20.12.2013

20. luukku, piinaviikko

Kolme luukkua jäi avaamatta, sillä Sonera liimasi ne tiukasti kiinni. Kaksi sain väännettyä auki iPadilla, mutta sitten voimat hiipuivat.
Laajakaistaongelman jatkuttua jouduin ajamaan satoja kilometrejä toimittamassa tiedostoja perille. Onneksi sain työt valmiiksi ja pysyimme aikataulussa. Eilen olo oli kuin piiskatulla koiralla, uupunut, murheellinen ja joka paikkaa särki. Ajattelin ilolla aikaista yöunta ja rauhallista aamua.
Luulin kuitenkin joutuneeni helvetin esikartanoon kun yht'äkkiä kesken unien heräsin kaameaan meteliin, ja ikkunoista sisään loisti voimakkaat valonheittimet. Sydän hakkasi ja Nero juoksi paniikissa pitkin nurkkia. Ei, ei se ollut alienien hyökkäys, vaan metsurit olivat aloittaneet naapurin kaatuneiden puiden raivaamisen keskellä yötä. Onneksi meteli pyynnöstäni loppui, mutta pahasti säikähtäneenä on vaikea saada uudelleen unta. Neronkin rauhoitteluun kului aikansa.

Olin ilman laajakaistaa kahdeksan päivää. Soitin Soneran vikapalveluun joka arkiaamu ja joka arkiaamu sieltä luvattiin, että homma hoituu "tänään", muutenkin valehdeltiin suut ja silmät täyteen. Tuntuu, että Soneran selitysarsenaali on loputon,  siinä palaa kenen tahansa huumorintaju pohjaan.
Kerron episodista myöhemmin kun verenpaineeni on hieman tasaantunut.
Juuri ennen kuin laajakaistan asentaja tuli paikalle minulta meni taas sähköt. Siinä vaiheessa tarvittiin jo nenäliinoja ja taisteluväsymys oli ottaa vallan.

Laajakaista-asentajan perässä tuli kuitenkin sähköasentajien tikasauto. Kävi ilmi, että metsurit olivat rouhaisseet motolla linjan poikki, se oli aiheuttanut oikosulun, joka poltti muuntajan sulakkeen. Johdon parsiminen kesti useita tunteja.

Metsurit ripillä.
Homman valmistuttua katsoin kuinka metsureita ripitettiin. Tapahtuma muistutti viittomakielisiä uutisia, mutta oli paljon äänekkäämpi. Kuvassa oranssiasuiset ovat sähköyhtiön hyviksiä ja tumma-asuiset niitä pahiksia, jotka rymyävät ja rikkovat paikkoja. Onneksi katkennut piuha ei aiheuttanut vahinkoja vaikka alueella liikkui paljon väkeä.

Nyt on sekä sähköä, että laajakaista, miten kauniit ovatkaan modeemin välkkyvät valot.
Lämpimästi tervetuloa mukaan Autuaaseen oloon, Annelivia.
Hyvää viikonloppua kaikille!

34 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika mikä viikko! Jos se tosiaan kesti vain viikon, tai alle. Luulen, että aika on tuntunut sinusta paljon pidemmältä, minulle lukiessa jo tuli sellainen olo kuin tuossa olisi kestänyt ikuisuus. Tiedäthän: sama ilmiö kuin romaania lukiessa. Vaikka tämä ei ollut kovin viihdyttävää luettavaa.
  Vilkkukoot modeemin iloiset valot keskeytyksettä tuomassa parhaan joulutunnelman ikinä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläistä en toivoisi kenellekään; joutua armottomaan tilanteeseen, johon ei pysty itse vaikuttamaan vaikka kuinka yrittää. Viikko on tosiaan tuntunut pitkältä. Yhtenä päivänä mietin: Olikohan joulu jo? Modeemin valo on kaivatuin jouluvaloni :)

   Poista
 2. Huh, huh. Nyt toivotaan Autuasta Oloa pitkäksi pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tainnut elämä olla liian autuasta tänä vuonna. Vaikeuskiintiö oli täyttymättä, toivottavasti vuoden kärsimykset ovat nyt suoritettu ja autuus palaa elämäämme.

   Poista
 3. Toivottavasti vaikeudet ovat nyt vihdoinkin takana päin! Ainakin meillä Sonera on ainoa, joka edes tarjoaa laajakaistayhteyttä, joten tälläinen "ylivalta" saa sen puulaakin liiankin itsevarmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä myös Sonera on ainoa kiinteän laajakaistan tarjoaja ja siten käyttää monopoliasemaansa hyödyksi. Tunnen oloni nöyryytetyksi Soneran "asiantuntijoiden" taholta. Kun saan voimani takaisin alan tutkia nopean, langattoman ja laajan kaistan mahdollisuuksia. Niitä voivat toimittaa muutkin kuin Sonera.

   Poista
 4. Naukulan mamma vei jalat suusta, autuasta oloa minäkin ajattelin toivottaa, vihdoin viimein.
  Sonera on tökkinyt luvattoman paljon ja pahasti, meillä on duunissa ko. firman yhteydet ja rassaa, rassaa!
  No, nyt alkoi loma ja saa olla vaivaamatta päätään moisilla asioilla, toivotaan että on rauha maassa, puissa ja piuhoissa. Ja kissoilla ja kissojen palveluskunnilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kun kirjoitan kommenttiboksiin Sonera, hyytyy kone kun julkaisen kommentin :)
   Ei ole kovin kauan siitä kun täällä oli tuon firman 3G-verkko koko päivän nurin. Ja nerokkuudessaan he myivät iPadiini liittymän, jonka lasku tulee sähköpostina. Ikävä kyllä Soneran sähköpostilaskuja ei voi maksaa mac-laitteilla. Huokaus. Nyt mekin lomailemme ja Nero saa tänään ekstra annoksen kalaa, korvaukseksi kivusta ja särystä. Minä saan herkkupitsaa.

   Poista
 5. Voihan vitsi! On sua totisesti koeteltu. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta hermoja tuo on vaatinut - ja voimia. Rentouttavaa viikonloppua, Cheri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rentouminen on päällimmäisenä mielessä. On hankalaa yrittää pyörittää yritystä kun yhteydet katkaistaan ja sähköä jaellaan sattumanvaraisesti.

   Poista
 6. Onneksi koettelemus on nyt ohi! Voin hyvin kuvitella että sappesi on kiehunut ja useampaan otteeseen. Huilatkaa ja iloitkaa, valo on syttynyt modeemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt huilataan! Tuntuu kuin olisin taistellut tuulimyllyjä vastaan, sankarillisesti, mutta tuloksetta. Kirkas on modeemin valo.

   Poista
 7. Sähköyhtiöt ja puhelinoperaattorit ovat samaa maata, laskuttavat oman mielensä mukaan, mutta kuvittelevat voivansa tehdä ihan mitä lystäävät. Eikä niille kukaan ole vielä kunnolla lakeja ja asetuksia tehnytkään. Raha ratkaisee, ei tuotteen laatu eikä asiakkaan tyytyväisyys. Yhä enemmän pitäisi ihmisten siirtyä käyttämään verkkoa, mutta miten se on mahdollista, jos verkko ei toimi luotettavasti. Tee siinä sitten töitä, kun yhteydet pätkii. No, sinulla on tästä ihan liikaakin tuoretta kokemusta. Toivottavasti verenpaineesti hissukseen asettuu normilukemiin ja Nerokin kaivautuu sängyn alta hiirijahtiinsa. Rauhallista viikonvaihdetta - vilkkukoon yhteysvalot ahkerasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tuntee itsensä ihan altavastaajaksi vaikka haluan vain tuotteen, jonka olen tilannut ja josta olen maksanut. Olemme monin tavoin riippuvaisia nettiyhteydestä ja sähköstä, maksamme paljon tuosta mukavuudesta, mutta toimitus on kovin epävarmaa. Eläköön ja kauan vilkkukoon yhteysvalo!

   Poista
 8. Justiin tänään aamulla havahduin siihen, että hetkinen, Cheristä ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään.
  Ja usko tai älä, mielessäni ajattelin, että mahtaakohan olla Soneran yhteyksien päässä. Tai siis päättömyydessä. On niin tuhannen kertaa palannut pinna kyseisen yrityksen "Asiakaspalveluun", joka tarkoittaa puhelimen numeroiden näppäily automaatin ohjeiden mukaan, ja kun kaiken on tehnyt niinkuin käsketään, saa kuulla, että "Kaikki asiakaspalvelijamme ovat juuri nyt varattuja. Arvioitu jonotusaika on ........ 38 minuuttia". Tai jotain. Grrrrr.

  Toivottavasti tuulet on nyt tyyntyneet, puut pysyvät vastaisuudessa pystyssä ja sinä linjoilla.
  Heti huomataan, kun joku täältä puutuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ei unohdeta vaikka ollaankin oltu hiljaa. Tämä oli blogin historian pisin tauko ja jäljet johtavat sylttytehtaalle, eli Soneraan. Hupinani on ollut esittää kysymys, johon ei löydy vastausta "asiantuntijoille" jaetusta paperista. Esimerkiksi: Pilkkaatko sinä minua? Hiljaisuus, takeltelua ... juu en mitenkään. Osaan ulkoa kaikki Soneran nauhoitteet, tiesithän, että voit .... Ai jahas, en tiennyt.... Voit hoitaa asiasi myös netissä... Ai, miten, se ei toimi.... Tämän lyhyen testin jälkeen saat apua jopa kolmessa minuutissa... Miten niin, avun tulo kesti kahdeksan päivää!!!! Vielä on muutama puu pystyssä, mutta ei pitkään.

   Poista
 9. Kaikki on jo sanottu aiemmissa kommenteissa, joten toivotan hermolepoa ja hyviä yhteyksiä sinulle ja Nerolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että selvitään vaurioitta pyhien yli. Nyt ei enää jaksaisi tälläisiä vastoinkäymisiä.

   Poista
 10. Itse taistelin vuosia Elisan kanssa. Muutin sen jälkeen ja nyt on talossa valokaapeli ja eipä ole pätkinyt kertaamaan. Näitä kun pohtii nousee kaikki uhkakuvat mieleen miten on sitten, jos sattuu jotain vielä pahempaa.
  Toivottavasti kaikki on nyt hyvin ja pysyykin hyvinä. Onnellista Joulua kissaa myöten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme. Valokaapeli olisi hyvä vaihtoehto, mutta sitä ei ole moneenkaan paikkaan saatavilla. Minusta verkkojen huoltoa varten pitäisi olla kunnon säädökset kun monen toimeentulokin on niistä kiinni. On surullista kun operaattori viittaa kintaalla kun asiakas on hädässä.

   Poista
 11. No huh sentään! Todellinen piinaviikko. Tässä taas esimerkki kuinka käy kun tuosta tutusta Sonerasta on väkeä saneerattu, eipä ole vikojen korjaajia. (mies palveli firmaa eläkeikään, ja lähti vaikka keskellä yötä
  korjaustöihin aikoinaan)

  Jospa siellä nyt olisivat yhteydet pysyviä ja myrskyt pysyisivät kaukana!
  Hyvää joulun aikaa Cheri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti myrskyt pysyttelevät poissa ja voimme nauttia joulurauhasta. Ulkona tuulee parasta aikaa ja huolestuneena katselen välkkyvätkö valot vielä :) Voiton maksimointi aiheuttaa omituisen vääristyneen ajatelman, että henkilökunta on vain menoerä. Henkilökunta on yhtiön voimavara ja hyvä, koulutettu sekä sitoutunut porukka on pääomaa.

   Poista
 12. Voin kuvitella potutuksesi määrän! Onneksi olet saanut yhteydet takaisin, ettei mene joulunpyhätkin asiaa murehtiessa. Huokaise syvään ja rentoudu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelin kyllä jo Soneran seuraavaa selitystä: Kun on nämä pyhät ja kaikki, palataan asiaan ensi vuonna. On paljon asioita jotka pitää hoitaa ennen vuodenvaihdetta ja nyt on vielä onneksi aikaa. Onneksi en pode joulustressiä, se olisi ollut tässä jo liikaa. Nyt huokaisen!

   Poista
 13. Hih, pienen huumorin löydän kuitenkin kaiken pettymyksen ja kiukun takaa tarinastasi. Se on hyvän merkki! :) Meillä myös sähköjä ja nettiä ja mitä tämä nykyaika nyt on tuonutkaan, ei ole välillä näkynyt. Kummallista aikaa. Lunta meillä sentäs kuitenkin on, edes jotain joulua vasten!
  Rentoutukaahan nerokkaassa seurassa siellä viimeisen adventin viikonloppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeuksissakin on yritettävä löytää huumoria, muuten seuraa katkeruus. Jossakin on siis luntakin, meillä on musta maa ja leutoa. Minusta tämmöinen joulu on vaihteeksi ihan mukava, yhtään en nyt kaipaa lunta. Nyt alamme laskeutua jouluun unohdamme menneet murheet. Sonera voi kuitenkin odottaa yhteydenottoani, tämä ei jää tähän :)

   Poista
 14. Johan olet kierroksilla käynyt. Aiheesta.
  Sana sinulla on kirjoittaessa hallussa ja huumori.
  Ne kaivatuimmat jouluvalot =D
  Leppoisampia päiviä toivottelen ja rauhallista sykettä loppuvuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kierrokset ovat olleet kovat ja unet vähäiset. Nyt voi jo nauraa tapahtumille, mutta välillä oli itku lähempänä. Ihminen pystyy hetkellisesti venymään yllättävän paljon, se on sekä etu, että haitta. Joskus voi venyä liikaa.

   Poista
 15. Johan nyt. Toivokaamme tulevasta viikosta rauhaisaa kaikin osin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vaikeuskiintiö on nyt täynnä. Ainakin työt on tehty ja joululoma alkanut joten hetkeen ei tarvitse puristaa liikoja. Voisihan sitä köllötellä täällä ilman laajakaistaa ja sähköäkin jos ei olisi mitään velvotteita hoidettavana.

   Poista
 16. Amen.
  Cheri ja Nero vahvat yhdessä <3

  VastaaPoista
 17. Voi ei miten tylsältä kuulostaa :/ Toivottavasti homma nyt alkaa pelittää! Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti aamulla piti sytyttää modeemin jouluvalo :) ja kokeilla pelittääkö vielä. Nyt on onneksi aikaa levätä ja toipua.

   Poista

Kiitos kommentista