29.8.2016

Loviisassa

Lauantaina kuntoilimme ystävien kanssa kierrellen Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa. Erityisesti halusin vierailla blogiystäväni persoonallisessa kodissa. Temps perdu -blogin Nina on remontoinut  ja osin uudelleen rakentanut viime vuosisadan alun taloa, Lilla Ljuvaa, pari vuotta. Lopputulos on aivan tekijänsä näköinen; persoonallinen, iloinen, lämmin, kotoisa, inspiroiva ja myös salaperäinen.

Lämmin kuisti toivottaa tulijat tervetulleiksi. Hauska tilkkutapetti sopii hienosti tähän tilaan.

Koirateatteri kaapin päällä.



Ruusuinen ovi johtaa kylpyhuoneeseen.

Oven takana odottaa tälläinen tunnelma.


Persoonallisen ja kauniin kodin emäntä esitteli kotiaan sujuvasti kaikilla kielillä. Lilla Ljuva oli erittäin suosittu kohde, enkä yhtään ihmettele. Tunnelma on kiehtova ja joka katseella löysi ihania yllätyksiä.



Kiitos, Nina, lämpimästä vastaanotosta ja kotisi avaamisesta. Oli kiva tavata viimein kasvokkain.

Lopuksi vielä makupaloja muista kohteista:

















Loviisassa oli myös upeita pop up kahviloita, joiden herkuilla jaksoi jatkaa kierrosta. Ihana päivä ja sääkin oli lämmin ja aurinkoinen. Rauli-myrsky alkoi saapua vasta illan suussa, kotimatkalla myrsky lennätti puista lehtiä niin, että melkein piti käyttää tuulilasinpyyhkijöitä.

Mukavaa viikkoa kaikille!

46 kommenttia:

  1. Ihanaa nähdä näitä kuvia! <3
    Mun teki mieli niin lähteä tuonne Loviisaan, mutta oman pihan askareet voittivat tällä kertaa. Oli kyllä rauhoittavaa ja mukavaa olla kotonakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis viikonloppu houkutteli retkelle ja kyllä kannatti. Sunnuntainakin ehti onneksi vielä pihapuuhiin, nyt onkin taas luvassa sadejakso.

      Poista
  2. Oih, miten ihania kuvia kodistani!
    Kiitos, oli suuri kunnia saada sinut kylään, olethan suosikki-bloggajani!
    Oikein hyvää loppukesää ihana sinä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nina. Oli niin mukavaa viimein tavata ja halata sinua. Kotisi on oikea inspiraation aarrearkku ja sinä niin täydellisen läsnäoleva ja lämmin persoona, kuten olin kuvitellutkin. Onnellisia hetkiä Lilla Ljuvaan!

      Poista
  3. Tuo puumaja on ihan mahtava,vaunuista sojottava jalka melkoisen omituinen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen maja olisi hauska paviljonki. Jalka on kodissa, joka huokuu menneiden aikojen boheemia tunnelmaa.

      Poista
  4. Toivoinkin näkeväni kuvia tästä ihanasta tapahtumasta. Harmi että ovat niin pitkän matkan päässä, ettei ole mitään mahdollisuuksia päästä sinne. Toivottavasti se poikisi muuallekin vastaavanlaisia tapahtumia. Voisin muuttaa samantien blogiystäväsi kotiin asumaan, todella kaunis ja omaperäinen koti, minun makuuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loviisaan kannattaa lähteä kauempaakin, yöpaikka kannattaa kuitenkin varata kohtapuoliin, sillä kaupunki on tapahtuman aikaan täynnä. Jos vierailun ajoittaa kahdelle päivälle, voi rennommin kierrellä kaupunkia. Minäkin viihtyisin hyvin Ninan kodissa, siellä oli paljon tuttujakin elementtejä.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Toinen toistaan kauniimpia taloja ja koteja. On hienoa nähdä, miten vanhat talot jatkavat elämäänsä hellissä käsissä.

      Poista
  6. No hitsi Cheri, eipä törmätty. Tosin tuolla oli niin paljon väkeä, että olisikin ollut pienoinen ihme:)Multa jäi aika paljon näkemistä vielä ensi vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelinkin kun en tällä kertaa törmännyt yhteenkään tuttuun kaupungilla :) Olisi ollut kiva nähdä, mutta tosiaan väkeä oli runsaasti liikkeellä. Tunnelma oli kuitenkin rento ja iloinen, ei tuntunut ruuhkaiselta.

      Poista
    2. Just tuossa Kivpellon Sailan kommenttiin omassa blogissani vastasin, että ehkä ensi vuodelle järkätään joku epävirrallinen tapaaminen Loviisaan wanhojen talojen aikaan

      Poista
    3. Ehkä tapaaminen ja kokemusten vaihtaminen vaikka herkkujen äärellä olisi kivaa. Villa Engelin pihakahvila, Cafe del Amor, oli ihana paikka ja mitä erikoisia, suussasulavia herkkuja siellä tarjottiinkaan. Samoin Kuninkaanlammen kahvila, jonka miljöö on vertaansa vailla.

      Poista
  7. Oih, Ninan koti on aivan ihana ja mikä näkymä kylpyhuoneessa: Luulin sen olevan meidän hotellistamme Bad-Kissingenissä, joka on vanha aateliskoti ja vain muutama huone hotellikäytössä.

    Minulle kiinnostavin kuva on Ninan kodin sarjasta tokavika, sillä omistan hyvin samanlaisen hyllykön ja se on elämäni kallein huutokauppalöytö yli 35 vuoden takaa. Tyyrein, rakkain, kallein!

    Kiitso tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persoonalliset kodit ovat erityisen inspiroivia ja tuo Ninan kylpyhuone on suurenmoinen yllätys ruusuoven takana. Tuo hyllykkö sai minutkin ihastumaan; niin siro, niin tyylikäs.

      Poista
  8. Ihana koti kauniita kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva käydä vierailulla kauniissa kodeissa.

      Poista
  9. Ihana koti, paljon mukavia juttuja vallankin uskomattoman ihana verho Ninan kodissa!

    Luin jo Katin postauksesta Loviisan retkestä, tuonne täytyy päästä nauttimaan ja ihailemaan, kokemaan kauniita yllätyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo upea verho on ranskalainen pitsikirjonta 1800-luvulta. Nina on antanut ammattilaisen entisöidä sen todella taitavasti. Suosittelen Loviisaa, siellähän on keväisin tai alkukesästä, myös Loviisan puutarhat -tapahtuma.

      Poista
  10. Oi miten ihania koteja ja puutarhoja! Tehän olette suorastaan sisustussamikset Ninan kanssa. Aivan ihania ideoita - ruusuovi, voi hyvänen aika miten kaunis. Ja klarinettikynttilänjalka, ja mitä vielä... Nukenrattaista pistävä verkkosukkasääri :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin kyllä paljon tuttuja tavaroita Ninan kodissa. Ehkäpä siksikin tila oli niin kietova: erilaista samaa :)

      Poista
  11. Persoonallinen kaunis koti. Paljon hauskoja yksityiskohtia.
    Monta kertaa ajatellut, että olisi kiva käydä tuolla tapahtumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minulle kolmas kerta, suosittelen. Liviisa on upea kaupunki ja tämä tapahtuma antaa oivat mahdollisuudet tutustua siihen sisältä ja ulkoa.

      Poista
  12. Ihana koti Ninalla. Tuonkaltaisessa kodissa minäkin voisin mielelläni asua. Saman huomion tein kuin Saila; samiksia taidatte vähän olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mieluusti samis noin upean naisen ja kodin kanssa :)

      Poista
  13. Kylläpä olikin kaunis koti. Tyyli hyvin erityinen ja runsas, mutta mielestäni maulla laitettu ja kivoja yksityiskohtia vaikka kuinka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyyli on runsas, mutta kuitenkin selkeä ja rauhallinen. Paljon ihania yksityiskohtia jäi vielä seuraavaankin kertaan :)

      Poista
  14. Miten mahtava fiilis tuossa kodissa!!
    Ihastelen kaikkia yksityiskohtia vielä uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelma on hykerryttävän ihana. Kaikki on niin kaunista ja harkitun, mutta kuitenkin spontaanin oloista.

      Poista
  15. Kiitos, kun pääsin kuviasi kautta hiukan tämän huikean kodin fiilikseen. On vähän samaa tunnelmaa, kuin sinulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kuvia on ilo jakaa. Olemme ilmeisesti Ninan kanssa viehättyneet samanlaisista esineistä ja estetiikasta.

      Poista
  16. Kiva nähdä kuviasi tuolta, vierailin nimittäin itse samassa tapahtumassa talvella! Villa Ljuva oli myös minun suosikkejani, voi kun tuossa eteisen penkillä oli kiva istahtaa ja lämmitellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, joulukuussa on taas joulukodit tapatuma, silloin tunnelma on varmasti toisenlainen. Sekin olisi joskus kiva kokea.

      Poista
  17. Mielenkiintoisia ja persoonallisia koteja! Tuonne on kyllä joku vuosi päästävä itsekin, pitkästä välimatkasta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Loviisan retkeä, tuolla olisi hyvinkin voinut viettää koko viikonlopun.

      Poista
  18. Olipa ihana kuvasarja! Ninan talo on huikea. Ensi suvena on kyllä suunnattava Loviisaan. Siellä on niin paljon kaunista katseltavaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno mahdollisuus päästä kurkkaamaan moniin kauniisiin ja erilaisiin koteihin. Tuonne on päästävä aina uudestaan :)

      Poista
  19. Ihana Ninotchka tuossa eka kuvassa havahdutti minut. Nina asuu nykyisin Loviisissa ja minkä ihanan ja persoonallisen kodin hän onkaan rakentanut. Terveisiä vaan sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti terveiset menevät perille. Ninotchka muutti Loviisaan joitakin vuosia sitten. Suurisydäminen ja lämmin nainen.

      Poista
  20. Tänäkin vuonna minulta jäi tämä ihanuus välistä! Ja niin taitaa jäädä kanttarelliretkikin, sen verran on ohjelmaa pakkautunut. Vai vieläkö niitä voi poimia lokakuussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ensi vuonna on uusi mahdollisuus. Toivottavasti myös kanttarellien suhteen. Lokakuu on ehkä vähän myöhäinen ajankohta kanttiksille, mutta silloin saa varmasti suppilovahveroita.

      Poista
  21. Todella hienot kuvat! Laitoin tästä linkin bloglovisa.com-sivustolle mihin keräämme kaikki LWT-aiheiset kirjoitukset ja uutiset.
    T. Carita Liljendahl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Carita, kiva kun linkitit. LWT on upea tapahtuma ja ystäväni, jotka eivät olleet koskaan siitä kuulleetkaan olivat aivan haltioissaan.

      Poista

Kiitos kommentista