4.12.2012

Pakkasraja ylittyi

Nero ei tykkää pakkasista ja lumesta. Kun mittari näytti lähes -20 astetta ei kissa lähtenyt ollenkaan töihin aamulla. Nerolla on ilmeisesti langaton ulkolämpömittari vakiovarusteena, sillä sen ei tarvinnut käydä edes ovenraossa tutkimassa tilannetta. Kun ruokakaan ei maistu entiseen tapaan, aloin jo epäillä, onko kissa terve. Ikä ilmeisesti saa aikaan sen, ettei ulkoilu kylmällä kiinnosta. Nuorempana ulos lähdettiin säässä kuin säässä.

Sisällä on mukava loikoilla lampaantaljalla ja tarkkailla henkilökunnan puuhia. Ihan nopeasti vain piipahdetaan ulkona asioilla.


Sisäleikit ovat alkaneet, lelut on otettu esille, tikkaat pystytetty saliin ja henkilökunnan kanssa leikitään matot makkaralle.

Nero pelkää tulta, mutta joskus on kiva köllötellä sylissä ja tuijotella uunissa humisevia liekkejä piian kanssa. Joitakin päiviä sitten poistin tuhkat uunista ja kun palasin ulkoa viemästä tuhkaämpäriä, hyppäsi uunista kissa. Utelias katti käytti tilaisuutta hyväkseen ja kävi tutkimassa jäähtynyttä uunia kun luukut jäivät auki.

Minulla on nettiyhteys tökkinyt enkä aina pääse kommentoimaan postauksianne, kun yritän niin sivu vain päivittyy ja päivittyy ja ..... Jonnekin yritin kirjautua lukijaksikin, mutta ei onnistunut: "Emme voi  toteuttaa pyyntöäsi, yritä myöhemmin uudestaan." Onkohan taas lunta langalla :)
Mukavaa viikkoa kaikille, pysytelkää lämpiminä!

56 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kauniit kuvat! Niin meilläkin netti pätkii jatkuvasti, ja se on ä r s y t t ä v ä ä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen työni vuoksi riippuvainen sähköisistä yhteyksistä joten tomimattomuus pelottaa. Onneksi ei enää pätki, mutta on kovin hitaan oloinen. Ehkä data ei kulje kovin vikkelästi pakkasissa :)

   Poista
 2. Kissat on ilmeisesti varustettu mitä ihmeellisimmillä langattomilla mittareilla ja antureilla. Luulen että Nero osaa lukea myös emäntäänsä kuin avointa kirjaa. Muhkea sisäkissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, kissat tietävät monia asioita, joihin me tarvitsemme apuvälineitä ja puhekommunikaatiota. Nero osaa mm. katsoa mitä minulla on päälläni, siitä se tietää olenko lähdössä "kylille" ja varmistaa silloin yleensä että jää ulos. Ei tietenkään kylmillä säillä.

   Poista
 3. Upeat kuvat! Tottahan toki upeasta kissasta saa upeita kuvia:) Meilläkin on ollut sama "ongelma". Ajattelin siitä postauksen tehdä. Minäkin olen ollut huolissani, että onko kissalla kaikki kunnossa kun se ei ulos halua mennä. (Ruoka kyllä maistuu.) Minkä ikäinen Nero on?

  Meilläkin kurkattiin erään kerran tyhjään ja kylmään takkaan tuhkanpoiston yhteydessä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nero täytti juhannuksen tienoilla kuusi vuotta. Muistan, että jo viime talvena minulla oli sama huoli. Kissalla nuo kylmä-kuuma-anturit toimivat hyvin, eivät ne onneksi kuumaa takkaa mene tutkimaan :)

   Poista
 4. Repesin kun tuo Neron möllöttävä naama tuli ruutuun =D... Kissat on kyllä äärettömän fiksua sakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ovat fiksuja ja komeita. Ihan parasta seuraa :)

   Poista
 5. Upea kissa pikimustine nenineen :) Onnelllisia ovat nämä kissat, jtka saavat lämpimässä köllötellä. Eivät meidänkään kissat juuri viitsi ulkona oleilla, pikakäyntejä vain. Kotiteatterissa kuluttavat aikaa lintuja tarkkaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on komea poika. Täällä päin on runsas villiintyneiden kissojen kanta ja ne joutuvat selviytymään miten kuten kylmässä. Monet hakeutuvat talojen, navettojen ja tallien läheisyyteen. Keväällä näkee huonokuntoisia kissoja. Onnellisia ne, jotka saavat viettää hellityn lemmikin elämää.

   Poista
 6. Kauniin ja viisaan näköinen on Nero! Kuka tonne pakkaseen nyt välttämättä haluaa, en minäkään menisi jos ei ole pakko. fiksua.

  VastaaPoista
 7. Nero on komea ! mutta onneksi on ruudun takana, mie pelkään kissoja... lapsuuden trauma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se näyttävä kissa! Minun kimppuuni hyökkäsi kissa kun olin lapsi. Se hyppäsi kallioleikkauksesta kun ajoin ohi polkupyörällä ja takertui jalkaani. Onneksi ei jäänyt traumaa, mutta suhtauduin epäilevästi kissoihin sen jälkeen. Ystävälläni on koirakammo, ei ole väliä onko halli iso vai pieni, sitä on välteltävä.

   Poista
 8. Meillä kanssa tökkii nettiyhteys ihan kiusaksi asti, on kyllä tehnyt sitä jo yli vuoden. Se Sonera! Nero on niiiin kommee! Meilläkään ei oikein yksikään karvatassu tahtoisi Annia lukuunottamatta ulos nenäänsä pistää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonot nettiyhteydet ovat tosi kiusallisia, maksan laajakaistasta ja haluan laajakaistan, enkä silloin tällöin laajakaistaa. Anni taitaa päinvastoin pitää pakkasista ja lumesta, vaikka varpaitaa taitaa palella oikein kylmällä.

   Poista
 9. Niinhän se on, että viiksienjäätymispäivät vietetään kodin lämmössä. Kissojen taito ennustaa säätä on uskomaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tiedän, ettei kannata suunnitella pitkiä ulkoiluja jos kissa jää aamulla nukkumaan :) Myös myrskyt ja ukonilmat Nero tietää ennalta.

   Poista
 10. Kyllä Nero on kaunis ja viisas, kun ei halua mennä pakkaseen. Meidän kissat on myös pakkasilla ja kurakelillä vain sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa kauniissa päässä on paljon viisautta. Huolestun turhaan kun ajattelen, että kissassa on jotain vialla kun ei halua mennä pakkaseen :) Sehän on vain ymmärryksen lisääntymistä.

   Poista
 11. Nero on fiksu. Oliko kovin nokinen, kun tuli uunista ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu on! Onneksi uunissa ei ole nokea, se palaa pois kovassa lämpötilassa, mutta hieman tuhkaiset tassut piti pyyhkiä, ettei mene tuhka kissan suuhun. Nerossahan on se hyvä puoli, ettei noki näy :) Joskus hän tassuttelee myös savusaunassa ja siellä ei voi noelta välttyä.

   Poista
 12. Ihania kuvia mustasta prinssistä taas, voi että! Pusuja lakupalanenulle!
  Kyllä minustakin on niin, että iän myötä kissasta tulee mukavuudenhaluisempi (vai viisaampi?). Meillä kyllä Musti rakastaa puuterilunta ja menee sinne sinkoilemaan edes takaisin, tunkee pään lumihankeen ja taas viuhahtaa selkä köyryssä toisaalle. Kun perjantain myräkkä tuli, olimme jo kaupungissa ja kova tuuli onnistui puhaltamaan lunta parvekkeelle lasien väleistä ihmeen paljon. Musti meni sitten sinne viettämään lumiriehaa, sieltä kuului sinkoilemista ja "kurr, kurr!" -säestystä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pusut välitetään lakunenulle. Musti on varsin arktinen kissa kun tykkää peuhata lumessa. Nero tulee joskus kanssani pihalle lumitöihin ja odottaa takanani, että kolaan tietä auki :)

   Poista
 13. Eivät viihdy meidänkään kissat juurikaan ulkona, vaikkei ikä vielä painakaan. Nettiyhteyden tökkiminen on superrasittavaa, toivottavasti pääset pian normaalisti langoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaisia vessakäyntejä meilläkin vain on, hiekkalaatikko on kyllä sisällä, mutta sitä käytetään tosi harvoin. Operaattori lupasi lähettää uuden modeemin, vaikken usko, että vika on siinä. Mutta kokeillaan, eipä olekaan ollut näitä ongelmia aikoihin.

   Poista
 14. Nero on nimensä veroinen, tietää että on turhan kylmä eikä halua ulos! Himmuni lähtee iloisena pakkaseen, paljon iloisempana kuin minä, mutta nopeaan alkaa pikku varpaita paleltaa. Pitäs kehitellä pienet saappaat pakkasille sen jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on nero! Himmulla on niin paksu turkki, että tuskin pakkanen äkkiä pääsee puremaan, mutta varpaat ovat heikko kohta. Olen nähnyt joillakin koirilla töppösiä, mutta kyllä ne ovat vähän hankalilta näyttäneet. Koirat köpöttelevät oudosti kun jalkineet tuntuvat oudoilta.

   Poista
 15. Niin on viisas kissa.

  VastaaPoista
 16. Kaunis, viisas ja onnellinen :)
  Aika kissanpäivät!

  Hurmaavia kuvia hurmaavasta Nerosta, noita vois katsella vaikku kuinka - ja sais vaikka koko kisu tupsahtaa syliin tuosta ruudulta, mä tykkäisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hän hurmaava kaveri. Turkki kiiltää ja kipunoi pakkasella. Olispa se kun kissa voisi käydä kylässä virtuaalisesti ja tupsahdella ruudusta minne tahtoo. Huh, siitä vasta huolet alkaisivat, koko ajan pitäisi kysellä: Ons Neroo näkyny? :)

   Poista
  2. Mä voisin pian sanoa, että EIIII ole, silittelisin vaan kehräävää kisua tytyväisenä :)

   Poista
 17. On kyllä kylmä, mutta ihanaa.:) Meillä ulos pyritään ihan joka säässä aina yhtä innokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän karvatassut varmaan tykkäävät lumesta :) Kissat ovat ehkä mukavuudenhaluisempia.

   Poista
 18. Nero on niin viisas -ihana kissa kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana, tänä iltana on käyty kymmenen kertaa ulkona katsomassa joko on tarpeeksi lämmintä :) sisäinen mittari sanoo, että lauhtumaan päin. Pienikin piipahdus selvästi piristää.

   Poista
 19. Onpa teillä ollut kylmä! ylväs Nero, ei sitä kannata mennä kylmään itseään kangistuttamaan:)

  Meidän koira ei halua ulos sateella eikä pakkasella. Sateisina aamuina ei ukkeli nouse edes sängystä, pitää ihan väkisin ulos tyrkätä. Meksikosta taitaa tuo chihuahua rotu olla ja meidän herra tykkääkin kuumasta ja tulee mukaan saunaan ja nukkuu mielellään takan ääressä:)

  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissatkin ovat lämpimän alueen asukkeja alunpitäen, eivätkä ne ole talvenkestäviä ulkona. Ja tietty pienet eläimet palelevat helpommin kuin suuret :)

   Poista
 20. Nero on viisas ei halua mennä pakkasella jalkoja paleluttamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja onneksi voi loikoilla lämpimässä ja vaipua vaikka talviunille.

   Poista
 21. Nero on niin komea kissa ja kuvat siitä hienoja. Mustilla kissoilla on aina erityinen sija sydämessäni, sillä ensimmäinen "oma" kissani oli musta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minulla, ensimmäinen kissani, Nero, on musta :)

   Poista
 22. Eihän sitä nyt passaa nenäänsä pakkaseen työntää kun saa olla lämpimässä sisällä :) ihana kissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olen joutunut juoksemaan asioilla pakkasessa, autokin hyytyi. Viisas kissa pysyttelee sisätiloissa ja käy vain pikaisesti tarpeillaan pihalla.

   Poista
 23. Wiisaat viihtyvät sisätiloissa pakkasilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, miksi palella kun ei ole pakko :)

   Poista
 24. Onpas siellä paukkuvat pakkaset - silloin on hyvä uunia lämmittää! Olet varmasti saanut aika yllätyksen kun Nero hyppäsi sieltä ... Ihania kuvia uljaasta herrasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina! Pakkaset tuntuivat luissa ja ytimissä, nyt on onneksi jo lauhtumaan päin. Kyllä minä vähän pelästyin kun kissa pomppasi uunista, ehkä se oli tarkoituskin :)

   Poista
 25. On se vaan jännä, että en ole tavannut Neroa, mutta osaat kertoa niin elävästi hänen mielenliikkeistään, että tuntuu kuin olisimme tuttuja paremminkin;) Ihana ja ylväs on Nero! Hyvää itsenäisyyspäivää Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että Neron olemus välittyy sinne, onhan se komea ja viisas kissa. Ja tuo oli ihan takuulla puolueeton lausunto :)

   Poista
 26. Hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea päivääsi huomenna!

  VastaaPoista
 27. Mitä kuvia! Upeita :) Nero on ensimmäisessä ihan jokainen karva pörröllänsä.

  Ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut myös! Toivottavasti päiväsi oli ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N, Nero pörhistää pakkasta vastaan. Ja kiitos myös onnitteluista on ollut ihana päivä ja vielä jatkuukin :)

   Poista

Kiitos kommentista