15.8.2016

Lepaa

Lauantaina kävimme ystävän kanssa Lepaa-näyttelyssä. Sattui aika sateinen päivä, mutta eipä se juuri haitannut.
Kauniin talon seinustalla kasvoi säleikköomenapuu.

Hyötytarha on valtava ja erittäin rehevä. Täällä kului toinenkin tovi tutkiessa.
Katteena on käytetty mustaa muovia.

Mallinukke saa tässä ylleen osmankäämihametta.
Näytteillä oli kaikkea viljelyyn ja puutarhanhoitoon liittyvää. Ammattimaisempaa kuin alkukesän messutapahtumissa, ylimääräistä krääsää ei ollut juurikaan tarjolla. Tunnelma oli leppoisa. Eniten minua kiinnostivat taimet ja kesäkukkauutuudet sekä biologinen torjunta ja -lannoitus. Todella paljon lähti mukaan ideoita ja tietoa. Taimimyyntipisteissä pidin pääni kylmänä vaikka houkutuksia oli. Vain yksi sinivaleunikko lähti mukaani.

Sinipallo-ohdake näyttää kauniilta punamullan kanssa.

Alueella on myös pieni kappeli ja hautausmaa.

Oli kiva päivä, näyttelypaikkahan on ihan omaa luokkaansa verrattuna messuhalleihin.
Sateen vuoksi otin aika vähän kuvia, mutta nautin kiertelystä ja muistikuvien tallentamisesta hyvässä ja asiantuntevassa seurassa.

36 kommenttia:

 1. Upea näyttelypaikka ja onpa rehevä hyötytarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaoppilaitoksen hyötytarha on oikea kouluesimerkki :)

   Poista
 2. Onpa kaunis paikka. En ole tuolla koskaan käynytkään. HIeno on tuo säleikköomenapuu. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole ennen tainnut nähdäkään vanhempaa säleikköomenapuuta. Muutenkin tilan omenatarha oli aivan mahtava.

   Poista
 3. Englantilaisessa puutarha-ohjelmassa olen nähnyt noita säleikköomenapuita. Sellainen olisi kiva tässä meidänkin pikkuruisessa pihassa...eipä veisi liiaksi tilaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säleikköomenapuu on pienen pihan omenatarha :) Englantilaisten puutarhojen kuvissa olen nähnyt toteutettavan mitä upeimpia virityksiä noista.

   Poista
 4. Harkitsin vähän tuonne lähtöä, mutta laiskuus ja sateisuus pitivät mut kotona tiukasti. Olisi varmaan hieno tapahtuma pääasiassa äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateinen sää varmasti karsi lauantain osallistujamäärää. Kannattaa joskus käydä, alueella on paljon katsottavaa ja ihasteltavaa näyttelyn ulkopuolellakin.

   Poista
 5. onpa kaunis paikka! Linnamainen ja komea rakennus

  VastaaPoista
 6. Olen monena vuonna peräkkäin käynyt Lepaan puutarhamessuilla. Tämä vuosi jäi nyt väliin, kun täällä omilla kylillä oli niin paljon tapahtumia.

  Lepaan vihannesmaat ovat ihanat! Lähes kateellisena aina ihailen pulleita salaatinkeriä ja kaikkea muutakin!

  Maltilliset hankinnat sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kertani Lepaalla. Hyvin vaikuttava paikka, nuo vihannesmaat ovat upeita, ihmettelin, miten voi kasvattaa kaalia ja muita ristikukkaisia avomaalla ilman suojaa. Eivätkö kaalikoit löydä Lepaalle vai onkohan heillä jokin tehokas torjuntakeino. Taimihankinnat olivat maltilliset, mutta seuraavassa postauksessa kerron miten onnistuin tuhlaamaan.

   Poista
 7. Kiitos kierroksesta!
  Oli mukava nähdä kuvia, kun en itse muiden menojen takia päässyt paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepaasta taisi tulla ihan suosikkikohde :) Siellä on paljon ammattiasiaa viljelijöille ja puutarhureille, mutta kyllä harrastajallekin löytyy hurjasti mielenkiintosta.

   Poista
 8. Tällaiset "oikeissa paikoissa" tapahtuvat messut ovat puitteiltaan niin kohdillaan, messuhalleissa ei valitettavasti pääse samaan sitten millään. Lepaa on upea paikka ja tuo kappelin rauhallinen soppi on oma suosikkini.
  Olitpa maltillinen shoppailija :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri osa näiden messujen viehätystä oli juurikin tuo paikka ja runsas tila. Se loi aivan omanlaisensa miellyttävän tunnelman tapahtumaan. Ja kiertely ympäristössä oli aivan mahtavaa vohvelikahviloineen, hyötytarhoineen ja kappeleineen. Puutarthamuseossa saimme kierrellä ihan kahdestaan :) Pidin messuilla pääni kylmänä, mutta haksahdin sitten viinimyylän kohdalla, en tosin viineihin.

   Poista
 9. Pitää laittaa Lepaa korvan taakse, on ihan kohtuumatkan päässä, ja kuulostaa hyödylliseltä paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että pitäisit tästä näyttelystä. Tapahtuma on joka vuosi elokuussa, eli ei ruuhkaudu kevätmessujenkaan kanssa.

   Poista
 10. Tämä näyttely meni ihan ohitse minulta, Ääh. Aika erikoinen katemateriaali, hmm voisi kokeilla, vaikka suosin ekologisempia vaihtoehtoja. Tuo punanen tausta sinisille kukille näyttää toimivan. Itselläni on ongelmana juuri punainen seinä, enkä osaa päättää mitä laittaisin sen eteen kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuoden elokuussa on uusi mahdollisuus. Minäkin pohdin tuota katemateriaalia, mutta ystäväni sanoi, että se on ilmeisesti maatuvaa muovia. Muutenhan käsittely olisikin aika hankalaa. Minulla toimii parhaiten olki, mutta noin valtavalla näytekasvimaalla muovi ehkä puoltaa paikkaansa.

   Poista
 11. Näyttääpä hurjan mielenkiintoiselta paikalta ja tapahtumalta. Pitää laittaa muistiin itselle, jos ensi vuonna pääsisin. Tuo tiilimuuri on ihan huikean kaunis! Harmillisen vaikea toteuttaa omaan puutarhaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoin tuolla ystävälleni, että muuraan tuollaisen puutarhaani :) Holvikaari saattaa kyllä vaatia harjoittelua.

   Poista
 12. Houkutteleva paikka. Näin mainoksen, mutta lauantaille oli muuta ohjelmaa, joten piti unohtaa. Mukavaa, että laitoit esittelykuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasaalis on heikko, mutta jotain kuvaa noista välittyy. Ihan tuon alueen ja sen kasvihuoneiden takia kannattaa käydä Lepaalla.

   Poista
 13. Vaikutti mukavalta tapahtumalta ja kerrassaan upeat puitteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva päivä sateesta huolimatta. Paljon hyödyllistä tietoakin tuli kerättyä mukaan.

   Poista
 14. Mielettömän kaunis kuva tuosta sinipallosta kirkkaan punaista seinää vasten. Tuo lie jonkinlainen perinnekasvi…? Mietin, että onkohan kasvatettu juuri tuota osuvasti kontrastista näkymää varten jo aikaa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuuluuko pallo-ohdake perinnekasveihin, mutta mainiosti se istuu perinnepunaista seinää vasten :)

   Poista
 15. Samassa tapahtumassa olimme, minullakin jäi kuvasaalis sateen vuoksi hyvin niukaksi. Enpä sentään ollut osunut sinun kuviisi ;)
  Mielenkiinnolla odotan seuraavaa postaustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiedä vaikka olisimme ohimennen nähneetkin :)

   Poista
 16. Kaunis paikka. Ja taatusti parempi paikka järjestää messut kuin karut hallit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka antaa paljon mahdollisuuksia näyyelyn järjestämiseen. Esimerkiksi järeille koneille oli reilusti tilaa ja niitä voi jopa kokeilla.

   Poista
 17. Meidänkin piti lähteä tuonne, mutta sade muutti suunnitelmia:( Ehkäpä ensi vuonna sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniilla säällä olisi varmasti vielä hauskempaa. Ehkäpä nähdään ensi vuonna.

   Poista
 18. Voi että miten mielenkiintoista, uskon että vaikka olitkin maltillinen ostosten kanssa, tuliaisia tuli paljon silti mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan paljon tietoa, vinkkejä ja inspiraatiota tarttui mukaan. Hurjan mielenkiintoista oli esimerkiksi tuholaisten biologinen torjunta.

   Poista

Kiitos kommentista