8.1.2013

Mitä täällä oikein tapahtuu?

Neron pakkasraja on muuttunut. Jo viikon verran kissa on ollut ulkona kaiket päivät. Sunnuntaina ulkona oli n. -7. Nero lähti aamulla töihin puoli kuuden maissa aamulla, kotiin se palasi puoli kuusi illalla. Mitä se oikein touhuaa? Tai missä se ottaa torkkuja? Aitan talvipesässä sitä ei ole näkynyt. Eikä ladon eristevilloissa :) Eilisaamuna oli n. -10 kun herra lähti töihin, pakkanen lauhtui päivän mittaan, kissaa ei näkynyt koko päivänä. Lauhaa jaksoa seurannut pakkanen kovetti hangen kissankantavaksi, varmaan on ihanaa päästä liikkumaan laajemmin. Luulen, että muutkin kissat ovat liikkeellä, sillä Nero on ollut jotenkin rauhaton ja jännittynyt sisätiloissakin. Jotain tuolla ulkona on tekeillä. Kettua suuremman pedon jälkiä en ole nähnyt pihapiirissä, mutta silti on taas kova huoli kun kissa luuhaa ulkona kylmässä, luulisi olevan jo kova nälkä. Olen taas etsinyt kaikki paikat, ei löytynyt ladon eristevillakasastakaan. En ole nähnyt Neroa yli vuorokauteen. Huokaus, harmaannun huolesta ja unettomista öistä.

Roylta tuli kuvaterveisiä, hän on saavuttanut jo 44 kilon rajan ja kasvu jatkuu. Voi pikkuista :)

44 kommenttia:

 1. Voiko se olla ihastunut? Toivotaan että rauhottuu ja pysyy kotinurkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on leikattu, joten romanttisia mielitekoja sillä tuskin on :) Mutta voi olla, että muilla kissoilla on jo kevättä rinnassa ja Nero vahtii reviiriään. Tämä on vain kovin pitkä aika olla pois ruokakupin äärestä.

   Poista
 2. Kissoille on kevät tulossa, sijaiskodin pihallakin risteilee vieraita kissoja, ja ihan liikaa jos minulta kysytään. Viimeksi tänä aamuna tavattiin yksi. Jo vuorokauden poissa, olet varmasti huolesta sairas. Otan osan huolestasi kannettavakseni, vaikka ei se auta eikä tuo Neroa kotiin.

  Roylla taitaa ilmeisesti olla vielä hieman kasvunvaraa koska koiraa pikkuiseksi nimität!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huolitaakan keventämisestä. Huoli ei auta asiaa, mutta ikävä kyllä en voi olla huolestumatta.
   Kovin aikaisin kissojen kevät on alkanut.

   Roylla on kasvuvaraa vielä reilut 20 kiloa :)

   Poista
 3. Todennäköisesti reviiriään vahtii, jos siellä käy paljon vierailijoita, kunhan ei vaan tappeluun joutuisi.

  Eihän sitä varmaan pysty edes keskittymään mihinkään, kun odottaa vaan toista kotiin, toivottavasti herra palaa pian takaisin!

  Suloinen Roy, kyllä pennut ovat söpöjä (vaikka olisivat kuinka isoja:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväiset kissatappelut ovat ikäviä, tähän mennessä ei ole näkynyt tappelun jälkiä, toivottavasti selvitään pienin vaurioin.
   Ei tässä keskittymiskyky ihan parhaimmillaan ole, onneksi ei tarvitse lähteä minnekään ja voi vain odotella.

   Roy on ihan ylisöpö vaikkei olekaan mikään syliversio.

   Poista
 4. Ymmärrän huolesi. Minä meinaan seota sukkiini, jos toinen kissoista on hukassa kun lähden töihin ja nämä ovat sentään sisäkissoja jotka pääsevät vain parvekkeelle, josta eivät ole koskaan alas tippuneet.
  Mammat vaan ovat tällaisia :) Nerolla on jokin kiva projekti meneillään ja vähän kiirettä pitää - kyllä poika sieltä kohta silitettäväksi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdutuksesta. Joskus vieras, villiintynyt kolli on ajanut Neron pois kotoa keväällä. Toivottavasti tuhlaajapoika palaa pian.

   Poista
 5. Voi Neroa! Koeta kestää... Toivottavasti tulee kotiin pian. Söpö "nöffi"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestettävä on, sataa lunta eikä jälkeäkään kissasta. Nöffi on niin suloinen, mutta koulussa jo sekin. Vähän kuulemma koetellaan kuka on lauman pomo, vaikka rauhallinen ja kiltti onkin.

   Poista
 6. Kyllä mullakin keskiintyminen herpaantuisi. Lapsena olin usein mukana meidän kissaa huutelemassa. En silloin ymmärtänyt olla niin huolissaan, mutta muistan kyllä että äiti oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain otettua pienet torkut, alkoi unipula vaivata. Jospa osaisikin olla huolestumatta, kyllä kissan pitäminen on ajoittain rasittavaa.

   Poista
 7. Kamalaa kun lapset karkaa!!
  Olisko joku pikkirikkkirikkinen hormoonin poikanen kuitenkin siellä ytimessä mikä pitää vähän rauhattomana.....tai sitten se on vaan sitä keväistä reviirinmerkkausta?

  Mutta NERO, heti kotiin!! Tassunmerrki mammalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kuriton kakara. En usko, että hormooneja on, mutta reviirin vartiointi on silti tärkeää. Eiköhän se kohta tule kun sinäkin kutsut.

   Poista
 8. Voi voi! Toivottavasti Nero lakkaa lahjoittamasta sinulle harmaita hiuksia. Ymmärrän hyvin tuon huolen, Musti ei vietä talvisin öitä ulkona, mutta kesällä silloin tällöin. Sellaisina iltoina, kun minulla on molemmat kissat sängyssä, mietin, että tämä on auvoa - ja että saa nukkua rauhassa (no, Musti pyytää ulos ehkä klo 5, mutta siihen asti ja taas oven avattuani otan aamu-unet). Ransu on niin pitkään sängyssä kuin minäkin, usein jopa kyljessäni peiton alla, joten siitä ei ole huolta. Sitten vasta olisinkin sairas huolesta, jos joku ilta Ransu puuttuisi sängystä!
  Pikaista pantterin löytymistä!
  Ihana tuo ystävältä tullut kirje edellisessä postauksessa, mahtava tarina ja ilo välittyi tänne saakka ystävän jälleenlöytymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesälläkin olisin huolissani, mutta talvella olen erityishuolestunut, nyt mennään jo toista vuorokautta ilman ruokakuppikäyntiä. Onneksi ei ole kauhean kylmä. Tälläinen ei kuulu Neron talvitapoihin, mutta nyt tosiaan ulkona on jotakin merkillistä.
   Kirje on kauden kohokohta, on aina ihanaa kun joku kadotetuksi luultu ottaa yhteyttä.

   Poista
 9. No voin sun tuota Neroa. Kevättää? Ei tuolla lailla saisi aiheuttaa ystävälle, hoitajalleen ja keittäjälleen unettomia öitä. Toivotaan taas, että kotiutuu pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä kevättää, mutta tämä alkaa olla poissaoloennätys. Olen etsinyt kaikki paikat lähistöllä, ei jälkeäkään.

   Poista
 10. Samalla tavalla meidän Siiri oli kaksi yötä pois kotoa. Kysäsin, kun se palasi, missäs olet ollut. Ei mitään vastausta, kun kiiruulla syömään, kuin olisi nälkää kärsinyt??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että muillakin on näitä ongelmia. Kyllä minäkin olen aina kysellyt matkojen syytä, mutta vastausta en ole vielä saanut. Ja se ruokakuppi on tärkein kohde.

   Poista
 11. Oon jo muutamaan kertaan tullu kurkkimaan joko Nero olis tullu takas, mutta ei siis vieläkään. Toivottavasti kohta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näy jälkeäkään ja taas on pimeää, enää en tiedä mistä etsiä. Toivotaan.

   Poista
 12. Minäkin olen käynyt täällä muutaman kerran tämän päivän aikana toivoen että Nero olisi kotiutunut. Toivottavasti tulee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään kissanjälkeä uudessa lumessa. Toivotaan.

   Poista
 13. Lämpöisiä ajatuksia sinnepäin ~ toivottavasti Nero pian kotiutuu! Onkohan naapurit nähneet Neroa tai jälkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina. Täällä ollaan jo epätoivon partaalla, mutta toivottavasti turhaan. Naapurit eivät olleet kotosalla kun soittelin, mutta lupasivat tarkkailla tilannetta. Lähimmät naapurit ovat kesämökkejä, joissa ei asu ketään, nekin kävin tutkimassa.

   Poista
 14. Se alkaa olla se aika vuodesta. Ei meidän Verneriäkään juuri kotona näy, mitä nyt syömässä käy nopsasti. Reilu kuukausi sitten olivat koko ajan oven takan huutamassa eikä ulkona viihdytty lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä lauhat ilmat saivat kissat kevätmietteisiin. Ei Nerokaan kuukausi sitten ulkoillut kuin max muutaman tunnin. Toivottavasti tämä on vain kissamaisuuksia, alkaa olla kovin pitkä aika Nerolle olla poissa ruokakupilta.

   Poista
 15. Tälläistä lukiessani huokaan, että onneksi meidän kissat ulkoilee vain häkissä. Muistan, kuinka ennen olen olllut huolissani -onneksi aina aivan syyttä! Ja toisaalta, onhan se oikeaan kissan elämää, että saa ulkoilla vapaasti.
  Tuus nyt Nero jo kotiin. NEROOOOO!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäkissoissa on puolensa, tämä on raastavaa kun ei voi oikein tehdä mitään. Nero masentuu täysin jos sitä ei päästä välillä ulos. Huudetaan kaikki yhteen ääneen!

   Poista
 16. Ettei vaan joku lähiasukas olis päästäny Neroa sisälle lämmittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on hirveän arka, se ei menisi minnekään sisälle eikä antaisi vieraan ihmisen tulla edes lähelle.

   Poista
 17. Voihan Nero, varmasti se kohta ilmaantuu. Ja sillä on joka tapauksessa ihana kissanelämä, saa juoksennella villinä ja vapaana. Itse koen aina huonoa omatuntoa silloin, kun koirat joutuvat olemaan paljon kiinni. Nekin nauttivat vapaudesta ihan suunnattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla on mukavat oltavat ja se saa toteuttaa itseään kissana, mutta maailma on vaaroja täynnä. Yleensä se ei lähde kauas pihapiiristä, mutta nyt en kyllä löydä sitä näistä nurkista. Koirille vapaana juokseminen on suuri riemu.

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Kiva kun kurkkasit, vielä ei ole kisua näkynyt.

   Poista
 19. Kyllä se on rakkauden kaipuuta joka nyt juoksuttaa ulkona =) Vaikka on leikattukin kolli, niin ihmeesti se vaan laittaa seikkailemaan ja puolustamaan omaa pihapiiriä. Meilläkin on Armas jo viikon verran laulanut rakkaus-aarioita ja vieraat kollit kiertelevät ikkunan alla vaikka kaikki meidän tytöt on leikattu jo vuosia sitten =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti reviirin rajoilla on tiukka tilanne. Ainakin toivon niin. Aina kun kissa alkaa käyttäytyä totutusta poiketen minulla menevät pasmat sekaisin ja huolestun. Sinulla on niin paljon kokemusta kissoista, että osaat suhtautua rennommin. Muistan kun Armas seikkaili ulkona ajattelin, että minulta menisi järki. Toivottavasti saan Neron pian syliini.

   Poista
 20. Voi ei. Toivottavasti poika tulee kotiin pian - kerrothan siitä sitten heti? Ymmärrän huolesi ja tuskan, minäkin olen päivän mittaan käynyt uutisia katsomassa kun huomasin aamupäivällä tämän postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdinkin jo kertoa ilouutiset. Kiitos osallistumisesta huoleen.

   Poista
 21. Meidän kisu aikoinaan joutui tappelemaan supikoirien kanssa ja ihan ilman vaurioita niistä taistoista ei selvitty. Pidän peukkuja, että Nerolla on nyt vain jotkut lemmenlurinat kesken siellä kylän neitokaisten kanssa! Ettei mistään sen vakavammasta ole kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se palasi! Meillä päin on kyllä supikoiria, mutta toivottavasti Nero väistää niitä. Kissa pääsee kyllä pakoon jos haluaa, supit ovat aika hitaita. Poikien kanssa hän vain on ollut tappelemassa.

   Poista
 22. Jotain sellaista mikä voittaa kotiolot Nerolla nyt varmaan on mielessä. Ja kun pakkastakaan ei tuon enempää, retki venyy... Toivottavasti pian ruokakuppi muistuu mieleen ja sankari palaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero palasi juuri. Ei kerro mitään, mutta tappelussa se on selvästi ollut. Ainahan se kotiolot voittaa :) Muistui viimein ruokakuppi mieleen.

   Poista

Kiitos kommentista