21.12.2013

21. luukku, vuoden lyhin

Tänään on talvipäivänseisaus ja vuoden lyhin päivä. Se voisi olla myös pimein, mutta meillä näyttää tältä. Aurinko piirtää valkoiset viirut rantakoivujen kylkeen, taivas on sininen ja punertavat pilvet tuovat mieleen enemmänkin kevään kuin joulun. Kasvimaa nukkuu, mutta houkuttelee kovasti jo puuhastelemaan. Olemme menossa valoa kohti, mikä ihana ajatus.

Neron kanssa tutkimme kukkapenkkejä, olimme ihan kevättunnelmissa.
Ei aikaakaan kun jo puuhastelemme siemen- ja multapussien parissa. Ajattelin tänään istuttaa vielä muutaman kukkasipulin. Tulkoon joulu, mutta en kaipaa yhtään lunta, vaan ajattelen kiitollisena, että pääsen liikkumaan minne tahansa enkä vain luotuja käytäviä pitkin tai suksilla.

Iloista talvipäivänseisausta kaikille, tämä päivä on juhlan arvoinen. Kaikki on märkää, mutta tekisi mieli tehdä rovio pihalle auringon paluun kunniaksi.

36 kommenttia:

  1. Yhdyn täysin ajatuksiisi! Tämä on hieno päivä ja mikä parasta, se ei täälläkään ole yhtään pimeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka valo lisääntyy kanan askelin, on lohdullista tietää, että olemme menossa valoa kohti. Puutarhakin näyttää jo hieman keväiseltä.

      Poista
  2. Iloista talvipäivääseisausta myös sinne,aurinko pilkistää:)

    VastaaPoista
  3. Puhut täyttä asiaa! Kyllä se lopputalvikin tästä menee, kun ollaan jo tänne saakka selvitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhastelin äsken pihalla sekatöörien ja istutuslapion kanssa, tuntuu kuin olisin herännyt talviunesta.

      Poista
  4. Samanlaisia aatoksia täälläkin. Ihanaa, että päivät alkavat hitaasti pidentyä ja joulu ei lunta kaipaa!
    Iloista päivää sinulle ja Nerolle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme! Nyt ei enää osaa kaivata lunta, mietteet ovat jo keväässä.

      Poista
  5. Kyllä valon lisääntyminen, vaikkakin kananaskelin, on juhlan arvoista! Ja auringon pilkahduksen todella huomasi, autolla ajaessa märkä asfaltti oikein häikäisi :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on riemukas päivä! Aurinko ja valon voitto! Juhlitaan.

      Poista
  6. Iloista talvipäivänseisausta sinullekin! Tässähän on jo ihan kevättä rinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvea on vielä hiukan edessä, mutta kovaa kyytiä kevättä kohti. Tänään olemme olleet ihan kevättunnelmissa.

      Poista
  7. Kun on tähän asti selvitty, niin loppu sujuu leikiten! Kevättä odotellessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri, pahin on ohi. Vaikka vielä tulisikin lunta on talvi joka tapauksessa lyhyt.

      Poista
  8. Hyvillä mielin minäkin käytin koko valoisan ajan ulkoiluun, tuli piiiiitkä lenkki tehtyä (ja sovittua samalla reissulla muuttoapu ja - auto)
    Kotiin tullessa koukkasin Tampere-talon tienoon ja oli sama ajatus puistossa kulkiessa; ei tarvitse kulkea kapoisilla poluilla. Lumen puute ei haittaa ollenkaan.
    Pääsispä muuttamaan samanlaisilla keleillä, osa tavaroista kulkee nimittäin suoraan paikasta A paikkaan B isoilla kasseilla ilman autoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein tänään puutarhassa keväthommia :) Mikä autuus. Toivottelen sinulle leutoja kelejä muuton aikaan! Meillä päin ainakin on kuukausi eteenpäin enimmäkseen plussan puolella.

      Poista
  9. Minä huokailin tänään sitä kuinka kuinka päivä onkin lyhyt. Ja kuinka pimeää se onkaan. Onneksi se tästä vielä iloksi ja valoksi muuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se olikin lyhyin päivä. Aurinko ei vielä näytä siirtyvän pois eteläisestä horisontista, mutta tästä lähtien se nousee aina vain korkeammalle.

      Poista
  10. Samaa mieltä minäkin! Kevät on jo ovella!

    Ai niin, ensin on vietettävä se joulu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpottavaa kun on ihan faktaa, että kevät on kolmen kuukauden kuluttua ja valo vain lisääntyy. Joulu on loppuvuoden kohokohta, nautitaan siitäkin.

      Poista
  11. Niin on, nyt huomenna aavistus valosta, mutta varmasti se päivä pitenee.
    Iloa iltaasi ja Nerolle rapsutus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme, mikä riemu oli viettää vapaapäivää puutarhatöissä. Prinssikin ulkoilee ja on nytkin jossakin puuhastelemassa. Rapsutukset välitetään kun Nero kotiutuu retkeltään.

      Poista
  12. Nyt vanhanajan allakka käyttöön ja tutkimaan, miten päivä pitenee! Se on mun konstini jaksaa uskoa kevään tuloon. Hyvää joulua ja valon tuloa sinulle! ; ) ja kisulille myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Iloinen läike sydämessä kun tietää, että valoa kohti ollaan menossa ja kevät koittaa tuota pikaa.

      Poista
  13. Mikä hieno ajatus: pimeydenvoittamisrovio! Minäkin iloitsen lumettomuudesta, vaikka en nyt olekaan kotona omakotitalossa, vaan kerrostalossa. Omakotiasujalle lumi todellakin tekee sen, että pihallaan, niin rakkaalla ja tärkeällä, ei pääse liikkumaan kuin vain jossakin kapeassa rännissä. Se on ahdistavaa. Eläköön tämä lumeton joulu ja kulku kohti kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muinaisina aikoina talvipäivänseisaus on ollut merkittävä juhla ja rovioitakin on poltettu sen kunniaksi. Sen perinteen voisi ottaa käyttöön. Istutin tänään sipuleita ja tein keväthommia puutarhassa, oi ihanuutta. Talvi tuntuu paljon lyhyemmältä kun ei tarvitse olla vankina lumivallien takana.

      Poista
  14. Harmi ettei taimistoilla ole nyt ostettavaa...ehkä ne ei juurtuisikaan jos nyt istuttaisi.
    Ihan on kasvimaapuuhastelu kelit.
    Valoa näkyvissä. Onpas hianoo !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä istutin tänään viimeiset kukkasipulit. Maa oli vain pinnalta vähän jäässä. Muutenkin puuhastelin kasvimaalla ja tutkin istutuksia. Ei voisi mukavammin käyttää joululomaansa.

      Poista
  15. Talvipäiväntasauksen kokko olisi upea illalla, juuri valon palaamisen juhlimiseks! Täällä ollut hieman sumua, mutta keskiviikkona saimme maistaa auringonpaistetta - oli ihana tallustella ulkosalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pimeänä aikana kokot ovat paikallaan. Ja materiaalia on paikat väärällään kun myrsky on katkonut oksia ja puita. On leutoa ja mieli on kevyt.

      Poista
  16. Ihanaa, nyt mennää taas valoa kohti!

    VastaaPoista
  17. Valoa kohti minuutti kerrallaan :). Jess!

    VastaaPoista
  18. Meillä on suorastaan keväistä. Eilenkin lämpötilat olivat yli 10 astetta ja aurinko paisteli. Joskus lämpimät joulut harmitti, mutta nyt niihin on niin tottunut, että mielikin sopeutuu tällaisiin joulusäihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden kovin ankaran talven jälkeen tervehdin ilolla tälläistä joulusäätä. Lumi kadottaa lumovoimaansa kun se muodostuu taakaksi ja jopa vaaraksi pikäksi aikaa. Vaihtelu virkistää.

      Poista

Kiitos kommentista