17.8.2016

Puumanainen

Lepaalla vierailimme tietysti myös viini- ja puutarhamyymälässä sekä sen vieressä olevassa Savipajassa. Vaikka messuilla tein harkiten ostoksia, löysäsin huoletta kukkaronnyöriä Savipajan ihanuuksien keskellä. Kotiutin sieltä tämän puutarhaveistoksen, Erkki Hyttisen Puumanaisen.

Tälläiseen puumanaiseen pystyn samaistumaan. Jostain syystä figuurista tuli mieleeni myös Margaret Atwoodin kirja Oryx ja Crake.

Täytyy vielä keksi Puumanaiselle sopiva jalusta. Veistos kestää puutarhassa kesät talvet. Talveksi taidan kuitenkin siirtää tämän sisäiloksi.
Ja ostinhan minä messuilta muutakin kuin yhden taimen; luonnonkosmetiikkaa ja sidontanarua puutarhaan.

40 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään käsintehdystä keramiikasta.Patsaasta tulee mieleen myös Parikkalan Patsaspuiston Veijo Rönkkösen taide:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että figuurit ovat sään kestäviä ja niitä voi kätkeä puutarhaan. Parikkalan patsaspuistossa en olevielä käynyt.

   Poista
 2. Lepaan savipajan tuotteet ovat hauskoja. Todellakin isolla huumorilla tehtyjä! Ja kohtuu hintaisia!
  Olen himoinnut heidän lehmänmallista viinipönikkätelinettään. Kiukaalle ole mustan löylyruusun hankkinut heidän valikoimistaan ja monta lahjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajassa on kahden tekijän töitä ja hymy irtosi niitä tarkastellessa. Alexander Stubb - kukkaruukkukin oli valikoimissa :) Lisäksi monenmoista tonttua ja metsänolentoa, eläintä ja rakennuksiakin lyhdyiksi. Kiva paikka.

   Poista
 3. Upea Puumanainen. Tuollaisen minäkin voisin ottaa puutarhaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet veistokset tuovat tunnelmaa puutarhaan.

   Poista
 4. Upea veistos, aivan ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kuin muotokuva Nerosta ja minusta :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ole erittäint tyytyväinen tähän hankintaan.

   Poista
 6. Arvostan kovasti käsintehtyjä keramiikka veistoksia, katsoja saa niistä aivan erilaisen kosketuksen verrattuna kiinan halppis patsaisiin, joita tuotetaan massana. Tuskinpa samanlaista puumanaista löytyy muiden pihalta. Veistos sopii täydellisesti sinun pihaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt muutama suomalaisen keraamikon työ puutarhassa ja kaikki harkiten valittuja omaa makua miellyttämään, silloin ne tuovat jatkuvasti iloa. Teokset ovat myös varsin kohtuuhintaisia työn määrään ja materiaaleihin nähden. Ainutlaatuisuudesta puhumattakaan. Minustakin tämä selvästi kuuluu tänne :)

   Poista
 7. Mahtava veistos!
  Minulle tulee tuosta mieleen musta jaguaari ja siitä taas meksikon kulttuuri jostakin syystä. Huikean upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta jaguaari se minustakin on ja on siinä jotakin meksikolaistakin.

   Poista
 8. Hieno työ! Kissanainen kissansa kanssa. Taide sopii hyvin puutarhaan. Avoimissa puutarhoissa pääsi ihastelemaan ihmisten kekseliäisyyttä asetella erilaisia esineitä pitkin puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tälläisiä ikikukkia, eivätkä tykkää huonoa siirrosta :)

   Poista
 9. Hieno patsas! Se tuo hieman huumoria puutarhaan ☺

  VastaaPoista
 10. Hitunen huumoria pihapatsaissa on hyväksi. Olen ihan ihastunut Sirpa Mikkolan (Tylsä Mörökölli/Vanha sauna) puutarhataiteeseen ja sitä löytyykin pihalta montaa lajia; kissaa, kilpikonnaa, mökkejä, kannua... Aivan ihania ovat ja nyt on tilauksessakin häneltä yksi kisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on pari Sirpan keramiikkateosta. Hänen omassa puutarhassaan on paljon saviolentoja, milloin missäkin piileskelemässä. Pitäisikin käydä tääs Vanhassa saunassa kurkkaamassa.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Asennot ovat täydelliset, varmaankin mallista tehty :)

   Poista
 12. Tuli sitten lunta, räntää tai paahdetta niin kaiken se kestää:D

  VastaaPoista
 13. Olipas hauska patsas. Ei ihan perinteinen puutarhatonttu:D.

  VastaaPoista
 14. Upea patsas ja mielestäni hyvin hyvin eroottinen.
  Paljos jaguaarilla naisineen on kokoa ? Mulle tulee kissasta myös jaguaari mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaguaarilta se näyttää. Pituus on noin 30 cm ja korkeus vähän yli 20 cm. Eli ihan passelin kokoinen. Pitäähän sitä vähän erotiikkaakin olla puutarhassa :)

   Poista
 15. Wau! Ymmärrän miksi tuo lähti matkaasi. Olen pohtinut, että miksi (ainakin tuntuu siltä, että) puutarhapatsaat ovat laidastaan joko enkeleitä, keijuja, tonttuja, siilejä, oravia, sammakoita jne tai sitten jotain antiikin patsaita imitoivia nudeja kannu kainalossa ja usein elänpatsaat vielä kovin lapsellisen söpöjä. Kuin kiveksi muuttuneita lasten leluja. Eihän siinä mitään jos sellaisista sattuu tykkäämään ja kukin laittakoon puutarhaansa mitä mielii, mutta kovin vähän on tarjolla sellaista puutarhakoristelua, joka puuhuttelisi ja jota ylipäätään varsinaisesti tekisi mieli katsella ihan sen patsaan itsensä vuoksi. Tuo on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massatuotannossa pyritään miellyttämään massoja, siksi kai aiheet ovat niin kliseisiä. Eikä aiheissa ole vikaa, mutta toteutustapa on niin "halpa". Tontullakin voi olla luonnetta :) Onneksi on tekijöitä, joilta löytyy vaihtoehtoja. Eikä hintakaan ole este persoonallisen figuurin hankkimiselle.

   Poista
 16. Heippa Cheri! Pitkästä aikaa tässä maratonlukuhetki menossa :) Tää on aika hauska tää puumapatsas.. :) Kivalta näyttää sinun ja Neron kesä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kiss! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Meillä on ollut oikein mukava ja poikkeuksellisen sosiaalinen kesä. Toivon, että saamme pitkän ja kauniin syksyn.

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Tulen hyvälle tuulelle joka kerta kun silmäni osuvat tuohon. Kannattava hankinta siis :)

   Poista
 18. Voi että on ihan huippu tuo patsas, upea kerrassaan! Mietin pitkään että lähdenkö Lepaalle, olisi pitänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna on taas mahdollisuus vierailla Lepaalla. Kiva kun vielä elokuussakin on puutarhaohjelmaa. Nyt on puutarhassani tuo hieno muisto hauskasta retkestä.

   Poista

Kiitos kommentista