28.12.2012

Liikuttava tuoksu

Sain lahjaksi joulukieloja. Mikä ihana kesän tuoksu, aivan liikutuin. Sääkin muuttui pakkasesta vesisateeksi ja illalla pihalla tuntui aivan keväältä.
Kielojen juurakot istutan keväällä puutarhaan ja yritän syksyllä muistaa kaivaa ne ylös ja hyötää kellarissa. Ehkä nämä suloisuudet kukkivat ensi joulunakin.

Paperikukka-askartelusta jäljelle jääneet kirjanlehdet taittelin kuuseksi ja latvaan löysin joskus jostakin romukasasta poimimani ruosteisen tähden.

Tähdessäkin on pala vanhaa paperia. Esineen alkuperästä en tiedä, jonkinlainen hela kuitenkin.

Vielä on joitakin päiviä tätä vuotta jäljellä.
Oikein hyvää loppuvuotta kaikille!


45 kommenttia:

  1. mmmm minäkin tunnen jo tuoksun :)
    Ihana ruosteinen tähti!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, loppuvuosi kielojen sulotuoksussa :)

    VastaaPoista
  3. Ja mikä liikuttava näky, kieloja keskellä talvea! Liikuttavan ihana henkäys kesästä;) Vieno tuoksu tuntuu tänne asti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kielot toivat kesän. Kielot eivät ole meillä tavallisia joulukukkia, siksi miellän ne vain alkukesään.

      Poista
  4. Kielot ovat ihania! Hyvää loppuvuotta teillekin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kielon tuoksussa kohti uutta vuotta.

      Poista
  5. Kyllä kieloista vaan kevät tulee mieleen! Värityskin on ihan keväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli aivan kevättunnelma, räystäät tippuivat ja bonuksena vielä kielot.

      Poista
  6. Kielot ovat hyötämissuunnitelmissa minullakin ensi vuonna. Niitä on mökillä ihan liikaa, valtaavat kaikki kukkpenkit ja mansikkamaat. Äiti kertoi, että kun hän oli nuori, heidän opettaja oli hyötänyt jokaiselle valmistuvalle emäntäkoulun oppilaalle kielokimput rintaan jouluna. Minusta tuo oli liikuttavan kaunis teko, kuka viitsii enää nykyään noin tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin kasvaa pihalla paljon kieloja, mutten ole keksinyt kaivaa juurakoita syksyllä kellariin. Ihana tarina tuo kielokimppu jokaisen rintaan. Kuvastaa suurta välittämistä. Nykyään sanotaan vain että; tänä jouluna ei ole rahaa mihinkään ekstraan.

      Poista
  7. Joulukieloja. Oikein kaunista. Hyvää loppuvuotta teillekin!

    VastaaPoista
  8. Kaunis kirjakuusi ja siinä niin loistavasti yhteensopiva latvatähti.
    Sinullapa onkin joulukukkia :)
    Varmasti mukavaa tuoksutella kieloa keskellä syvintä talvea. Edellisessä postauksessakin niin virkeitä jouluruusujakin. Toivottavasti sen nuupahtaneen siemenet itävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukukkia on siunaantunut. Tänään ostin vielä alennusmyynnistä hyasintteja 50 senttiä kappale, niistä voi tehdä keväisen istutuksen. Monissa maissa hyasintti mielletään kevätkukaksi.

      Poista
  9. Cheri, Sydämellä sisustettu kirjassa kerrotaan, miten voit itse hyötää puutarhasi tai lehtosi kieloja. Minä teen sitä mustikan varvuille, mutta en juurineen. Pitää vain olla tarkkana, että kukinta osuu haluttuu kohtaan.

    Pyörin edelleen vain jouluruusun lumoissa, sillä kielon tuoksu on minulle liikaa: En voi mennä edes omaan lehtoomme kun siellä miljoonat kielot tuoksuvat saamatta migreeniä. Mutta kielojen lehdetkin ovat kauniita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun tiedän enemmän voisin syksyllä kaivaa kielot pihapiiristä ja hyötää itselle ja lahjaksi. Mustikan varpuja minäkin olen joskus kukittanut keväämmällä. Minun aivoihini on kielon tuoksun kohdalle iskostunut kesä, ja tuoksu laukaisee outoja alkukesän mielikuvia. Ajoittain on jopa vaikea ymmärtää että nyt on talvi.

      Poista
  10. Kieloja nuuhkutellaan täälläkin, toivottavasti ne tekevät nyt paluuta joulukukaksi! Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kielo on ihastuttava joulukukka. Muistelen lapsuudestani asetelmia, joissa oli kieloa ja pieniä joulutulppaaneita. Ehkä kielo on yleistymässä joulukukkana.

      Poista
  11. Ihanat kielot, varmasti ihastuttava keväinen tuoksu ♥. Kielo muuten on wanhan ajan joulukukka, nykyään niitä on vain harvakseltaan kukkakaupoissa. Kerrostalokotien lämmin ja kuiva ilma on "myrkkyä" kielolle, kuten myös huonekuuselle, joten niiden myynti ei ole niin kannattavaa..

    Paperikuusi on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole nähnyt kieloja täällä päin kukkakaupoissa. Muistan lukeneeni, että se oli tavallinen aiemmin, mutta ehkä juuri liian lämpimät asuinolot ovat vieneet sen suosion. Kielossa on jotain niin suomalaista ja herkkää, toivo kesästä.

      Poista
  12. Ihanan hentoset kielot. Tuoksu on varmasti mieluinen.meille vaan ei voi mitään kukkia tuoda sisälle(allergia) näin kuvien välityksellä mielikuva on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan, että ihmisen muistialueista tuoksumuisti on primäärein. Uskomattoman paljon muistoja tulvahtelee mieleen kielon tuoksusta, mutta ei jouluisia. Voimakkaasti tuoksuvat kukat ovat hankalia allergioiden kannalta, on otettava huomioon myös mahdolliset allergiset vieraat.

      Poista
  13. Kieloja tähän aikaan. Kuulostaa ihanalta! Pitäisiköhän minun ottaa ensi syksynä muutama jalokielo puutarhasta talvehtimaan ja yrittää kukitella niitä jouluna.. Voi olla kyllä vaikea homma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on syntynyt tietysti halu saada kieloja joka joulu :) Sarin joulublogissa on ollut ohjeita kielon kasvatuksesta. Tässä yksi niistä: http://sarinjoulublogi.blogspot.fi/2010/10/kieloja-jouluksi.html
      Kannattaisi ainakin kokeilla, ihan tavallisilla kieloilla Sari on onnistunut.

      Poista
  14. Kuvasi välittää kesän muistoja..
    Tuoksu vain ei valittevasti sopisi minulle..
    Kaunis asetelma.. Hyvää loppuvuotta

    VastaaPoista
  15. Aivan silmä lepää...kaikissa kuvissa!

    Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hienoa jos täältä löytyy lepopaikka silmälle ; )

      Poista
  16. Kieloa ihanampaa joulukukkaa ei olekaan! Jotenkin ne sopivat hyvin kauniin kotisi henkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kielot sopivat tänne erinomaisesti, miten en ole edes ajatellut niitä jouluksi. Nyt taisi alkaa uusi perinne :)

      Poista
  17. Ekan kerran näen kieloja joulunaikaan. Opinpa taas uutta;) Taidat olla aika viherpeukku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harry, kielot ovat kyllä perinteinen joulukukka :) Mutta aika harvoin niitä on tullut kohdattua talvella, nämä ovat ensimmäiset minulla jouluna. Jos saan ne säilymään hengissä kevääseen niin olen viherpeukku.

      Poista
  18. Ihanaa loppuvuotta ja vuodenvaihdetta!
    Kiitos jälleen inspiroivista kauniista kuvista, tuo tähti on kyllä niin kaunis!
    Ja kielojen myötä iski kesän kaipuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nina. Suurenmoista jos kuvat inspiroivat, olen iloinen kun tähtikin löysi paikkansa. Se on nojaillut hyllyllä pitkään.

      Poista
  19. upea!
    kielot on herkkiä ja tyylikkäitä. mummo rakasti kieloja ^^ ja sillä oli aina upea vieno kielon tuoksu kotonaan. kieloista tulee aina mummo mieleen :)
    tyylikäs asetelma. ihanaa kun sä bloggaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas ihanista sanoistasi. Kielo on nimenomaan herkkä, se aivan sulattaa sydämeni kantamalla kesän energiaa hennossa olemuksessaan. Mummon ja kielot kuulostaa kauniilta muistolta.

      Poista
  20. Kielot ovat muutenkin herkkiä kukkia mutta erityisesti jouluna. "No, onkos tullut kesä, nyt talven keskelle?" Kumma että niissä on minulle todella jotain jouluisen juhlavaa. Varmaan siksikin, että lapsuudessani 1950-luvulla oli joskus kukka-asetelmia, joissa oli esim. punainen tulppaani ja pari kieloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onkos tullut kesä... sopii tähän täydellisesti. Tuolla ylempänä muistelin kommentissani Tiinalle juuri noita samoja asetelmia; punaisia tulppaaneja ja kieloja. Olin kokonaan unohtanut kielot, punaiset sipulitulppaanit ovat minulle hyvin jouluinen kukka, muutama kukkii nytkin keittiön pöydällä.

      Poista
  21. Kaunis ja hieno keksintö tuo tähti ja sen jalka,kielot ovat niin kauniita, kesä siitätulee mieleen.Hyvää loppuvuotta sinulle !t. sanosekukkasin blogista pepita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pepita. Vielä hetki joululeikkejä ja sitten juhla paketoidaan odottamaan seuraavaa joulua. Kielot ilahduttavat.

      Poista
  22. Joulukielo, miten upeaa. Koskaan ennen sellaisesta kuullutkaan, toivottavasti yleistyvät joulukukkina.

    Niin kaunista ja herkkää täällä.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Joulukielo on valloittanut minut. Toivon, että niitä näkyy joka joulu kodissani.

      Poista
  23. :) Sulla on aina kaikkea erikoista kukkarintamalta :) Kielot on kyllä ihania! ja tuo ruostunut tähti se vasta onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna on varsinainen kukkajoulu :) Kaikki mieltä kiehtova romu kannattaa kerätä talteen, ei koskaan tiedä mitä saattaa tarvita :)

      Poista

Kiitos kommentista