14.12.2013

14. luukku, ei virtaa

Myrsky katkaisi kuusen, joka putosi elämänlankani päälle. Olen viettänyt sähköttömän yön ja päivän. Sähköyhtiön mukaan maassa makaava piuha on hengenvaarallinen, ei pidä mennä 20 metriä lähemmäksi. Nero oli jo luikahtanut ulos ennen kuin huomasin katastrofin ja elin tietysti kauhun hetkiä. Onneksi prinssi palasi vahingoittumattomana. Nyt ulkoilu onnistuu vain valjaissa. Jos noudattaisin 20 metrin varoaluetta, en voisi mennä edes portaille. Tapaus on merkitty kiireelliseksi, mutta apua ei kuulunut ensimmäisenä päivänä. Perjantai ja 13. Taitaa sittenkin olla maineensa veroinen. Minulla on maanantaina deadline ja ihan liikaa töitä vielä tekemättä, tietokone on mykkä ja laajakaista poikki. Hanoista ei tule vettä ja kynttilänvalo ei tunnukaan enää niin tunnelmalliselta kun se on ainoa mahdollisuus. Onneksi on uunit ja puuhella. Kävin lataamassa puhelimen ja padin naapurissa, sieltä sain myös vettä. Voisin viettää aikaa ilman sähköä jos ei olisi velvotteita, nyt tämä on tuskallista. Kaikesta huolimatta iloista viikonloppua, nauttikaa sähköstä!

44 kommenttia:

 1. No on varmasti lievästi tuskallista odotella sähköjä, tuossa tilanteessa. Ja toivotaan, että rientävät pian paikalle!!
  Kaunis löytö edellisessä, upea nukke!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonotin tänään Fortumin vikapalveluun yli puoli tuntia. Harmillista, että puhelimen akku kuluu jonottamiseen. Odottelen täällä edelleen.

   Poista
 2. Onneksi talo pysyy lämpimänä ja ruokaakin saa laitettua.

  Toivottavasti sähkömiehet tulevat PIAN ja olkaahan varovaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengenvaara pihassa aiheuttaa huolta, joku voi tietämättään lähestyä kaapelia. Yhtä innokasta metsuria kävin jo varoittelemassa.

   Poista
 3. Onneksi on tosiaan sinulla edes lämmönlähteet! Kyllä ne pitkät sähkökatkot on tosiaan monella tavalla elämää lamauttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamaannuttavalta tuntuu, nyt on kulunut yli 36 tuntia sähköttä, sen vielä kestäisin, mutta tuo kaapeli aiheuttaa stressiä.

   Poista
 4. Olehan varovainen.. kyllä elämä on huomattavasti helpompaa jos kaikki toimii.. toivon että saatte pian apua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pakko uhmata 20 metrin suoja-aluetta, on päästävä hakemaan puita ja vettä sekä päästävä lataamaan puhelinta. Kohta alkaa taas pimetä ja silloin on heitettävä toivo korjaamisesta tältä päivältä.

   Poista
 5. HARMILLISTA :[
  Onneksi Nero ei saanut sähköiskua.
  Toivotaan että tulevat pikapikaa korjaamaan johdon. Mitä jos et saa töitä eräpäivään mennessä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neroa nyppii valjasulkoilu, mutta ihmeen ymmärtäväisesti se suhtautuu tilanteeseen. Ainakin sylittelyä on riittänyt, kun ei ole muuta tekemistä. Olen anonut lisäaikaa ja onneksi, minulla on ihana ja ymmärtäväinen asiakas.

   Poista
 6. No hui, onneksi kissa on turvassa myös ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä iltana sähköt saatiin kytkettyä, Nero ontosi tyytyväinen kun pääsi itsekseen ulkoilemaan.

   Poista
 7. Onneksi Nero tuli ehjänä takaisin. Toivottavasti saat sähköt pian takaisin. Tosi ikävä tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi virtanen palasi äsken eikä vahinkoja sattunut.

   Poista
 8. Voi ei. Ei hyvä juttu ollenkaan. Toivottavasti apua tulee pian ja hengenvaarallinen kaapeli saadaan korjattua, kunnostettua, uusittua ja ainakin poistettua pihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on piuha taas turvallisesti (toivottavasti) yläilmoissa ja vaara ohi. Yksi kissa on ehkä kaikkein tyytyväisin osapuoli :)

   Poista
 9. Meilläkin oli eilisen päivän sähköt pois, toimivat taas illalla kymmennen jälkeen. Ymmärrän todella hyvin turhautumisesi vaikkei itselläni mitään sitoumuksia ollutkaan täytettävänä, surkeinta tuossa tilanteessa mielestäni oli se ettei tule vettä, ei voi vetää vessaa eikä ulkohuussia ole, huh ja pah.Eikä edes autoa käytössä että pääsisi ihmisten ilmoille. Toivottavsti saat pian kaiken taas toimimaan ja vaarallisen kaapelin kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, oli myös laajempi ongelma. Olin laskenut kylpyammeeseen vettä, että saan sähkökatkon sattuessa vedettyä vessan. Ulkohuussikin on, mutta vähän kaukana, rantasaunalla, lumi kaatoi viime talvena pihahuussin. Onneksi pääsin liikkeelle, sillä puhelin hyytyi ja ipad ja juomavettäkin tarvittiin lisää. Olemme varsin haavoittuvia sähköriippuvuutemme vuoksi.

   Poista
  2. Ihan pelottavan riippuvaisia sähköstä ollaan täällä maalla.

   Poista
  3. Jos lämmitys on sähkön varassa niin evakkoon on lähdettävä talvella pitkän sähkökatkon aikaan. Olen kokenut yhden sähkökatkoksen, jolloin koko Helsingin ydikeskusta pimeni illalla. Se vasta oli pelottavaa.

   Poista
 10. No huh. Eipä oo häävi tilanne. Toivottavasti kiireellinen tilanne todetaan niin kiireelliseksi, että sille oikeasti tehdään jotain. Ja mielellään mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonotin yli puoli tuntia tänään Fortumin vikapalveluun. Se oli tarpeeksi pitkä aika latautua sellaiseen kiukkuun, että viestistä tuli hieman tulikivenkatkuinen ja uhkailuakin oli mausteena. Kiireellinen ja korkeassa riskikategoriassa ollut tapau, siirrettiin tosi kiireelliseksi ja tänä iltana virtanen palasi tähän tönöön.

   Poista
 11. Tosi ikävää,hyvä kun Nero tuli ehjänä takaisin,täällä ei ollut sähkökatkoksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kaikkien välttyvän pitkiltä sähkökatkoilta, minulla ei olisi muuten mitään hätää, mutta sattui tuo deadline pahaan saumaan.

   Poista
 12. No voi sun! Sähköä pitää kyllä itsestäänselvyytenä. Mutta eipä se näköjään ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähkön tärkeyden ja keskeisen roolin tajuaa vasta kun. Sitä ei ole.

   Poista
 13. Toivotaan, että hoitavat homman pikaisesti kuntoon.
  Hyvä, kun on uuni, muuten tulisi vilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulämmitys on pelastus tälläisessä tilanteessa. Onneksi kesti vain runsaat puolitoista vuorokautta tämä sähkötön elämä.

   Poista
 14. Pidän peukkuja! Onneksi on leuto sää. Meillä selvittiin eilen 11 tunnilla. Saimme viime kesänä maakaapelin, mutta eihän se kokonaan katkoksia lopettanut, koska asumme pussin perällä. Aikoinaan Tapani-myrsky katkaisi linjat kolmeksi vuorokaudeksi. Pönttöuuneilla ja hellalla selvittiin, mutta meillä ei ollutkaan mitään deadlineja. Kirjastossa käytiin netissä (harmi kun ovat kiinni viikonloppuna) ja uimahallissa pesulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja silloinkin oli niin leutoa, että haimme purosta huuhteluveden vessaan.

   Poista
  2. Mutta vain kerran linja on katkennut omalla tontilla ja se oli kesällä. Sattui olemaan Amerikan vieraita, joilta jäi saunaan pääsemättä.

   Poista
  3. Maaseudulla oppii varautumaan sähkökatkoihin. Tapani-myrskyn jälkeen mekin olimme kolme päivää ilman sähköä. Mutta silloin oli vapaata, eikä maassa lojuvia kaapeleita pihassa. Laskin ennen myrskyä kylpyammeeseen vettä, jolla sai vedettyä vessan. Kävin myös kijastossa netissä eikä ollut isompia huolia.

   Poista
 15. Joo, kynttilänvalo ei olekaan enää niin tunnelmallista ja ihanaa, jos ne ovat ainoa valolähde. Eino vei meiltä sähköt lähes vuorokaudrksi ja jo alkoi retkihermot mennä.
  Onneksi Nero osasi varoa isoa virtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallisuus ei riittänyt kun ei näe oikein tehdä mitään ja pimeä jakso on kovin pitkä tähän aikaan.

   Poista
 16. Luin noista kommenteista että valkeus on palannut, hyvä: liian kauan jouduit odottelemaan, todellakin nykypäivänä sähkö on elintärkeä.
  Toivottavasti ei tule vähään aikaan uusia myrskyjä ainakaan sinun kohdallesi!. Minä muistan aina vuoden 2002 jolloin täällä jottkut odottivat virtaa jopa kaksi viikkoa, se oli kesäaikaa kylläkin, joten pimeyttä eikä kylmää sentään ollut.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen tosi iloinen ja helpottunut, huomenna on työpäivä, mutta hyvä niin. Kesällä tilanne olisi siedettävämpi, paitsi jos maassa lojuisi hengenvaarallinen kaapeli. Se oli suuri stressitekijä.

   Poista
 17. Hyvä kun on nyt kaikki kondiksessa!

  Poikkeisin eilen illalla kaupassa vähän ennen sulkemisaikaa ja kassalle sattui pariskunta todella juhlavetimissä, nainen iltapuvussa ja mies frakissa ...ostoksina erinäinenn ämpäri, useampi kauha ja jumalaton nivaska lasten peppupyyhkeitä.
  Sanoivat kassalle, että heillä on iltapukujuhlat parastaikaa, mutta ei tule vettä. Joten täytyy vessoihin hakea vettä muualta ja varustautua niillä peppupyyhkeillä.
  Onneksi heillä taisi olla sähköt koskapa kynttilöitä ei ollut ostoksissa.
  Mutta varmasti ikimuistoiset juhlat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D varmasti metka näky ja ne juhlat jäävät mieleen. Veden, kuten sähkönkin puute tuo monenlaisia ongelmia. Minulla on porakaivon lisäksi pihakaivo, mutta koska sitä ei ole käytetty, en uskalla juoda sen vettä. Kun vielä saan laajakaistanarun ripustettua tolppaan niin olen tyytyväinen.

   Poista
 18. Tuosta jo hoksasinkin, että sähköt ovat palanneet. Hyvä niin - meilläkin eleltiin puoli vuorokautta ilman niitä ja aika mielenkiintoista oli aamulla miehen ledilippiksen kanssa etsiä vaatehuoneesta töihin jotain silittämättä siistiä. Melkein onnistuin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä yllättyy, miten moni elämän toiminto liittyy sähköön. Monta kertaa on rutiininomaiseti tarttumassa johonkin toimeen, ennen kuin tajuaa, ettei tämäkään toimi. Lisäksi on paljon laitteita, jotka toimivat vain jonkin aikaa lataamatta, kuten elintärkeä puhelin.

   Poista
 19. Ei sähköä ja elämä käytännössä pysähtyy. On hassu tunne, kun ajattelee keittävänsä kahvit ja pannua käteen ottaessa muistaa, että ei kiehu kahvi, kun ei ole sähköä. Mekin teetätimme puuhellan keittiöön, kun täällä maalla meni yhtenään sähköt poikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhella on kätevä, keittely sujuu ilman sähköä ja samalla saa lämpöäkin tupaan. Ilman sähköä elämä on puolittaista ja Suomessa elintärkeä lämmitys on usein sähkön varassa, useimmat lämmitysjärjestelmät tarvitsevat sähköä.

   Poista
 20. Pari vuotta sitten Tapaninmyrskyn aikaan elelimme viisi päivää ilman sähköä. Siinä alkoi olla vitsit vähissä, kun mikään ei sujunut. OIkeastaan jopa hirvitti, miten pahasti nykyihminen on pulassa jäätyään sähköttä. Toivottavasti teidän tilanteenne on jo korjaantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme taas sähköisessä elämässä. Tapanin. Jälkeen olimme vain kolme päivää ilman sähköä, muistelen, että joillakin sähköttömyys kesti viikkoja. Pelottavinta taisi olla se, että linkkitornien akut hyytyivät, eivätkä puhelimet toimineet. Hätätilassa voi koko yhteiskunta lamaantua.

   Poista

Kiitos kommentista