa että meidän naapurin normaalikokoisen kissan nappasi haukka ihan kotiportailta. Pelkäsin että Nerollekin on käynyt niin, vaikka näyttäähän se olevan aika iso kokoinen. No, Nero vaan päätti siirtyä vähän rauhallisempaan paikkaan kun kotona huiskitaan ja luututaan :)Viisas kissa tietää milloin on syytä siirtyä pois jaloista :)
  Rauhallista Joulua teille Neron kanssa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika hurjaa, että haukkakin voi käydä aikuisen kissan kimppuun. Nerolla ei ainakaan ole suojaväriä hangilla. Kaikki pedot kävivät mielessäni, mutta jokin jälki jäisi niiden hyökkäyksestä eikä ladolla näkynyt muiden kuin kissan ja jäniksen jälkiä. Aamun hetkinä oli kettu ohittanut ladon muutamien metrien päästä ja kuopsuttanut lunta hiiriä etsiessään. Nero on sitä siellä villapesässään jännittyneenä kuunnellut.

   Poista
 21. Huh! Toisilla huoli ja toisella makoisat unet. Onneksi Nero löytyi ja oli kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä ratkesi parhain päin näin pian. En tiedä olisiko kissa siellä vieläkin jos en olisi löytänyt sitä. Valvoin melkein koko yön ja toinen koisii villoissa, epäreilua.

   Poista
 22. Ihanaa, että Nero antoi itsensä löytyä;) Ihan selvästi on herra halunnut pitää sinua piinassa - kissat osaavat piiloutumisen taidon - ja koston. Tuli elävästi mieleen se jouluaatonaaton yö, kun mieheni kanssa huhuilimme keskellä yötä ja hirmuista pakkasta silloin vielä ihan pientä Viiru-kisulia (periaatteessa sisäkissa) pitkin pihoja ja pusikoita. Surin jo hirvittävää jouluaattoa, jolloin joutuisimme lapsillemme paljastamaan, että Viiru on hävinnyt. Löytyi lopulta aamuyöstä joululahjasäkistä, josta muina miehinä ryömi ulos.

  VastaaPoista
 23. On ollut ihana helpotuksen tunne. Voi tuota Viirua :D halusi olla lahja. Kauan sitten kun asuin kaupungissa minulla oli ystävän nuori kissa hoidossa. Äkkiä se oli kadonnut asunnosta, ei kerta kaikkiaan löytynyt mistään. Olin vienyt talvivaatteita vintille ja kissa oli pujahtanut pukupussiin. Siellä se nukkui kaikessa rauhassa talvitakin kanssa. On ne veitikoita.

  VastaaPoista
 24. Voi onnea että Nero löytyi!!!
  Meillä kissa on joko sängyn alla piilossa tai kaapissa, silloin kun siivotaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanan helpottunut olo, mutta vähän harmittaa, että Nero ei korvaansa lotkauta kun hädissäni etsin sitä :) Eilen ulkoiltiin loppupäivä valjaissa, eikä se ollut Nerosta erityisen kivaa. Aamulla päästin sen asioilleen yksin, eilen kului aikaa sylitellessä ja rauhoitellessa kissaa. Toivottavasti tuli selväksi, että siivoukset on tältä erää ohi.

   Poista
 25. Helpotuksen huokaus tosiaankin,ihan kamalan huolissasi varmasti olit,tavoilleen uskollisena kissathan ei ole moksiskaan vaikka palveluskunta olis miten sydän syrjällään:)
  Jospa Nero loukkaantuikin punaisen langan katoamisesta,ettei vain olisi ollut joku kissan salainen viritys;)
  Rentoa päivää sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt rentoudutaan! Kyllä tuntui ikävältä kun kissa, joka ulkoilee pakkassäällä tunnin kerrallaan jäi vuorokaudeksi kylmään. No, hätää ei ollut muilla kuin minulla. Ehkä mystinen punainen lanka liittyy kuvioon :)

   Poista
 26. Mukavaa että seikkailija löytyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero aiheuttaa minulle harmaita hiuksia tempuillaan. Onneksi kaikki päättyi taas hyvin :)

   Poista
 27. Aikamoisen tempun teki. Kovin kissamaiselta kuulostaa :) Ystäväni kissa oli joskus parisen kuukautta kadoksissa. Palasi lomaltaan kovasti lihonneena. Missä lie ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on outoja tempauksia. Ystäväsi kissa taisi löytää paremman ruokapaikan :) Meillä oli kerran paikallislehdessä juttu miten kissa oli kadoksissa 8 kuukautta ja palasi sitten kotiin. Ilmeisesti joku oli ottanut kuljeskelevan kissan kotiinsa.

   Poista
 28. Ihaaa että löytyi! Peijakas. Minulla ei varmaan hermot kestäisi kissan karkailua. Ottaisin sen ehkä sisäarestiin lopuksi ikää. Ja siitä ei varmaan Neron kaltainen kissa tykkäisi yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana helpotus tosiaan. Nero masentuu täysin jo lyhyessäkin arestissa, siitä katoaa kissan rentous ja pehmeys ja se vain tuijottaa apaattisena ikkunasta ulos. Ei sitä kestä.

   Poista

Kiitos kommentista