6.12.2013

6. luukku, yhä pimenevää

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Lunta luvassa ja edessä jopa pari kylmää päivää. Jos säät sallivat niin viikonloppu kuluu ulkoilun merkeissä. Valoisa aika on nyt niin lyhyt, että pitää olla nopea jos haluaa puuhastella ukona. Istutin viimeisiä sipuleita eilen illalla ruukkuihin, jotka siirrän kellariin odottamaan kevättä. Sääkartalla näkyy ensi viikon lopulla ja seuraavalla viikolla sellaisia lämpötiloja, että jos ne pitävät paikkansa voisi vielä istutella sipuleita uloskin.

38 kommenttia:

 1. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää teillekin!
  Päivä on joulukuussa aivan liian lyhyt -päivänvalon aikaan onkin syytä olla tehokas jotta ehtii jotain tehdä. (Tai edes käydä lenkillä ilman valaisinta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valoisa aika olisi hyvä käyttää edukseen ulkona. Normaalien puunkanto ja muiden välttämättömien toimien lisäksi ehtii ehkä pikaisesti tehdä kierroksen metsässä.

   Poista
 2. Nyt huomaa kuinka lyhyt päivästä on tullut kun on kotona ollut toista viikkoa. Vaan kohta se pitenee, muutama viikko kun maltetaan...onko enää sitäkään!

  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja Nerolle itsekäs pusu nenän päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pusu välitetään kun prinssi palaa aamukierrokseltaan, sillä kissoilla ei ole vapaapäiviä. Olemme pimeyden ytimessä, eli pian alkaa matka valoa kohti.

   Poista
  2. Ahaa, siellä on aamuvartion aika :)
   Hyvähän se on, että rajavartiointi toimii!

   Poista
  3. Kierros tehdään säällä kuin säällä. Meillä on nyt luminen postikorttimaisema, yöllä alkanut lumisade toi talventunnun.

   Poista
 3. Hyvää Itsenäisyyspäivää Cheri.♥

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja rauhaisaa itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää, myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hämärää, vaikka maa on valkoinen.

   Poista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää etelä-Suomeen ! uskomatonta että siellä voi vielä kaivaa sipuleita maahan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri nyt ei voi sipuleita istutella kuin lumeen, mutta joidenkin päivien päästä luvataan taas lämmintä ja silloin ajattelin muutaman sipulin tökätä vielä maahan.

   Poista
 7. Minä olen vähän murheissani, kun lämpimien kelien vuoksi syksyllä istutetuista sipuleista suuri osa on lykännyt tiittinsä ylös mullasta jo nyt. Se vähentää ensi kevään kukintaa, mutta minkäs sitä keleille voi! Hyvää itsenäisyyspäivää! Meillä on muuten vieläkin maa vihreänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on jo parikymmentä senttiä lunta. Syksystä ei koskaan tiedä, joskus se mädättää sipulit, joskus se saa ne kasvamaan liian aikaisin. Minä hannailen maahanpanon kanssa aina viimetinkaan, sillä muuten ne saattavat kaikkien muiden vaarojen lisäksi joutua myyrien vatsaan jos ovat pitkään sulassa maassa. Nyt on kellarissakin ruukkusipuleita odottelemassa kevättä.

   Poista
 8. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kyllä päivät on niin lyhyitä! Tänään pitää mennä kyllä kävelylle, vaikka satais pieniä akkoja, kun työpäivinä ei tule paljon mentyä..Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko laskee täällä jo ennen neljää, joten pimeys tulee nopeasti, meillä ei ole katuvaloja, joten vapaapäivät kannattaa viettää ulkona.

   Poista
 10. Rauhaisaa Itsenäisyyspäivää sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kurpitsakeitto hautuu hellalla ja lunta sataa :)

   Poista
 11. Hyvää itsenäisyyspäivää! Lunta tulla tupruttaa, ei aurinkoa tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lunta tulee reippaasti, mutta kovin märkää oli ulkona kun siivoilin tavaroita varastoon, ettei jää viimetinkaan :) Näin viime yönä unta sinusta ja Helmistä.

   Poista
 12. Hyvää Itsenäisyyspäivää! ♥

  VastaaPoista
 13. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 14. Hyvää itsenäisyyspäivää Sinulle ja Nerolle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Juhlimme itsenäisyyttä kotoisasti :)

   Poista
 15. Hyvää Itsenäisyyspäivää. Täällä Pirkanmaalla on tällä hetkellä upea sininen hetki...oikeastaan lilahtava hetki.
  Kotoa lähtiessä siellä tihutteli vettä...ja täällä onkin kunnolla lunta maassa.
  Prinsille halit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin on jotenkin lilahtavaa ja lunta maassa. Märkää ja viikonlopuksi luvattiin pakkasia, joten liukkautta tiedossa. Liikkukaa varovasti. Halit välitetään kun prinssi palaa iltapäiväkierrokseltaan, monta tuntia vierähtikin sohvalla torkkuen. No, nyt se jo koputtaa, pitää mennä avaamaan...

   Poista
 16. Tunnelmallista itsenäisyyspäivää. Valoisa aika on todella lyhyt. Luulin ehtiväni ulos, mutta jäin koneelle jumittamaan. Toisaalta pimeässä lenkkeilyssä on puolensa...silloin tuntuu että pääsee kovempaa vauhtia...mistä lie johtuu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä maalla on pilkkopimeää, eikä liikkuminen ulkona houkuta yhtään. Päivällä ehdin vähän touhuta pihalla, mutta märän sateen vuoksi en viitsinyt lähteä kauemmas. Katsotaan mitä huominen tuo :)

   Poista
 17. Hyvää Itsenäisyyspäivää. Myös meidän ikkunan takana on pimeää. Pöydällä palaa kaksi kynttilää. Sininen ja valkoinen. Uunissa muhii karjalanpaisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä kaukanakin voi viettää itsenäisyyspäivää kotoiseen tyyliin.

   Poista
 18. Meillä on talvi täällä kotona - siis pihalla lunta - ja tunnelma katossa Tampere-talon konserttia televisiosta katsellessa.

  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on myös maa valkoinen ja pakastaa. Hienoa kun koko kansa voi nauttia juhlakonsetista!

   Poista

Kiitos kommentista