Aika
usein leipaisen sarvia erilaisilla täytteillä. Ne ovat helppoja,
valmistuvat nopeasti ja maistuvat vieraillekin. Käyvät hyvin myös
retkievääksi. Olen joskus napannut perus juustosarven ohjeen jostain
blogista, en ikävä kyllä muista enää mistä ja muuntanut sen oman makuni
mukaiseksi.
Näin tein taikinan:
2 dl hurjan viljaisaa sämpyläjauhoa
2 dl luomu täysjyvävehnäjauhoa
2 dl luomu gouda juustoraastetta
kourallinen kuivattua lehtikaalia joskus käytän myös nokkosta tai jätän kokonaan pois
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä
1/2 dl öljyä, käytin luomu oliiviöljyä
Sekoitin kuivat aineet, lisäsin kermaviilin ja öljyn, sekoitin taikinaksi.
Jaoin taikina kahtia.
Kaulitsin kaksi pyöreää levyä, jotka jaoin kahdeksaan osaan.
Tällä kertaa laitoin täytteeksi pesto alla Genovesea, Arrabiata pestoa,
vihreää oliivitahnaa ja vuohenjuustoa. Päälle ripottelin loput
juustoraasteet.
Rullasin lohkot sarviksi. Paistoin 10-15 minuuttia 200 asteessa.
Täytteenähän
voi käyttää melkein mitä vain, joskus laitan kokonaisia oliiveja
puolitettuina, kirsikkatomaatteja tai vaikka mausteista
linssimuhennosta. Vegaaniversion saa kun jättää juuston pois ja korvaa kermaviilin muulla nesteellä.
Olen joutunut leivontakierteeseen ja se on ihan blogistanian syytä. Kätevät emännät esittelevät tuoksuvia ja maukkaita leivonnaisiaan, se tarttuu.
Iltapalana
nautin näiden kanssa kupin kaakaota. Kookosmaitoa ja Green &
Black's luomu kaakaojauhetta. Kuumennan maidon kattilassa ja vatkaan
sekaan kaakaojauheen. Tällä kertaa oli kermavaahtoakin päälle, koska
olin tarjonnut vieraalleni kurpitsapiirakkaa ja parantanut sen ulkonäön
kermavaahdolla, sopii muuten oikein hyvin.
Kermavaahdolla saa hyvin poistettua lanttulaatikkoefektin josta valitin aiemmin.
Onko teillä lohturuokia?
Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Jaana Koivu!
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!