16.12.2013

16. luukku, edelleen katkolla

Elämä sähköistyi, mutta vielä en ole päässyt kurvailemaan laajoilla kaistoilla netin ihmemaassa. Ongelmien osittain ratkettua, huomasin miten paljon niihin kului energiaa, olin aivan poikki. 
Nero sen sijaan raataa lähes vuorotta ulkotöissä. Heti vapauden koitettua se viipyi kylmässä ja pimeässä kuusi tuntia ja minä valvoen odottelin.

Tässä on sekä Einon, että viimeisen myrskyn tekosia. Sata vuotta paikallaan seisoneet kuuset jäivät myrskyn armoille kun niitä suojaavat metsät kaadettiin. Minnehän oravat hakeutuvat turvaan myrskyn ajaksi.
Mukavaa viikkoa kaikille toivottavast tapaamme pian laajemmilla kaistoilla.

30 kommenttia:

 1. Toivotaan, että laajakaista alkaa toimia pian! Nämä myrskyt saisivat olla kyllä nyt tässä. Kamalasti vahinkoja ja niiden korjaamiseen kuluu paljon energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliiksi ovat myrskytuhot käyneet. Valtavasti vaivaa energiaa niihin tosiaan kuluu. Minulle taitaa kohta kehittyä myrskyallergia.

   Poista
 2. Sinulle tuli nyt pakollinen pieni nettipaasto, se ei liene hyväksi. Vai onko? Onneksi sentään puhelin toimii. Ja se sähkö.
  Nerolle semmoiset terveiset että kannattaa vähän hellittää niiden töiden kanssa ja pysytellä kotona lieden ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakollinen paasto tässä tilanteessa on katastrofi, pitäisi saada työt eteenpäin. Onneksi tunnelin päässä on valoa ja elän toivossa, että linja korjaantuu piakkoin. Onneksi Nero viihtyy yöt kotosalla, eikä aamuisinkaan tarvitse nousta kukonlaulun aikaan avaamaan ovia.

   Poista
 3. Rumaa jälkeä ovat myrskyt tehneet! Toivottavasti pääset pian jatkamaan töitäsi!
  Ehkäpä Neronkin ulkoilukiintiö lähiaikoina täyttyy ja se alkaa pysytellä enemmän sisätiloissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka puolella lojuu kaatuneita puita. Onneksi pystyn jo tekemään töitä kun sähköä riittää, vielä kun saisi ne eteenpäin. Nero nauttii kun on taas lumetonta ja lauhaa. Pakkasilla taas kärvistellään sisällä.

   Poista
 4. Sitä minäkin mietin myrskyn aikaan, minne oravat menee, en ole myrksyn jälkeen nähnyt pihaoravia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kova järkytys eläimille tuollainen myräkkä, mutta kai ne osaavat hakeutua suojaan. Näin kyllä oravan jälkiä myrskyn jälkeen, joten hengissä on ainakin meidän pihaorava.

   Poista
 5. Voivoi, kova oli myrsky. Meilläkin tuhoja pihalla, mutta nyt kaikki sairaana, että osa tuhoista odottaa vielä korjaajiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raivokas Seija :) Korjaamiseen kuluu vielä pitkä aika, Einon jälkiäkin on vielä siivoamatta.

   Poista
  2. Ja toivotan teille pikaista paranemista!

   Poista
 6. Nero nauttii vapaudesta! Nyt täytyy jahdata kaikki hiiret ja haistella kaikki uudet hajumerkit ja mitä kaikkea jäikin tekemättä "vankeuden" aikana ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero varmaan ihmetteli pikää valjasteluaikaa ja osaa taas arvostaa vapautta. Talvisaikaan käymme kyllä aika usein valjaslenkillä myöhään illalla, sillä haluan varmistaa, että kissa. Palaa kotiin ihmisten aikoihin.

   Poista
 7. Nero ottaa ilon irti korkojen kera. Onneksi sentään palaa yöksi mamman viereen. Joskus mietityttää palvelujen valtaisa siirty(ä)minen verkkoon, vaikka esim. valokuituyhteyksien rakentaminen on meillä vielä aika vaatimatonta. Yksi myrsky sekoittaa puoli maata ja entäs sitten, kun myrskyt vaan lisääntyvät tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Nero ei vetänyt hernettä nenään valjastelusta vaan on ilmeisesti jo unohtanut koko jutun. Tällä suysteemillä olemme aivan liian haavoittuvaisia, kaiken pitäisi kulkea maan alla tai langattomasti. Myrskytuhojen korjaaminen ja verkon huoltaminen tulee kalliiksi, niinpä Fortum myikin Suomen sähköverkon pois. Kuinkahan kauan korjaajaa pitää odotella Australiasta :)

   Poista
 8. Jottain pitäis tehrä...ei tää nyt enää mikään uusi ilmiö ole että myrskyää.
  Vanhempani olivat Eurassa ilman sähköä useamman päivän; vaan varageneraattorin ja uunien lämmöllä selviävät hyvin. Naapuritonteilta oli kaatunut paljon puita ..heti isä oli kiertänyt ne ( asuvat kesämökki alueella )....omalta ei kuulemma. Vaan seuraavana päivänä oli ihmetellyt avaraa näkymää järvellä..vanha isänsä istuttama mänty oli mennyt nurin. Nyt kaatoivat muutaman vinon ison kuusen talon läheltä.
  Tänään taas tuuli puuskittain...huoh.
  Toivotaan parasta loppu vuodelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut laajakaistaa tänäänkään, joten täytynee tuvautua vanhaan konstiin ja lähteä viemään työt perille :)
   Myrskyt ovat pelottavia ja niitä tuntuu olevan yhä useammin. Minun naapuriltani on jo kaatunut metsällinen puita johtuen ympärillä olevien metsien avohakkuista, suojavyähyke on kadonnut. Puihinkin voi kiintyä ja surku tulee kun vanhat ja ylväät puut menehtyvät myrskyn kourissa. Ihme, että Nero suostui olemaan myrsky-yön sisällä, se yleensä hakeutuu henkilökohtaiseen bunkkeriinsa rakennusten alle. Toivotaan, että pahemmalta vältytään.

   Poista
 9. Upea kuva Nerosta. Toivottavasti kaista alkaa pelittää. Melkoinen myrsky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä juttu, että myrsky saa kaiken sekaisin. Toivottavasti laajakaista saadaan kuntoon aamutuimaan. Nero on aina hyvä malli :)

   Poista
 10. Toivon että pian kaikki toimii.. hurjia ovatkin nuo myrskyt täälläkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin odotellaan laajakaiataa, vikailmoitus on tehty neljä päivää sitten, Sonera ei korvaansa lotkauta.

   Poista
 11. Minäkin pohdiskelin, että minnehän eläimet pääsevät turvaan näiden myrskyjen ajaksi. Meilläkin on puita kaatunut ihan hurjasti, mutta sähköt sentään toimivat.

  Tasan viikko enää aattoon, ihanaa joulun odotusta sinne!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, odotan innolla joululepoa. Eläimet ovat myrskyssä kuin sotatantereella, mutta niillä on varmasti omat keinonsa suojautua.

   Poista
 12. Olen joskus miettinyt, mihin linnutkin menevät myrskyllä? Kököttävätkö maassa? Eivät ne voi ainakaan puiden oksilla pysyä, nekään. Sähköttömyys on nykyaikana erittäin kamalaa, en osaa edes kuvitella, miltä tuntuisi olla ilman lämpöä ja sähköä. Ekaksi kaipaisi kahvia, sitten mahdollisesti pyykkikoneen toimivuutta, föönin, hellan, vessan, vesikin loppuu. Monet ovat päivätolkulla ilman kaikkea mukavuuksia. Ja jotenkin tuntuu, että erittäin kovat myrskyt ovat tulleet jäädäkseen, vierailevat useasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sähköttömyys kesti tällä kertaa vain kaksi ja puoli päivää. Mutta huomenna on kahdeksas päivä ilman laajakaistaa, Sonera on joka päivä luvannut, että tänään asia korjaantuu. Eli joka päivä valehdelleet minulle.

   Poista
  2. Niin ja linnut, ne varmaankin hakeutuvat jonnekin suojaisimmille alueille, tuskin kuitenkaan maahan, missä niitä uhkaavat mone vaarat.

   Poista
 13. Mitä teille sinne kuuluu..kun ei ole kuulumisia tullut pariin päivään ?
  Ootteko ihan motissa ?
  Olemma jo ihan huolissamme !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että meitä ei ole unohdettu. Olen ollut sitsemän päivää ilman laajakaistaa ja kovien työkiireiden keskellä se on sellainen koettelemus, että imee kaikki voimat. Olen joutunut ajamaan satoja kilometrejä, viemään tiedostot perille. Sonera lupaa joka päivä laittavansa piuhan kinni, mutta se on vain lumetta. Postaan tilanteesta jos selviän tästä hengissä.

   Poista
 14. =(
  Voi kakka !
  Voimia !
  Ei muuta voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minua nyt koetellaan, laajakaistaa ei vieläkään kuulu, kaiken lisäksi taas meni sähköt. Alkaa olla jo taisteluväsymystä.

   Poista

Kiitos kommentista