12.12.2012

Kissa ja talvi

Vieläkö siellä pyryttää?
Pakkanen hellitti ja Nero on ulkoillut reippaasti. Varhaisena aamuna huomasin suuret koiraeläimen jäljet, jotka menivät aivan talon nurkalta. Epäilen sutta, eläin seuraili peuran jälkiä pellolle ja kohti rantaa. Nerokin on ollut vähän hermostunut. Meillä kuuluu jatkuvaa koputusta, sillä tikka on saanut päähänsä ryhtyä takomaan talon päätyä. Miksi? Aikooko sekin muuttaa meille ja nakuttaa oviaukkoa. Nero nukkuu huonosti sillä hiiret liikkuvat talon rakenteissa (minä en kuule mitään) ja häiritsevät äänillään. On varmaankin turhauttavaa jahdata lattian alla liikkuvia siimahäntiä.


Hieman paranneltua Gallen-Kallelaa.
On pakko näyttää teillekin osa tästä riemastuttavasta syntymäpäivä- kortista, jonka ystäväni on tuunannut. Kuvaan innosti varmaankin se, että hänen käydessään täällä Neron esitti huiman trapetsinumeron yläoksilla.

36 kommenttia:

 1. Sudet ovat pelottavia petoja, kyllä kotieläimet vaistoavat jos ne liikkuvat lähistöllä.

  Mainion kortin saitkin ystävältäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen, että susi tuli niin lähelle taloa. Se on vähän pelottavaa. Nero skannaa pitkään pihaa ovenraosta ennen kuin astuu ulos. Kissoille vaarallisempi on kuitenkin ilves.

   Poista
 2. Hauska kortti, Nerohan se siellä seikkailee :) Hurjaa, jos ihan omassa pihassa on susiakin, ei ihme että vahtikissan pitää valvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo kortti on hienosti personoitu :) Määrätietoisesti oli eläin astellut hangessa, en keksi mikä muu se voisi olla kuin susi.

   Poista
 3. Nero on toiminut siis taiteellisena muusana! Minä olen kotona puhunut kuin Runeberg Akun seuraajan hankinnasta. Talo ilman Akua on niin tyhjä. Meillä on ollut koira viimeiset 22 vuotta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on hyvä muusa :) Kannatan koiran hankintaa, eläin tuo niin paljon lisäarvoa elämään ja toimii lisäksi lenkittäjänä.

   Poista
 4. Nero kuusen latvassa <3 No ei ihme,jos meinaa vähä yöunet mennä,kun semmoisia petoja liikuskelee omalla reviirillä...en tarkoita nyt hiiriä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero leikkii oravaa :) Minusta olisi kiva nähdä susi. Kaukaa, pihalla en haluaisi siihen törmätä.

   Poista
 5. Eipä ole Nerosta vastusta sudelle. Parempi pysytelläkin ikkunan sisäpuolella. Meilläpäin vie ilvekset kissoja, ei pärjää kotikissa niillekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vastusta, mutta pakopaikkoja on paljon. Enemmän pelkäänkin juuri noita ilveksiä, jotka pääsevät perässä puuhunkin.

   Poista
 6. Jopas varmasti Neroa harmittaa siimahännät saavuttamattomissa niin kiusallisen lähellä. Susi pihamalla, hui!
  Pitäkäähän toisistanne hyvää huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi harmittaa kissaa saaliin saavuttamattomuus. Minä olen kyllä tyytyväinen, etteivät ne pääse sisätiloihin. Täytynee ripustella taas tuulikelloja pihalle petoja pelottamaan.

   Poista
 7. Onpa Hauska kun Nero kuusen latvassa.
  Hui susia siellä liikkuu,kyllä sitten täytyy olla varovainen ulkona liikkuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pedot ovat arkoja, mutta varovainen täytyy olla.

   Poista
 8. NEROkas kortti, mä tykkään tuommoisista oivalluksista :D
  Hiiriä piilossa, tikka hakkaamassa ja iso peto ulkona, ei ole herkkua kissan elämä aina, ei....onneksi on koti!

  VastaaPoista
 9. Hui olkoon, susia! Meidän porukoiden pihassa meni myös isot koiraeläimen jäljet, en tiedä tuliko niiden alkuperään koskaan mitään selkoa. Susia liikkui kyllä viime talvena lähistöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten täällä liikkui pantasusi. Keväällä näin suden jäljen pihapiirissä, mutta naapurti eivät ole raportoineet havainnoista. Varotin kuitenkin lähistön koiranomistajia.

   Poista
 10. Vau mikä ennennäkemätön Gallen-Kallela! Mainio, tuollaisia kortteja olisi kiva saada.
  Nero on niin söpö. Hän on varmaan aika väsynyt, kun täytyy vahtia, olla valppaana, varuillaankin ja emäntä vaan koisii. Minusta tuntuu turvalliselta nukkua, kun kissa valvoo tai ainakin havahtuu kaikenlaiseen ja partioi sisällä ja ulkona. En oikein tiedä miksi, mutta se tuntuu mukavalta.
  Toivottavasti sudesta ei ole vaaraa ihmisille tai kotieläimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vahtikissan kanssa on turvallista, murina ilmaisee isommat liikkujat. Nyt vahtikissa on ulkona nukkumassa, luulen, että tallista on löytynyt uusi makuupaikka. Vaviskoon siellä hiirikunta.

   Poista
 11. Kortti on huisin hieno!

  Blogissani on sinulle tunnustus http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Kiitos, käynkin kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 13. Hui, susia! Meidänkin mökkimaisemissa liikkuu nyt kuulemma niitä, ja vaikka en olekaan yhtään susia vastaan, niin en koirien takia kyllä haluaisi niitä takapihalleni. Saisivat pysyä metsissä, olisi kaikille turvallisempaa.

  Hyvä, että Nero kuitenkin vahtii tarkkana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan ole mitään susia vastaan. Ihan pihapiiriin en niitä kuitenkaan haluaisi ja koirien kanssa ne eivät sovi yhteen. Kissa pääsee pakenemaan vaikka puuhun tai pienestä kolosta talon alle.

   Poista
 14. Susi ei ole kiva "kaveri" pihapiirissä, hurjaa jos se ihan lähelle taloa uskaltaa. Meillä onneksi näkyy satunnaisesti vain kettuja, nekin toki voivat pienille kotieläimille olla vaaraksi.

  Kaunis tuoli ja oliivipuu sekä tietysti Nero. Tuo kortti on upean oivaltavan uniikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin, että susi kiertää pihapiirin kauempaa. Kettuja täälläkin on paljon, mutta eivät ne kissoille mitään mahda, tuskin uskaltaisivat edes käydä kimppuun. Niitä kiinnostaa enemmänkin hiiret ja myyrät.

   Poista
 15. Sielläpä sitten onkin kotieläimiä! Täällä pihalta löytyi vain yhdet kissanjäljet. Epäilen sellaista harmaata, joka täällä välillä käy.

  Ihana syntymäpäiväkortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin reippaat pikkupojat tulivat hiihtäen katsomaan suden jälkiä :) Meillä on epävirallinen eläinpuisto.

   Poista
 16. Oikein paljon onnea, jälkikäteenkin...olet kuitenkin edelleen saman ikäinen kuin täyttäessäsi vai sillä erotuksella, että muutaman päivän vanhempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Koko vuoden olen saman ikäinen, eli vuoden voi onnitella :)

   Poista
 17. Aika hyvä veto Nerolta, että on päässyt leikkimään oravaa Gallen-Kallelan korttiin. :) Onneksi kissa pääsee sutta pakoon, mutta olisi viisaampaa pysytellä pihapiirissä ja rakennuksissa, jos ilveksetkin siellä häärää. Kyllä Nero viisaana ja kokeneena kissana varmaan osaa olla varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hieman huolestuttaa nuo pedot. Mutta onneksi meidän pihapiiri on sellainen, että kissalla on paljon pako- ja piilopaikkoja. Ja Nero on hyvin varovainen.

   Poista
 18. Kauhia, susia. Meilläpäin näkyy vain kettuja ja jäniksiä - mutta asutaankin kaupungin keskustassa;) ja Viiru-kisulle riittää ihmettelemistä lintulaudassa, jota se keittiön ikkunasta vahtii. Viiru on sisäkissa, ulkoilee vain Isännän valvovan katseen alla - ja nyt talvella ei oikeastaan lähde kuistia kauemmas. On sellainen hieno herra. Että ei onneksi tarvitse pelätä tuollaisia petoja.
  Kortti on ihana - pitää näyttää kissahöperölle kälylleni, joka gradunsa väsäsi Gallen-Kallelasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortti on tuottanut minulle paljon iloa, harmi että kuva on vähän huono kun on niin hämärää. Nerokin vietti alkutalven pakkaskelit sisällä, mutta nyt hän taas ulkoilee ahkerasti. Viettää päiväsiestaakin jossakin aitassa tai tallinvintillä.

   Poista
 19. Susikin se voi olla, mutta meillä seurailee peuroja ilves. Tarkat reviirin rajat hänelläkin ;)Kortti on mahtava oivallus ja Nero kuninkaallinen kissa. Meillä oltiin samoissa merkeissä pari vuotta sitten ihan tositoimissa : http://maentylae.blogspot.fi/2011/08/elviksen-kootut-jatkuu.html
  Mukavaa joulunodotusta Nerolle ja perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa Elviksen seikkailut, hui. Nero kiipeilee jatkuvasti puissa ja osaa onneksi tulla myös alas. Kiitos siitä pentuna suoritetut harjoituksille. Näkemäni jäljet olivat koiraeläimen, viime keväänä taloa kierteli pellolla ilveksen jäljet ja eräänä keväänä löytyi metsästä syöty peuranraato. Nero on ollut vähän säikky ja sisälläkin kuuntelee kaikkia rapsahduksia, jotain ympäristössä on tekeillä. Täällä kaadetaan juuri monessa paikassa metsää, se on ehkä pannut eläimet liikkeelle.

   Poista

Kiitos kommentista