2.1.2013

Juhlien jälkeen


Juhlat on juhlittu ja levätty oikein molemmin puolin. Uuden vuoden myötä alkaa uusi elämä ja valon lisääntyessä alan kömpiä talviunilta. Katja Rinkisen uudessa kirjassa Sormustin ja sorkkarauta (WSOY 2012) on 40 käsityö- ja ekohenkistä projektia Parolan asemalta.  Kirjassa kerrotaan vanhan vartiotuvan remontista ja lisäksi mukana on runsaasti kotiin liittyviä askarteluja ja tuunauksia. Esimerkiksi miten siirtää (pesunkestäviä) kuvia astioihin tai asetonin avulla kankaalle. Tuota aion kokeilla. Monenlaisia projekteja löytyy eteiseen, kylpyhuoneeseen, makuuhuoneeseen ja keittiöön. Lisäksi rakennellaan erilaisia valaisimia ja muokataan uusiokäyttöön mm. nahkatakit, vyöt, turkit ja farkut. Erikoisina tekniikoina kerrotaan miten vanhennetaan peili uuninpuhdistusaineen ja kananmunan avulla tai harmaannutetaan puu omenaviinietikalla. Erityisesti ihailen Katjan taitoa antaa lyhyet ja selkeät ohjeet projekteista materiaaleineen ja työvälineineen. Upeasti kuvitetun kirjan lopusta löytyy kuvallinen luettelo käytetyistä työkaluista ja lista materiaalien hankintapaikoista. Luulen, että tämä olisi varsin kiinnostava puuhakirja monellekin Autuaan olon ystävälle. Minulla ainakin alkoi sormia syyhyttää mukavasti kirjaa lukiessa. Pidin myös Katjan edellisestä Vintagen viemää -kirjasta. 

Ihanaa vuoden ensimmäistä viikkoa kaikille!


33 kommenttia:

  1. Sain juuri ennen joulua tämän kirjan ja ihastuin sen kuviin ja juttuihin kovasti. Erityisesti tuo vanhoilla kirjansivuilla päällystetty seinä näyttää kiinnostavalta. Ja perhostaulut ovat hienoja myös !

    Mukavaa loppuviikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pidän kovasti Katjan tyylistä ja asenteesta, että kekseliäisyydellä voi luoda edullisesti kaikkea kivaa. Erityisesti ihailen tinkimätöntä perinteisten materiaalien ja työtapojen käyttöä aseman rempassa.

      Poista
  2. Oikeaan osuit sillä tuo kirja on saatava silmäiltäväksi :)

    Sykähdytti pelkästään tuo kelopuinen yöpöytäkin jo purkkikuvioinnista puhumattakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että pitäisit kirjasta. Jokainen joka on kiinnostunut käsivärkkäämisestä löytää kirjasta paljon ideoita sovellettavaksi. Paljon voi käyttää omissa nurkissa tyhjänpanttina pyöriviä materiaaleja.

      Poista
  3. Nuo Katjan kirjat on mahtavia,fanitan ihan kympillä,kirjoja katsellessa tulee hieman samanlainen olo kuin karkkikaupassa,mä haluun tollasen ja tollasen ja tollasen:D
    Minuunkin vetoaa erityisesti perhoset,niitä ei vaan voi olla liikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhosia löytyy monestakin kirjan projektista :) Sinun idearikkaudellasi pystyt varmaan soveltamaan kirjan projekteja vaikka mihin.

      Poista
  4. Hankin kirjan pikkisiskolle joululahjaksi ja ehdin lukea sen itsekin läpi ennen paperiin käärimistä. Ei voi kun ihmetellä, miten idearikas ja luova tuo Katja on. Nuo perhostaulut olivat aivan ihastuttavat monien muiden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minä ihailen, paitsi idearikas niin Katja on myös hurjan taitava ja aikaansaava. Mitähän tapahtuu kun remonteilta jää enemmän aikaa puutarhanhoitoon :)

      Poista
  5. Vintagen viemää on tuttu kirja minulle, tämäkin olisi kiva saada käsiin.
    Mukavaa vuoden ensimmäistä viikkoa teillekin, ja hupsista, olemme jo melkein puolivälissä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Et tule pettymään, tämä on kuin Vintagen viemää -kirjan jatko-osa. Enemmän remonttipainotteinen tosin. Tämä eka viikko suorastaan lipsahti käsistä :)

      Poista
  6. Samainen kirja odottanut muutaman muun kanssa tuos pöydällä ilmestymisestään asti - enkä vieläkään avannut, en niitä muitakaan....
    Mun pitää pistää tämä ajankäyttöni ihan uusiksi, eihän tästä tuu mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kirjat eivät vanhene kovin nopeasti, joten eiköhän se aika jostain löydy. Jollekin muulle voisin suositella, että Lillan keinussa sitten kesällä... mutta siellä ei taitaa aika kulua ihan muihin puuhiin.

      Poista
    2. Se on ihan mahdollista :)
      Suunnittelin lukeskelevani joulun tienoossa, mutta meni jotenkin tuo aika....mihin lie....yks sisustuskirja tuli vastaan niin että kirjanmerkki on puolessa välissä kirjaa - ja muistan aloitaneeni lukemisen toissa kesän lopullla :D

      Jos tänä iltana?

      Poista
  7. Uusi Vuosi ja Uudet Kujeet ja Kaikkea Ihanaa Autuaaseen Oloosi ja Syvä Kumarrus ja Kiitos aivan mielettömästä JouluMuistiaisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että tonttu toimitti pienen ja vaatimattoman joulumuistamisen ajoissa perille :) Kiitos itsellesi hauskasta joulumuistamisesta ja parasta uutta vuotta Kaiholaan!

      Poista
  8. Olisi mukava askarrella, jos osaisi. Olen tosi onneton kaikessa tuollaisessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla tottumiskysymys :) Jos ei ole harrastanut voi tuntua vaikealta aloittaa, mutta usko pois ei se ole vaikeaa.

      Poista
  9. Minuun ei jostain syystä suuremmin iske nuo Parolan jutut, paitsi siinä mielessä, että kierrätys on aina mahtava juttu, ja se että osaa oivaltaa! Ja Katja kyllä osaa, siitä ei pääse mihinkään.
    Mutta nuo sinun kirjalöytösi pari postausta taakse päin, wow! Aivan mielettömän kauniita kuvia, värit ja kaikki just niin kohdillaan! Upeita tauluja saat. Ja ritarihuoneen! Olisikohan jossain haarniskoja, jos ei niitä ritareita ole vapaana.... Voi vitsi, nyt alkoi tehdä mieli kirpparille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitikös sinulla olla kirputon tammikuu :)
      Irroittelin pyhinä noita litografioita kirjoista ja ne ovat tosiaan upeita, aivan mahtava painojälki. Haarniska tai jokin ristiretkeläisasu ritarihuoneeseen kyllä tarvitaan. Tai vaikka lippu. Pitäisi rakentaa taloon laajennus tuota varten :)

      Poista
  10. Ihanalta vaikuttaa tämäkin K.Rinkisen kirja! Sen toisenhan hankin syskyllä. Olen kyllä niin tumpelo, ettei mihinkään ideaan tartu, mutta rakastan niitä silti. Ihania. Love.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjassa on mielestäni paljon antia ja ideoita vaikkei itse värkkäisikään mitään. Katjan blogi voitti ensimmäisen palkinnon Glorian sisustublogien kilvassa, sekin kertoo jotakin.

      Poista
  11. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kirjalta. Tuota täytyy käydä tutkimassa. Kiitos vinkistä : )
    Ja oikein innostavan kutkuttavaa ekaa viikkoa sinullekin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen oikein iloinen, että arki koitti. Pyhät ja lepääminen on tehnyt tehtävänsä, uudella innolla taas töihin ja muihin arjen puuhiin.

      Poista
  12. Ihana kirja, jonka pariin palaan aina uudelleen. Vahva antibioottikuuri on vienyt voimat. Mutta vuoteen pohjalla on syntynyt monta uutta ideaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullakin taisi olla postaus tästä kirjasta. Toivotan sinulle pikaista toipumista. Yksi sairastamisen hyviä puolia onkin jonkin asteinen tylsistyminen levätessä, siitä voi nousta monta loistavaa ideaa.

      Poista
  13. tuo kirja on saatava! mie arvostan itse tehtyjä todella paljon, taatusti yksilöllisiä ja halpojakin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kirja sopii niin sinulle, olet kovin aikaansaava tuunaaja. Varmasti löytyy uusiakin työtapoja ja matskuja.

      Poista
  14. En tiennytkään, että Katjalta on tullut uusi kirja, kiitos siis vinkistä. Tuunailu - monet vihaa tuota sanaa, mutta musta se on jotenkin osuva - on kivaa ja yllättävän rentouttavaa. On ihana nähdä omien kättensä jäljet.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluummin tuunaaminen kuin askartelu, josta tulee minulle mieleen tyhjät vessapaperirullat ja silkkipaperi (rajoittunutta ajattelua). Ihaninta on keksiä esineille uusia elämiä ja käyttötapoja, oivallukset tuovat suurta mielihyvää.

      Poista
  15. Kaikkea hyvää uudelle vuodelle Cheri! Toivottavasti ilotulitukset eivät hurjasti säikähdyttäneet Neroa. Kuulostaa tosi kivalle tuo Parolan Aseman kirja - en kaikenlaiset ekovinkit ja muut mukavat ...kurkkaankin heti sinne blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nina. Nero palasi sisään vähän ennen puoltayötä kiivaan räiskinnän hetkeksi tauottua. Keskiyön paukuttelu ei enää tuntunut sitä haittaavan. Kirjaa ei taida löytyä teidän kirjastoistanne, mutta nettikirjakaupoista kyllä :)

      Poista
  16. Katjan ideat ovat tosi innostavia! Hänen bloginsa oli ensimmäisiä blogeja, joita aloin seurata, samalla löysin koko tämän kiehtovan blogimaailman. Noita kirjoja en ole kyllä vielä hankkinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parolan asema taitaa olla ensimmäisiä minunkin seuraamiani blogeja. Ihailin miten pieteetillä he remontoivat vanhaa arvokasta rakennusta. Sain valtavasti tietoa materiaaleista ja työtavoista.

      Poista

Kiitos kommentista