2.12.2013

2. luukku, joulukielo

Viime vuonna sain ruukullisen joulukieloja. Olin päättänyt tänä vuonna itse poimia kielon juurakoita pihasltani ja yrittää hyötää ne joulukukiksi. Unohdin kuitenkin aikeeni ja nyt maa on jo jäässä. Kielo olisi ihastuttava joulukukka ja jos näen niitä jossakin kaupan niin hankin varmasti ruukullisen.

Mukavaa viikkoa kaikille!

46 kommenttia:

 1. No niin on kyllä viehättävä että omatkin silmät on nyt pidettävä auki josko tuollaiseen ihanuuteen törmäisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielot ovat suloisia ja muistuttavat kesästä. Aika harvoin näitä näkee myynnissä, toivottavasti yleistyvät kuten jouluruusutkin.

   Poista
 2. Meillä on lehdossamme miljoona kieloa ja mietin itsekin samaa, mutta sitten muistin, että niiden tuoksu, kuten hyasintinkin, on minulle migreenin laukaiseva. Kielo on kuitenkin kaunis, kaunis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kasvaa runsaasti kieloja niemellä. Tuntuu, että ne ovat moninkertaistuneet kymmenen vuoden aikana. Talvikielot tuoksuvat miedommin kuin alkukesän kukinta luonnossa, mutta tuoksuvat kuitenkin.

   Poista
 3. Kaunis joulukukka. Minä haluan kieloja pienen pihani kylkeen, siihen heinätupon viereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielot ovat ihania alkukesän tuoksuvia iloja ja sopivassa paikassa leviävät kiitettävästi. Meillä kasvaa ihan luonnonkantaa, eli ovat itse valinneet kasvupaikkansa.

   Poista
 4. Oi kaunista. Kieloja minäkin haluan ehdottomasti jos vain jossain myytävänä näen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo sanoin, olisi kiva jos joulukielot yleistyisivät. En ole nähnyt näitä kai koskaan myynnissä. Voisi tosiaan yrittää itse hyötää niitä, mutta kaikki kielonjuurakot eivät kuki, joten pitäisi osata tunnistaa kukkasilmut, ne ovat kuulemma pyöreämpiä kuin lehtisimut.

   Poista
 5. Kielot ovat kauniita ja tuoksuvat ihanalle, mutta kissojen takia en niitä uskalla sisälle ottaa!
  Sinulla sitten on aina niin upeita ja viimeisen päälle harkittuja(?) kuvia postauksissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makoilen tässä Neron patjana ja näppäilen ipadia. Kun vilkaisin ympärilläni olevia kymmeniä kukkaruukkuja, silitän Neroa erityisen hellästi, koska sitä eivät sisäkasvit lainkaan kiinnosta. Ja kynttilätkin saavat olla rauhassa. Harkinnasta en tiedä, minulla on enemmänkin räpsivä kuvaustyyli, mutta sokeakin kana löytää joskus jyvän :)

   Poista
 6. Kielo on yksi lempikukistani...niin ulkona, kuin sisälläkin. VAikka ei minulla koskaan ole jouluna kirloa ollutkaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olin lapsi meillä oli usein joulukieloja, ne kasvoivat yhdessä pienten tulppaanien kanssa istutuksissa. Mutta tuo viimevuotinen taitaa olla ainut aikuisiän joulukieloni ja olen ihastunut lajiin täydellisesti.

   Poista
 7. Kielo on todella ihana joulukukka! Moni on niin pönäkkä ja pramea, mutta kielossa on nöyrää suloisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, kielon hento olemus sopii hyvin joulun henkeen ja ilahduttamaan pimeintä vuodenaikaa.

   Poista
 8. Oo, harvinaista herkkua näin joulun alla, mutta niin jouluun istuvia kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhan harvinaisia, ehkä kielot eivät ole tuottoisa bisnes. Minä olisin kyllä potentiaalinen asiakas.

   Poista
 9. Kielo on todella kauniskukka,harvemmin näkee jouluna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukat ja joulutähdet ovat valloittaneet markkinat, kyllä kielollekin olisi siellä tilaa, vai mitä.

   Poista
 10. Kielo on aina kaunis :) Kieloista tulee mieleeni kevät, se on yleensä aina ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun viime jouluna sain tuon kieloruukun, olin aivan keväthekumassa. :)

   Poista
 11. Kielot ovat ihania aina! Olivat minulla morsiuskimpussa ruusujen kanssa aikoja sitten uudenvuodenpäivänä, tätini kasvattamia vielä.. Harmillista vain kun en niitä enää voi sisälle ottaa tuoksun takia. En myöskään hyasinttia, josta pidän myös paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kielomuisto, harmi, että tuoksu ärsyttää, muuten voisit ottaa uudenvuodenkukkaperinteen.

   Poista
 12. Kieloja jouluna...voisi ollakin ihana ajatus. Kauniita ovat kuvassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielot ovat kauniita, joulunakin. Ottaisin jos saisin jostakin.

   Poista
 13. Kielot ovat ihania! Yritin siirtää niitä tänne uuteen pihaan, saa nähdä onko paikka niille suotuisa. Vahvasti epäilen, mutta aika näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kielot viihtyvät, en ole koskaan yrittänyt siirtää niitä, eli siitä ei ole kokemusta. Kokemukseni mukaan ne eivät ole kovin vaativia kasvuolojensa suhteen. Pihassa niitä kasvaa kuivassa rinteessä ja niemellä vähän lehtomaisessa ympäristössä.

   Poista
 14. Joulukielot ovat aivan ihania!
  Mulla oli niitä yhtenä vuonna, mutta sen jälkeen en ole onnistunut saamaan mistään. Yritin netistäkin, mutta en löytänyt, ainakaan Suomesta. Kukkakauppiaalta kysyin, mutta juurakot olis tulleet aika hintoihinsa Hollannista tilattaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaankin ryhdyttävä itse hyötämään kieloja jos niiden saaminen kaupasta on noin vaikeaa. En muista, että olisin koskaan nähnyt niitä myynnissä. Harmi kun unohtui tuo juurakoiden kaivelu vaikka syksyä riitti pitkään.

   Poista
 15. kielo on yks lempikukistani, keväisin poimin niitä maljakkoon. Hyvää adventin aikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväisin meilläkin on kieloja maljakossa, mutta kyllä ne ilahduttaisivat joulunakin.

   Poista
 16. Olipa tuo täälläkin mielessä, mutta samoin kävi, unohtui kun talvi tuli kuitenkin taas niin pian. Ihania olisivat jouluna, lempikukkani !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämän postauksen myötä muistamme asian ensi syksynä :) Miten se talvi aina pääsee yllättämään.

   Poista
 17. Mäkin sain viime jouluna kieloja ja oi kun ne on oli niin ihania ja tuoksuvaisia keskellä talven pimeyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kieloja olisi helpompi saada, ne olisivat varmasti lempijoulukukkiani. Toisaalta voisihan noita yrittää itse.

   Poista
 18. Kielo on ehkä kaunein ja herkin joulukukka! Kuinkahan monena vuotena minunkin on ollut tarkoitus hyötää niitä jouluksi, mutta onneksi kaupoistakin kieloja (voi) löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne suloisia, täytyypä olla silmä tarkkana jospa tulisi eteen kaupan hyllyllä.

   Poista
 19. Kielo on perinteinen joulukukka niiltä ajoilta, jolloin paljon muita kukkia ei joulun aikaan ollut saatavissa, mutta kieloja osattiin hyötää kukkaan. Äidilläni oli niitä hääkimpussa joulukuussa 1952. Minä yritän aina jouluksi löytää äidille kieloja ja useimmiten olen onnistunutkin. Olen onnekas, sillä eräs kukkakauppias hankkii niitä yleensä joka vuosi.

  Yritin viime vuonna hyötää niitä itse, mutta jokin meni pieleen (taisivat joko mädäntyä tai kuivua pimeäkasvatusvaiheessa) - ei edes lehtiä kasvanut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, että onnistut löytämään joulukieloja äidillesi, tuollaiset perinteet ovat kivoja. Ei taida tuo hyötäminen olla ihan yksinkertaista.

   Poista
 20. Kielo joulukukkana! kuulen tästä ensi kertaa.Kielo on myös yksi minun lempikukistani ja oli myös äitini.Kaunis kuva kieloista ja sinun postauksesi ovat kaikki niin kauniita ja saan niistä mielen rauhaa.Aina vaan ei tule laitettua kommenttia.Kaunista viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa kuulla, että täältä löytyy mielenrauhaa ja kiva kun käyt kylässä.

   Poista
 21. Todella kaunis kielo ... etenkin jouluna sen tuoksu ja herkkyys oikein korostuu! Ja kuinka mukava idea nämä joulukalenterin luukut ... mitähän huominen luukku paljastaa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kielo sopii erityisen hyvin jouluun, siinä on lumoa ja vaatimattomuutta samassa pakkauksessa. Seuraava luukku kertoo, että ...

   Poista
 22. Oi voi ettet musitanut!
  Minä muistin sen sinun ansiostasi, kun vuosi sitten täällä joulukieloistasi kerroit. Nyt on pimeässä komerossa pieniä piippoja pilkistämässä sekä omasta kukkapenkistä napsittuja että kaupan pieni juurakko. Molemmat siksi että voin verrata kasvua ja kukintaa.
  Nähtäväksi jää miten kielojeni käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinulla on kieloja tulossa. Raportoit varmaan miten ne menestyvät ja miten ne hyösit. Täällä on nyt niin paljon kielon kaipaajia, että varmasti kiinnostaa :)

   Poista
 23. Löysin viime jouluna kukkakaupasta kielon ja istutin sen keväällä maahan . Hän ei kovasti siitä tykännyt..mutta pienet vihreät piipot näkyivät syksyllä. Toivon niin sen keväällä nousevan.
  Kielo on hauraan kaunis .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos syksyllä näkyi piippoja niin kasvua on keväällä odotettavissa. Minäkin istutin kielot keväällä ulos, mutta arvaa muistanko minne :) Ei ole näkynyt kukkapenkissä, mutta luonnonkantaa on täällä niin runsaasti, etten osannut niitä kaivatakaan.

   Poista

Kiitos kommentista