25.5.2014

Puutarhakahveilla blogiystävien kanssa

Merjalla


Eilen vietettiin valtakunnallista puutarhapäivää. Kävin juhlimassa meidän kylän puutarhan 30-vuotissynttäreitä. Onnittelut! Tarjolla oli kahvia ja kakkua sekä paljon kaunista katseltavaa. Ilahduttavaa oli myös tavata siellä blogiystäväni Päivi.

Puutarhurin askartelupiste, silmänkantamattomiin ruukutettavaa.

 Tämä dramaattinen kaunotar, mustalehtinen daalia, valloitti sydämeni ja oli pakko kotiuttaa muutama. Tästä on myös toinen versio syvän punaisin kukin, ehkä vielä dramaattisempi.

Näitä oli myös saatava, tumma salaattifenkoli.
Myös oliiviyrtti ja hunajalippia matkasivat yrttitarhaani. Samoin meksikon samettikukka, joka on paitsi kaunis myös hyvä tuholaisten karkoittaja. Se oli viime vuonnakin kasvimaan väripilkku.

Toinen kuppi?

Monta muutakin yrttiä taitaa muutta meille.

Kuten rohtobulbine (muistin :)) Tämä aloe veran sukulainen on monipuolinen lääkekasvi, sitä sanotaankin luonnon ensiapupakkaukseksi.
Antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi lehtien mehua käytetään haavojen, palovammojen, rakkojen, huuliherpeksen, rohtuneiden huulien, käsien ja jalkojen halkeamien, hyönteisten pistojen, auringonpolttamien, kynsisienen, ihottumien ja monen muun vaivan hoitoon. Sopii myös lemmikkien haavojen hoitoon.

Nerollekin löytyi jotakin, jatkuvakasvuinen kissanheinä. Tämän nimen unohdin, mutta kerron kun se palaa mieleeni.
Vihdoinkin oma ruukkukasvi kissoille, saa hoitaa niin paljon kuin jaksaa.
Soitto puutarhurille auttoi. Kyseessä on Zumula (Cyperus zumula), käytetään kesällä täytekasvina istutuksissa, se on huonekasvi ja kissanruoho talvella. 

Ja Paulalla

Merjalta lähdin blogitapaamiseen Paula Ritanen-Närhen luo. Kiitos, Paula, että sallit meidän astua salaiseen puutarhaasi.

Paulan puutarha muodostuu huoneista, pieneen tilaan on saatu mahtumaan monia kutsuvia oleskelutiloja ja mietiskelynurkkauksia. Me bloggarit olimme kuin satumaahan eksyneitä pikkutyttöjä.

Puutarhassa pesii jättiläislintu, mutta iloinen seurueemme taisi säikyttää sen pakosalle.

Vesiaiheitakin mahtui puutarhaan monta, suuri palju toimi lummelampena.

Willendorfin Venus kylvyssä?

 Pesupaikka

Pottumaa voi olla tälläinenkin, varhaisperunaa.







Nautimme kakkukahvit, Paula kertoi puutarhansa vaiheista ja vastaili meidän kysymyksiimme.

Tapasimme myös muuta talonväkeä, tässä Rölli isännän turvallisessa sylissä.

Erittäin inspiroiva vierailu. Oli mukava tavata blogiystäviä elävästi. Kiitos Tuijalle järjestelyistä ja kaikille mukavasta seurasta!

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon,
Marika, Mustis ja Riina!

56 kommenttia:

  1. Virkistävä puutarhapäivä, varmasti! Hauskannäköiset pyöreät pannut, ne sopivat ruukuiksi erinomaisesti. Pyöreähkö muoto tekee niistä jotenkin hulvattoman oloisia, tulee hymy suunpieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhapäivä oli inspiroiva ja virkistävä, mutta +30 astetta myös uuvuttava :) Rentous ja luovuus saa näkyä puutarhassakin.

      Poista
  2. Oli hauska tavata :), toivottavasti nähdään toistekin.
    Kivoja ideoita näyttää olevan Paulankin puutarhassa, tulee innostus laitella uutta omallekin pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukavaa tavata ja toivottavasti tapaamme taas. Merja on ehtymätön ideapankki, kylämme on saanut nauttia kaikkien sesonkien koristeluista hermokeskuksessaan. Paulan puutarhan leikkimielisyys teki paikasta satumaisen, minulta jäi ensin kasvit lähes huomiotta kun joka nurkasta pilkisti jotakin jännittävää.

      Poista
  3. Olen nähnyt televisiossa tuosta Paulan puutarhasta ja jo pelkan tv:n välityksellä näki, että on ihana..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paulan puutarha on pieni, mutta silti kokonainen seikkalu. Unessanikin vielä kuljeskelin sen salaperäisissä huoneissa.

      Poista
  4. Kaunis puutarha,kyllä noita on mukava katsella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhavierailut ovat aina niin inspiroivia.

      Poista
  5. Upeita kuvia ja tunnelmia. Voin vain kuvitella että teillä on ollut hieno päivä! Ajatuksin olin mukana, ihana nyt nähdä teidän kuvaterveisiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reippaammat blogistit jaksoivat ennen Paulan puutarhaa viettää päivän Marketanpuistossa, minun hellerajani ylittyi ja jätin sen osuuden väliin. Jännä nähdä vierailut myös muiden silmin.

      Poista
  6. Kiitos kaunis kuvaretkestä, tosi mukavaa on varmasti ollut. Ilma oli tosiaan ehkä liiankin suosiollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli antoisa retki, kannatti lähteä matkaan uuvuttavasta helteestä huolimatta.

      Poista
  7. Ihana päivä oli, blogiystävien kanssa se sujui joutuisasti. Kiva että liityit seuraamme iltapäivällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva tavata! Ihailen sitkeyttäsi matkustaa kaukaa ja viettää koko helteinen päivä puutarhojen lumoissa.

      Poista
  8. Voi valtava, kuinka kauniita puutarhoja! Ja tuo yksinkertainen kannuidea on upea.
    Mukavaa kesää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kahvipannut ovat hyviä koteja yrteille, voin kuvitella miten söpöjä ne ovat kun yrtit kasvavat.

      Poista
  9. Sinulla olikin tuplasti vierailuja eilen. Mukavaa, että sain tavata sinut Paulan luona. Sait myös kuvan tuosta ihanasta Rölli-kissasta. Oli tosi lämmin päivä, mutta sen kyllä jaksoi hyvässä seurassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kiva tavata, aivan kuin olisi tavannut vanhan tutun vaikka kohtasimme ensimmäistä kertaa elävässä elämässä. Kiitos kun kerroit Röllin nimen, minulta se pääsi jo unohtumaan, lisäsin sen postaukseen, sillä se on olennainen tieto. Lämmintä oli mutta mukavaa ja antoisaa.

      Poista
  10. Oi kuinka ihanan näköisissä paikoissa olet vieraillut! Blogiystävien tapaaminen on aina mukavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mahtava päivä. En lakkaa ihmettelemästä, miten mukavaan bloggarijoukkoon olen sujahtanut, toinen toistaan mukavampia tyyppejä kun tapaa oikeasti. Leijonanpennut olivat kuulemma jo ulkona, mutta emo oli niin hermostunut, että alue suljettiin yleisöltä. On odoteltava vielä niiden kasvamista.

      Poista
  11. Ihania puutarhoja ja ihania inspiraatiokuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhavierailut ovat aina inspiroivia, käyn usein tuolla meidän kylän kauppapuutarhalla ihan vain fiilistelemässä ja nauttimassa kukkien kauneudesta, sekä tietysti ihastuttavan puutarhurin seurasta.

      Poista
  12. Toinen toistaan ihanampia puutarhakuvia ja kissakin pääsi kuvaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talossa oli toinenkin kissa, josta en saanut kuvaa koska halusin silitellä silkkiturkkista venäjän sinistä, joka hieman ujosteli vieraita.

      Poista
  13. Olipa hieno päivä ja monenlaista tapaamista, blogiystävien, kaksi kaunista puutarhaa ja lukemattomat kasvit, kukat ja yksityiskohdat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hieno päivä ja puutarhoista tuli nautittua runsaasti. Oli vähän liian kuuma kasvimaan hoitoon, joten lepopäivä oli paikallaan.

      Poista
  14. Ihan mieletöntä runsautta! Ja kuinka komea kissa! Kerrothan sitten kissanheinän nimen kun se palautuu mieleesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soitin puutarhurille, kasvi on zumula, laitoin sen tuonne postaukseenkin. Täytyy testata pitääkö Nero tästä, helpottaisi huomattavasti kissanheinän viljelyhommia talvella. Ajattelin hankkia pari kasvia, toista Nero voi hoidella ja toinen voi sillä välin voimistua ikkunalla, sitten vain vaihdan ne.

      Poista
  15. Voi miten kivoja tälläset tapaamiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut nyt muutaman kerran tapaamisissa ja aina on ollut todella mukavaa, kiva kun blogikaverit saavat kasvot. Toivottavasti mekin joskus tapaamme elävästi.

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos, ei mennyt päivä hukkaan. Erinomaista mielen ravintoa nämä vierailut.

      Poista
  17. Olipas kauniita puutarhoja. Kiva kun saimme kurkata niihin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervatuloa mukaan kierrokselle, kyllä näitä kelpaa esitellä :)

      Poista
  18. Tuo Paulan puutarha on kyllä kerrassaan ihana, kuvista sitä olen monesti ihaillut. Harmi etten tällä kertaa päässyt paikan päälle, olisi ollut niin kiva nähdä teitä taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paulahan on tehnyt kirjankin puutarhastaan. Toivottavasti tulee pian tilaisuuksia tavata taas.

      Poista
  19. Ooh mä oon niin vilpittömän kateellinen molemmista kohteista! Kaikkea kaunista tumaa ja dramaattista juuri mun makuuni ;) Ja Paulan paratiisi, joka on vaikuttanut mun puutarhaideologiaan eniten kuin mikään muu.Huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ensimmäisessä kohteessa voin onneksi vierailla milloin haluan hakemassa yrttejä ja kukkia. Nyt kun sanot niin huomaan kyllä Paulan vaikutuksen puutarhaasi. Molemmissa on pienelle alueelle saatu mahtumaan erilaisia tiloja ja maailmoja.

      Poista
  20. Yrtit ON ihania :) Ja oi, oikein Paulallakin kävit wautsivau ! Hieno päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen heikkona erilaisiin yrtteihin :) Minttukokoelma on jo aika komea. Kannatti ajella hellepäivänä Paulalle, kokemaan elämys ja tapaamaan ihania blogiystäviä. Olen kiitollinen, että toimeliaat naiset järjestivät tälläisen mahdollisuuden.

      Poista
  21. Ihanan näköistä! Mietin tuota tapaamista ja sitä viitsiikö sinne uppoouto vieraana mennä. Sitten tuli muuta menoa ja en päässyt tulemaan, joten se ratkesi sillä. Ehkä toinen kerta. Olisi ollut kiva tavata sut livenä.

    VastaaPoista
  22. Voi, olisitpa päässyt mukaan. Ensimmäistä blogitapaamista minäkin epäröin "uppo-outona", mutta kun aina on ollut niin kivaa ja välitöntä olen rohkaistunut menemään muulloinkin. Nytkin olin tavannut vain yhden vierailijoista aiemmin, muut ensimmäistä kertaa. Reippaasti vain mukaan samanhenkisten pariin, juttua kyllä piisaa puutarhoista ja kasveista :)

    VastaaPoista
  23. Kiva, että löysin blogiisi tuolta Betweenin kautta, kun olin jo autuaassa olossani autuaasti unohtanut blogisi nimen... :)
    Paulan puutarhassa oli kuin ihan toisessa maailmassa, jossa hellekin jäi ulkopuolelle. Oli aivan ihana käydä siellä ja oli myös mukava tavata sinut, ja nyt löytää tänne. Oli hieno päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa! Minäkin unohdin ne blogien nimet, jotka eivät ole ennestään tuttuja, mutta eivätköhän ne kaikki vielä löydy :) Oli todella kiva tavata ja nyt löytyi uusia mukavia blogejakin. Paulan paratiisi oli ihmeellinen kokemus, sulateltavaa riittää pitkään.

      Poista
  24. Kertakaikkiaan, karehdittavan hieno päivä kokemuksineen sulla oli! Ihania nuo kahvipannut, en ole löytänyt yhtäkään, pannua siis. Kerran mulla oli oikein iso punainen kahvipannu ja mä tyhmyyksissäni lahjoitin sen pois. Kaunis tuo tumma daaliakin, en ole aikaisemmin nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merjalla on kaikenlaista hauskaa "romua" hyötykäytössä. Hauska seurata miten tumma kaunotar käyttäytyy kesän mittaan, uusi tuttavuus minullekin.

      Poista
  25. Varmasti todella mukavaa tavata ystäviä blogien takaa.
    Ja miten upeissa puitteissa tapasittekaan!
    Molemmissa hykerryttäviä yksityiskohtia ja yllätyksiä.
    Mukavia toukokuun viimosia päiviä sinulle ja prinssille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ilmat viilenivät ja jaksaa paremmin askaroida puutarhassa, prinssikin. On jännittävää tavata ihmisiä, jotka tuntee, muttei ole koskaan aiemmin tavannut. Ehkä mekin tapaamme joskus.

      Poista
  26. Vastaukset
    1. Komea kölli. Onko muuten sinun tekemäsi ruukku kuvassa? Näytti kovin tutulta, mutta en tullut kysyneeksi alkuperää.

      Poista
  27. Oi, jospa oisin saanut olla mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut kiva tavata taas. Toivottavasti tulee uusia tilaisuuksia puutarhureille kokoontua yhteen.

      Poista
    2. Mielenkiintoisen oloisella puutarhalla olet käynyt ja kiinostavat on ostoksetkin, minultakin löytyy nyt ensi kertaa tuo bulbine. Ja Paula on on kyllä jonkin sortin idoli mulle :)

      Poista
    3. Bulbine oli hankittava ihan ensiapupakkaukseksi :) Oliiviyrtistä minulla on hyviä kokemuksia jo viime kesältä, yhden talvetin sisällä, toinen vietti talven koemielessä kasvimaalla, ihan sen kummemmin peittelemättä, eikä selvinnyt, se kuoli keväällä. Eli olisi voinut hyvinkin talvehtia suojattuna. Paulalla on ihanan rento suhtautuminen puutarhanhoitoon vaikka onkin asiantuntija.

      Poista

Kiitos kommentista