28.12.2013

Yksi ruusu, terriini, valaisin ja Rolling Stones

Yksi jouluruusu kukoistaa kukkapenkissä ja sisällä pieni valkoinen, joka löytyi kylän puutarhurilta. Tämähän menestyisi näillä säillä ulkonakin, mutta toistaiseksi se saa ilahduttaa keittiössä.

Löysin kirpparilta vanhan venäläisen terriinin. Kusnezovin tehtaan tuotantoa 1800-luvun lopulta, kansi ikävä kyllä puuttuu, mutta eipä ollut hintakaan kummoinen.

Vanhasta messinkisestä maustepullotelineestä muokkasin valaisimen vaihtamalla pullot laseihin, joissa lepattavat tuikut.
Kun illallalla huutelin neroa kotiin ja liikuin pihalla taskulampun kanssa, oli ilma niin kosteaa, että taskulampun valokiila ei pystynyt läpäisemään sitä.
Yöllä kuljeskelin Rolling Stonesien kanssa Helsingissä. Kävin poikien kanssa ostamassa kitaran kieliä ja olin juuri painanut pääni Keith Richardsin olkaa vasten kun Nero tuli herättämään minut avaamaan ovea.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

45 kommenttia:

  1. Jouluruusu on niin kaunis. Mulla on yksi sisällä, joka alkaa olla jo kukkansa kukkinut ja ajattelin juuri, että voisikohan sen istuttaa nyt ulos. Mulla kun on tapana kuivattaa ne talven aikana niin pahasti, ettei ne sitten keväällä ulkona enää selviä. Mutta senkö siis voisi nyt laittaa ulos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruusu voi olla vaikea hoidokki sisällä, itsekin olen niiden kanssa usein taiteillut. Mutta nyt jouluruusun voi hyvin istuttaa ulos. Viime vuoden marraskuussa istutin kukkapenkkiin muutaman ja oikein hyvin ovat selvinneet.

      Poista
    2. Siispä istutuspuuhiin. Harvemmin sitä joulukuun lopussa on kukkapenkissä kyykitty :)

      Poista
    3. Istutuspuuhat joulukuussa ovat tälläisen talven paras puoli.

      Poista
  2. Kauniita! Toi yksi jouuruusun kukka pikarissa on niin soma ja ihana terriinikin. Miksiköhän noihin öisiin seikkailuihin tulee aina häiriö just kaikkein parhaimmassa kohdassa??? Minä olen aika kova matkustelemaan öisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöelämäni on paljon vilkkaampaa kuin päiväiset puuhani :) Ehkä herätys juuri parhaassa kohdassa jättää unesta tuoreen ja elävän muistikuvan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Jouluruusu on minusta kauneimpia joulukukkia.

      Poista
  4. Minullakin on ollut aika vilkas unielämä nyt joulun aikaan ja aamuisin tulee nukuttua pitkään, kun päivä ei valkene kunnolla ollenkaan. Ihana terriini ja kaunis kuva jouluruususta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen korjannut katastrofien aikaan tullutta univajetta ja kyllä on tuntunut ihanalta. Nyt on ollut niin hämäriä päiviä, että unihormonia taitaa olla veressä kaiken aikaa :)

      Poista
  5. Tulikohan Nero mustasukkaiseksi Keithille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä, tai sitten se ei vaan tykkää, että kuljeskelen Helsingissä.

      Poista
  6. Kauniita löytöjä olet tehnyt. Öiset seikkailut on ihana lisä arkiseen "päiväelämään".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieli on kummallinen aparaatti, se saattaa unessa luoda mitä hienoimpia seikkailuja vaikka päiväelämä olisikin turvallisesti arkisen tylsää.

      Poista
  7. Nero, minkäs teit :] Voi Keith !
    Ja unethan eivät jatku vaikka kuinka yrittäisi.
    Voi ihania löytöjäsi.
    Tunnelmat ulkona on kuin vanhoissa englantilaisissa leffoissa joissa sumuinen kosteus tunkeutuu ytimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä uni oli ja meni kun Neron piti päästä aamuvuoroon. Ulkona on tosiaan "englantilainen" tunnelma, tämänkin kartanon puisto kääriytyy kaiken pehmentävään utuiseen kosteuteen ja palvelijoiden on sytytettävä takat kosteutta torjumaan :)

      Poista
  8. Hihii, minullakin on joskus yöelämä varsinaista värilistä ja valaistua spektaakkelia, päiväelämä on sitä tavanomaista.
    Herätessäni, jo päivän valjettua, ihmettelin sisäkukkaparkojani, miten ne ihmeessä selviävät tämänkin sysipimeyden keskellä kevääseen asti. on ihan yltiö hämäräää.
    Oma jouluruusuni oli nauttinut viileydestä ja minä siitä, se on ollut matalalla lautakorokkeella ikkunan välissä. Siellä hyasinttinikin viihtyvät kasvamatta vartta. Kanttaa kokeilla, jos omistaa satavuotta vanhat ikkunat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. virheitä, oikolukijani on joululomalla ;)

      Poista
    2. Ikkunanväli onkin mainio kasvihuone tälläisellä säällä. Meillä vain on niin konstikas tuplarakenne ilman saranoita, että en viitsi kammeta niitä auki. Olisipa hienoa jos aurinko välillä pilkahtaisi, niin kukille kuin meille ihmisillekin. Onneksi olemme kuitenkin menossa valoa kohti.

      Poista
  9. Ihkuja juttuja.
    Voi Nero ♥
    Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nerolla on paljon kiireitä, se ei ehdi pitämään lomaa. Myyrät eivät pääse pakoon lumen alle, eikä lumi haittaa kissan liikkumista. Oikea kissan unelmatalvi.

      Poista
  10. Oikein kaunis valaisin tulikin maustetelineestä, tarvitsee vain oivaltaa:)
    Unireissut ovat joskus oikein mukavia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvä kannettava ja tukeva valaisin. Unielämä on mukavaa vaihtelua arkeen, mitä tahansa yllättävää voi tapahtua :)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Mistä ihmeestä tälläiset tarinat kumpuavat :)

      Poista
  12. Hieno terriini. Löytö on parhaimmillaan silloin, kun sille keksii uusiokäyttöä. Mainio uni; Nero olisi voinut odottaa sen aikaa, että Keith olisi ehtinyt kietoa kätensä ympärillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unessa oli hyvin mukava tunnelma, olisin vihtynyt pidempäänkin :)

      Poista
  13. Hmmm..unien salattu maailma!

    VastaaPoista
  14. Ihana terriini. Minä haaveilen tuollaisesta, vaan en ole vielä löytänyt! Sulla on villejä unia..

    VastaaPoista
  15. Rollarit ovat kovia pappoja, minun suosikkini heistä on Charlie Watts. Ei Keithkään tosin huono ole, mutta Nero oli paras valinta:)

    VastaaPoista
  16. Vai Rollareiden kanssa seikkailit, hih! Onneksi Nero herätti ajoissa, tiedä miten syntiseksi seikkailusi olisi vielä yön aikana yltynyt :)

    VastaaPoista
  17. Jouluruususi on niin kaunis! Minäkin ostin täksi jouluksi kauan haaveilemani jouluruusun, vaikka hinta vähän kirpaisikin pienessä paikallisessa kukkakaupassa. Meillä on kylmä talo ja toivon että se viihtyisi hyvin. Vielä en halua viedä uloskaan koska kukinta on niin hyvällä mallilla. Ikkunan välissä voisi olla hyvä paikka, mutta kastelu hankalaa koska ikkunat ovat ilman saranoita. Osaatko sanoa kuinka usein jouluruusua pitäisi kastella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruusut ovat vähän kalliimpia joulukukkia, koska niiden kasvattaminen kukkiviksi kestää aika kauan. Jouluruusu pärjää viileässä ja valoisassa. Multa ei saisi kuivua, mutta jos kasvi nuopahtaa se virkoaa saatuaan vettä. Tasainen kosteus, sanoisin. Ja vielä vinkkinä, että vaikka näyttää siltä että ruusu on kuollut, ei kannata jättää kokonaan kastelematta, se saattaa vielä nousta mullasta. Niin kävi minulle. Minäkin aion iloita kukinnasta sisällä ja pitää ruusun hengissä kevääseen asti.

      Poista
    2. Onpa todella kaunis kuva joulukukastasi, sinullahan se olikin se musta kissa, jollainenihan samanlainen meilläkin oli, en ole löytänyt samanlaista kissaa vielä.

      Poista
    3. Toivottavasti löydät itsellesi kissaystävän. Itse kyselisin löytöeläinkodeista.

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Toivottavasti ruususi kukoistaa kevääseen.

      Poista
  19. Dramaattinen, tumma, yksi upea ruusu. Minusta on alkanut tuntua, että jouluruusu on paljon helpompi puutarhassa kuin sisällä...Vein nyt yhden kellariin kevättä odottamaan, kun en muutakaan keskinyt. Siellä se saa valoa, kun valotan pelakuitakin noin viisi tuntia päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jouluruusu viihtyy hyvin puutarhassa, mutta sisällä niitä on talvella vaikea saada pysymään elossa. Viileä ja valoisa on paras paikka. Minun valkoinen pikkuruusuni on edelleen hengissä ja toivottavasti saan sen keväällä maahan.

      Poista

Kiitos kommentista