4.1.2013

Talvi ei ole vielä ohi

Kuistilla on mehiläinen, tai pitäisikö sanoa entinen. Näyttää siltä kuin se olisi kuollut kesken puuhiensa ja näyttää elävältä pakkasessakin.

Toinen kesämuisto on säilötty pieneen hopearasiaan. Siemenluetteloita on tupsahdellut postilaatikkoon ja niiden parissa voi unelmoida iltaisin. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että puutarhaloma jatkuu vielä jonkin aikaa.

Nero taisi luulla, että kevät koitti jo. Se on ollut ilmojen lauhduttua kaiket päivä ulkona, käy vain pikaisesti haukkaamassa jotakin ja tulee nukkumaan vasta myöhään yöllä. Hankikin jo kantaa hiukan, mutta silti liikkuminen on kovin rajallista lumiesteiden vuoksi.

Sain asennettua uuden modeemin ja nyt on kaistoilla kurvailu taas ihanaa ja pääsen kommentoimaan blogeja eikä tarvitse katsella tuskaisen hidasta sivun päivittymistä. Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin Eve ja Villa Bohemian sekä jossain vaiheessa huomaamattani mukaan hypännyt Jonna!

Kaikille oikein hyvää viikonloppua!

46 kommenttia:

  1. Nero on melkoinen sissi kun tuolla tavoin ulkoilee koko päivän. Meillä ollaan vielä jalat -eikun tassut tiukasti maanpinnalla, talvi jatkuu. Valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerolla saattaa olla jokin projekti menossa ulkona tai sitten se vain haluaa ulkoilla varastoon. Kiristyvät pakkaset varmaan taas rajoittavat ulkonaoloaikaa.

      Poista
  2. No jopas on mehiläinen tosiaan viimeiseen asti kerännyt mettä;) Sieltä se kevät tulee pikkuhiljaa, omia aikojaan... Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mehiläinen taisi lähteä ns. saappaat jalassa. Kevät on aina maukkaampi kun vähän joutuu odottelemaan ja kaipaamaan :)

      Poista
  3. Hauska kuva Nerosta ja ihanan herkät kesämuistot! Eilen näin elävän kärpäsen sisällä, onneksi työpaikalla.

    Kiva, että kaistat on taas kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero jäi vähän jumiin kun hanki ei äkkiä enää kantanutkaan, mutta sateet onneksi olivat vieneet suuren osan lumesta. Tuntuu hienolta kun blogger toimii taas ongelmitta. Meillä oli joulukärpänen, sehän tietää onnea :)

      Poista
  4. No ei todellakaan talvi ole ohi, vastahan tässä parhaat kelit on alkamassa :)
    Mulle vaan ei vielä ole siemenkataloogeja tullut, no ehkä niitä tulee tänne pohjoiseen vähän myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nyt täällä on tavattoman kaunis talvimaisema, vain aurinko puuttuu. Korpikankaan ja Isoäidin kasvien siemenluettolot ainakin on jo tulleet. Kaikki luettelothan löytyvät myös netistä, mutta noita on niin kiva plärätä ennen nukkumaan menoa, voi sitten uneksia kesästä.

      Poista
    2. Kävin sivuilta tilaamassa itelle luettelot, kiitos vinkistä :) Mukavampi niitä on livenä selata.

      Poista
    3. Kyllä live-selailu on paras tapa.

      Poista
  5. Ompa mukava kuva Nerosta.Kiitos hyvää viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nero on helppo havaita maisemassa talvisaikaan :)

      Poista
  6. Onpa hauska toi sun mehiläises, tosiaankin lähtenyt saappaat jalassa :D
    .....tai jos se vaan nukahti työnsä ääreen väsyneenä kesän raatamisesta ja sitten kävikin köpelösti kun talvi yllätti....

    Ja voi kuin ihana pihalla hipsijä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehiläisethän ovat tunnetusti ahkeraa porukkaa, niillä oli pesä kuistin harjan alla, kova vilske siellä kävi koko kesän. Myöhään syksyllä ne olivat jo vähän tokkuraisia ja eksyivat helposti kuistille tai sisään ja piti olla tarkkana, ettei istu niiden päälle. Sissi viilettää nytkin ulkona, tai on torkuilla jossakin suojassa.

      Poista
  7. Mehiläisellä on ollut upea tilannetaju :)
    Juuri parisen päivää sitten mökkinaapuri mietiskeli, että siemenluettelot tippuu luukusta ihan just ja ajattelin, että olenpa ollut typerys, kun en ole tajunnut niitä tilata. Ei se ole ollenkaan sama asia niitä netistä selailla!
    Onko Nero muuten koskaan leikkinyt villasta huovutetulla pallolla? Romeo on aivan pähkinöinä kun saa huopapallon, aivan yliveto lelu (Lara puolestaan ei niin paljon niistä välitä). Tähän asti on tullut aina yksi pallo Romeon kasvattajalta jouluna, mutta tajusisn juuri, että eikun kauppaan villaa ostamaan. Eilen ostin sitten 100 grammaa villaa, on mistä huovutella palluroita - ja se näköjään tehdäänkin yhdessä Romeon kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt siemenluetteloita tilaamaan! Yleensä ne tulevat automaattisesti jos on tilaillut joitakin siemeniä edellisvuonna. Nerolla on yksi sievä punainen huopapallo, mutta erityiseen suosioon se ei ole päässäyt. Meillä ehdottomasti suosituin lelu on pajunvitsa, jonka päähän olen solminut pätkän matonkudetta. Myös valoläikän jahtaaminen on suosittua. Pepiltä joululahjaksi tulleet hiiret ovat olleet sesongin uusi viehätys.

      Poista
  8. Nämä säät juksaavat ketä tahansa kalenteritonta! :) Joku lintu lauleskeli eilen pitkät pätkät, kun vein biojätettä kompostoriin. Maa on monin paikoin ihan näkyvissä ja lunta vain siellä, mihin sitä on kolattu isompia kasoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minunkin aivoilleni teki tiukkaa ymmärtää, ettei kevät vielä koittanutkaan kun lumi suli niin reippaasti ja oli lämmintä. Meillä on satanut uutta lunta ja kaikkialla on taas kaunis valkoinen kuorrutus.

      Poista
  9. Kaikkea taas niin kivaa. Olen myös selaillut silmät ympyräisinä uusinta Rinkisen kirjaa, aaaah. Täältäkin melkein lumet poissa...päätin, että jouluvalot saavat olla ainakin maaliskuulle saakka, tein ikkunaverhon joulupalloista ja se oli niin työläs, etten aio sitä loppiaisena pois ottaa, heh. Kesken puuhiensa oli kyllä öttiäinen tavannut kohtalonsa. Mäkin selailin siemenluetteloita eikä ole edes puutarhaa, heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna olla vain joulupalloverhojen ainakin pääsiäiseen. Siemenluettelot ovat niin mielenkiintoista luettavaa, että niitä lueskelee ihan mielellään, oli viljelytarkoituksia tai ei. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  10. Nero on rohkea kun noin tassuttelee lumesa,
    Tulisi vaan pian kesä,rupeaa niin kovasti odottamaan kevättä, kun blokeissa puhutaan siemen luetteloista,ei ole minullekaan tullut täytyisi tilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on ulkoillut poikkeuksellisen reippaasti, mutta kyllä se taas saa köllistellä sisällä kun talvi näyttää kyntensä. Nyt on hyvää aikaa selailla siemenluetteloita ja tilata siemenet ajoissa, varsinkin jos aikoo esikasvattaa.

      Poista
  11. Meillä pörräsi yhtenä päivänä jouluruusun kimpussa kärpänen! Valoa kohti mennään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmojen lämpeneminen sai varmaan kärpäsetkin luulemaan, että kevät koitti. Valon lisääntyminen on ihana ajatus, saisi vain aurinko näyttäytyä useammin. Huomenna se on luvannut piipahtaa täällä.

      Poista
  12. Mykistävän hieno kuva tuo ensimmäinen! Olet taitava....ja erikoista löytää tuollainen kuvauskohde tähän aikaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aika harvoin saa ötökkäkuvia talvella :)

      Poista
  13. Siemenluetteloita, ihanaa! Melkein tekisi mieli, mutta ehkä kuitenkin hetken varron. Taisin vähän villiintyä viime kesänä...ja meidän pihan neliöt ovat kovin rajalliset.:) Hyvää viikonloppua Cheri ja Nero!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme! Kun on tarpeeksi monta kevättä pähkäillyt taimien kanssa alkaa oppia, että ei omistakaan kauppapuutarhaa :) Meillä on ystäväni kanssa esikasvatustaimien vaihtoa, sain häneltä viime vuonna tomaatit, chilit ja palmukaaleja ainakin. Minä taas esikasvatan enimmäkseen koristekasveja.

      Poista
  14. Hieno kuva mehiläisestä! Tänään postilaatikkoon tupsahti Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo, jee :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minulle ei ole vielä tullut Hyötykasviyhdistyksen luetteloa :( Ai niin, en ole käynyt tänään postilaatikolla, siellä se varmaan odottaa :) Lähdenkin iltalenkille ja haen postin.

      Poista
  15. Ai kauheeta kun vähän tuppas ahdistusta tuosta sun perin realistisesta otsikosta. Kestin sen kuitenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei jäänyt ahdistus päälle. Piti vähän muistuttaa itseään kun ilmojen lauhduttua alkoi olla niin kevättä rinnassa (meillä molemmilla).

      Poista
  16. Hanget vaan pinenevät. Näyttää jo ihan keväältä. Ei ihme, että Nero viihtyy ulkosalla. Viime vuonna tähän aikaan talvi vasta alkoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhuissani jo ajattelin, että mihin kaikki lumi mahtuu kun viimevuonnakin teki tiukkaa ja tosiaan tähän aikaan viimevuonna talvi vasta alkoi. Onneksi päästiin nyt vähän eroon kasoista.

      Poista
  17. Ihana ampiainen :) pian niitä surisee joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo veitikat ovat tärkeitä puutarhurin apulaisia! Kohta niitä varmaan parveilee kukkivassa raidassa.

      Poista
  18. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

    Nerolla lienee kyllä jotain tärkeää puuhaa. Onkohan hiiriä liikkeellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jotakin ulkona on tekeillä. Ehkä hiiretkin hiiretkin liikkuvat enemmän lauhalla ja ainakin sulava lumi paljastaa niiden lumenalaiset käytävät.

      Poista
  19. Luontoäiti meitä tosiaan fuskaa, vielä tässä on talvea kärvisteltäväksi. Hassulta vain tuntui tänäänkin viuhtoa asioilla kumisaappaissa ja takki auki. Voi tuotapörriäistä, se on tosiaan jättänyt maallisen majansa kesken ruokailun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mieleni ei meinaa hyväksyä, ettei tämä vielä tarkoita kevättä. Kaikki merkit kun viittaavat siihen. Ehkä karu totuus pakkasissa selviää.

      Poista
  20. Voi mikä luonnon vangitsema hetki tuo mehiläinen. Kyllä se saa kesän kaipuun heräämään jos mikä. Meidän apilanurmellamme mehiläiset surraavat kesäpäivän musiikiksi. Tosin vielä useamman kuukauden ajan vain mielikuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että pörriäinen voisi millä hetkellä tahansa pyrähtää lentoon :) Vielä on maltettava odottaa pörriäisten paluuta.

      Poista
  21. Hyvää viikonloppua sinne myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onneksi ei sada vettä ja taivastakin näkyi tänään.

      Poista
  22. Jännästi kesä alkaa vilahdella blogeissa ja ajatuksissa. Uusi lumi tännekin olisi minusta ihan tervetulletta, kun sulaneet hanget on aika kuraisen näköisiä. Talvi on mutta kevättä alkaa olla rinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun joulusta päästiin alkoi malttamaton odotus :) Lämmmin jakso toi kevään niin elävästi mieleen.

      Poista

Kiitos kommentista